Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Första tandläkarbesöket

2015-01-21 @ 01:33

image

Idag var det tandläkaren på schemat för Dante. Eftersom tandborstningen är en plåga för oss båda två gånger per dag så hade jag inga höga förhoppningar. Jag ville bara att inte båda skulle ställa till kalabalik, typ.

Dagen började lite lagom oroväckande, båda barnen var på rysligast tänkbara humör och jag tror någon av dem skrek eller grät hela tiden från 09-13:30.
Kom iväg, något sen och med Dante sovande i vagnen utan kläder då jag tvingats sätta fast honom i den för att ge välling när han matvägrat lunch och lekt krig/flyganfall med sina pastafjärilar… Han satt i åkpåsen så jag packade in honom med fleecepläd upptill och stegade iväg. Har oroat mig över huruvida syskonvagnen skulle gå in genom dörren och om det fanns ramp uppför den höga trappan – so far, so good. In kom vi. Där var det tvärstopp. Minihiss som nästan rymde vagnen men inte mig (och handtaget). Ingenstans fanns heller plats för någon vagn nere i entrén men jag tvingades ju ändå lämna den där. (Måste köpa lås!) Sedan fick jag gömma så mycket kläder jag kunde nere för jag kunde ju inte bära en kubik vinterkläder, en skötväska, en sovande Dante och ändå hålla Vincent i handen i trappan. Dante vaknade på väg upp och var skitsur att han inte fick sova vidare. Inte blev han mindre sur när en främmande brud skulle tvinga honom att gapa, istället bet han ihop tänderna som om livet hängde på det.

Han var inte arg eller ledsen, bara trotsigt bestämt; ”My teeth, my rules, bitches!”

Sköterskan fick ge upp och vi hoppas att han är lite mer samarbetsvillig om ett och ett halvt år.

Jag ville ha tips på hur vi underlättar borstningen hemma för det är verkligen inte roligt för någon av oss. Vår glada fina pojke gapar glatt ända tills tandborsten nuddar munnen, då blir han Stitch!

image

Innan vi är färdiga är vi lika svettiga och ligger i någon onaturlig ställning på golvet.

Tips fanns inga utöver det jag redan infört; två tandborstar. En som han leker med och en som jag borstar med, båda med tandkräm. Sedan får han så klart borsta själv också, det gör han gladeligen.

Tids nog släpper väl den här borst-fobin… Vincent har sedan i förrgår börjat gå och borsta helt själv utan att jag ens ber om det. Jag borstar efter honom sedan så att det blir ordentligt gjort, men han verkar riktigt noggrann.

imageKommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.