Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

När är magläge okej?

2014-03-18 @ 16:35

Den lilla lilla babyn är inte alls så liten längre. Han käkar mer mat än storebror, han drar sig fram utan problem och kämpar med att få in knäna under sig utan att trilla på nosen. Han rullar från rygg till mage utan att tänka på det och ofta från mage till rygg med, om bara den sabla armen inte kom i vägen så ofta. På natten smyger han över till mage och jag gillar det inte alls. Jag har byggt rena murar av rullade handduk runt honom men det är ju bara roliga saker att ta spjärn mot, tydligen.
Har kollat runt på otaliga seriösa sidor och det verkar ju inte finnas några bra svar att få om när man kan låta de små sova på mage. Enligt en finsk barnmorskesida rekommenderar de rygg hela första året. Men de har inget handfast tips på HUR man ska genomföra det i praktiken. Kardborrband på ryggen och i sängen?
Jag kommer väl att fortsätta halvsova på nätterna och vända varje gång; det blir många gånger på en natt. Nattetid har jag snittat tre timmars sömn i en vecka nu. Idag blev det inte av att ta tillfället att sova middag med grabbarna heller; ville ju hitta något om det.

image

Jag försöker också gå ned i vikt genom att byta alla utom ett mål per dag till vlcd-shakes (typ Nutrilette). Jag har klarat delmål ett; under 80-strecket. Det tog tre gånger så lång tid som det brukar. Anledning: STRESS. 

Även om man knappt äter alls kan man till och med gå upp i vikt om man har för höga halter stresshormon (kortisol bland annat) i kroppen. Jodå. Just det vet jag allt för mycket om. Och att vågen knappt rör sig minskar banne mig inte den stressen…
Barnen är båda i perioder då de kräver mycket, nej ALL min uppmärksamhet. Jag har försökt att dela mig men det gick ju inte alls. 😉

I tre veckor har jag kört den här dieten och även om vågen visat ett blekt resultat så har måttbandet varit lite snällare. Nu kommer mina föräldrar och det kommer att bli lite mer aktivitet här vilket gör att jag inte vet om jag orkar köra på två-tre shakes o ett mål nyttig mat. Därför tänker jag, mest på skoj, testa 5:2 – dieten igen. Det åkte faktiskt iväg några kilon sist och med shakes nu borde faste-dagarna vara lätta att klara. När de har åkt kommer jag att köra en kickstart-period med bara shakes, eftersom jag inte ammar längre nu och inte behöver vara rädd att minska för fort. (FAT CHANCE, typ!)

Mitt mål är inte på något vis orealistiskt utan bara helt enkelt att komma i mina vanliga kläder igen. Nästa delmål är 75 kilo. Och i sommar är det ”Klänningen” som gäller. Tiden till sommar går bara så jävla fort, plötsligt! 15 kilo på tre månader känns inte lika realistiskt men det är drömmen!

image

image

image

♥ Pojkarna ville ha en fotosession… Bäst att lyda!

Hur har ni gjort när era guldsmulor börjat vända sig i sömnen?

Nu ska vi upp och busa vidare här. Den här galenmorsan ska försöka träna lite hemma på nåt vis. Gått 12 km i förrgår och 10 igår med två helt mosade stortånaglar och ett skavsår stort som Öland på högra hälen, så vet inte hur långt det blir att gå/halta ikväll…

Kram!

image

image

image

Avslutar med månen som inte låtit mig sova på två nätter…Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.