Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

OBS: Jag har flyttat!

2015-05-28 @ 18:08

Jag testar vingarna att flyga lite utanför MinBebis nu för det känns liksom inte som att jag har någon bebis längre utan två stora killar som dessutom kräver mer tid än jag har att lägga på den här bloggen.

När jag var utan mobil att blogga från kände jag att det nog var dags att vinkla om mitt bloggande och vända det mer mot framtiden, så som den här bloggen var från början. Den började ju faktiskt med att två skulle bli tre, i bästa fall. Vi blev fyra och nu är vi liksom ett; en familj. Ni är mer än välkomna att följa mig vidare på den nya bloggen:

https://exilkullan.wordpress.com/

(Jag kommer att låta mina inlägg här ligga kvar och ibland kommer det kanske något nytt inlägg här med, men i första hand kommer det att vara Exilkullan som gäller. Eller Twitter @exilkulla (obs, exilkulla utan n, någon liten buskulla hade ju hunnit norpa den.) Välkommen också att följa mig på instagram @mi_andersson .

Tusen tack för den här tiden, alla kära följare och mammor!

Må era liv vara fyllda med glada barnaskratt, era plånböcker med guld och era hjärtan med den renaste kärlek!

Puss!

Bloggproblem

2015-04-14 @ 12:31

Min mobil (bloggar nästan uteslutande via den) har pajjat och efter ominstallation har det inte funkat att blogga…
Testar igen!

Hoppas att ni haft en fin påsk. Vår var kort och intensiv. Mina föräldrar kom ned några dagar och vi hann med IKEA, restaurangbesök och storfamiljs-middag här hemma.

image

God sallad på New York Legends…

image

Underbar förrätt på påskmiddag hemma… Ostkorg med räkor.

Sedan hanns även en långpromenad för bara mig och mamma med – ovant utan vagn! :-)

Efter deras besök tog vi pojkarna till Busfabriken – deras första besök där. Det blev väldigt lyckat ända tills det var dags att gå hem, då var vi inte direkt populära. (Skriken måste hörts till månen.) Jag gillade Busfabriken bättre än Leo’s, faktiskt. Mindre och mer överskådligt och dessutom mer för mindre barn att göra. Nu ville ju inte Dante alls vara ett sådant där mindre barn utan klättra högt med brorsan och pappa. Han fick försöka men det slutade i tårar och det är ju inte enklaste saken att få ned en skräckslagen unge från de där labyrinterna…

Vi har även hunnit upptäcka vattenläcka i köket. Det var vårt fel, vi har stött till avloppsröret så att det hoppat ur gängningen och avloppsvatten har alltså runnit rakt ut under vasken och ned i golvet. I värsta fall (och inte det minsta otänkbart efter fuktmätning) måste golvet och betongen under rivas upp…. Golvet som lades nytt när vi skulle flytta in.
Jag upptäckte det när det började lukta illa och skulle diska ur komposthinken, som jag trodde var den skyldiga. Men istället märkte jag att allt badade där under…

image

Nu inväntar vi regnet som vi faktiskt längtar efter. Vi sådde gräsmatta i lördags kväll och har inte hittat det gemensamma trädgårdsskjulet med vattenslang etc…

Vad en liten gumma kan gno

2015-03-15 @ 23:40

Finns det jämlika förhållanden bestående av en kvinna och en man, bara undrar. Benen värker efter allt ”onödigt jobb” jag gjort idag och maten blev en ”luddag”; lunch och middag. Halvfabrikat dessutom (just shoot me!!!) och de få kalorier det blev räckte inte ens till att bräcka en normal smal-frukost. Jag är uppenbart USEL på att:
• få till kaloririka frukostar (dagens försök genererade 133 stycken blyga kalorier
• städa (utan att tiden går)
• tvätta (utan att tiden går)
• hänga tvättad tvätt (utan att tiden går)
• hinna laga hyffsat kaloristinn lunch (tiden går!)
• göra roliga saker
• vara hutlöst rolig medan göra ovanstående
• stoppa tiden
• laga kaloristinn middag
• vara oerhört lugn och fridfull medan göra ovanstående
• vara ”kåt, glad & tacksam” (Yrrol)

Strax morgon igen och då är det åter dags att vara den kvinnliga versionen av Dalai Lama fast med mer lekfullhet.
(Får man låna Dalai Lama? Vill se honom efter en vecka som mamma utan tid för oplanerade toalettbesök mm, fast förmodligen har väl han inga sådana jordsliga behov??)

Over and out. Zzz….

Ny hårfärg

2015-02-23 @ 23:35

image

Äntligen hade jag tid hos min frisör i Mora (lite långt bort men så värt det). Gjorde min Ombré hos henne 28/4 2014 och har bara toppat håret en gång i augusti, också hos henne. Har tydligen rätt bra hår för hon behövde bara ta av två centimeter på längden. Har aldrig haft så här långt hår förr!

Idag lade hon ljusa slingor rätt högt (så att utväxten blir som en Ombré sedan och jag inte behöver kämpa med en utväxt direkt), hårbotten fick lite färg och sedan lade hon läckra rosa slingor baktill. Gissa om jag är nöjd!

Körde hem från frisören sedan. Första gången genom stan utan körskolan och med Vincent. Han vågade till och med sova i bilen….
Jäklar, vilken skillnad det är att köra en äldre bil än de supernya körskole-bilarna. Det tar ett tag att lära om sig, men det går ju faktiskt bra.

Ska se om jag kan få till en bättre bild på håret imorgon. Jag älskar det!

Kram! ♥

Tomhet

2015-02-22 @ 01:57

image

Nu har jag och barnen varit uppe i Dalarna i två veckor för att jag äntligen skulle fixa mitt körkort, som har gått på sparlåga sedan i höstas.
I onsdags blev det KLART!
Tjohoooooo, eller nåt. Körde första gången idag men det är ju inte dröm-väglaget som råder just nu. Halt är bara förnamnet.

Borde ju kännas helt underbart, men nä… Det känns bara tomt. Allt känns ekande tomt. Om det inte vore för att jag har två små smurfar som slåss om min uppmärksamhet så skulle jag nästan tro att jag upphört att existera.

Hur kan man få så mycket kärlek och ändå känna sig så totalt oälskad?

Hurra. Halleluja. Nu tar vi helg!

2015-01-23 @ 09:52

image

Igår var vår sista dag med tråkigheter för Dante. Det avslutades med tuberkulos-vaccin och det var första gången han grät. Tror mest att det var för att vi höll fast honom i och för sig, för det gick över direkt han blev fri igen.
Vincent var duktig, ingen rädsla utan han satt nöjt på en stol bredvid och sedan kom han till och med ned och tittade på när det sista av sprutan gavs. Båda var glada när de hand i hand lämnade mottagningsrummet och det kändes så bra att de plockade undan ”sina” leksaker i väntrummet innan vi gick ut i entrén och klädde på oss.

Men återigen – varför använder inte folk de blå skoskydden längre och varför läser de inte information på dörrar vid offentliga lokaler? Det var rejält snöväder och extremt slaskigt ute, dessutom är området utanför sjukhuset en kletig gegga-grop på grund av ombyggnationer men ändå drog alla andra föräldrar in sina vagnar och ställde dem lite här och där och under och runt dem bildades rejäla sjöar. En vagn stod mitt i lekavdelningen och dör skulle mina och andras barn alltså sitta och leka?

Supergamla mamma Mi hämtade (surt) papper och torkade upp värsta sjöarna. Reaktioner från de som gjort sjöarna? Inga!
Gamlingarna i väntrummet såg däremot förvånade ut redan när som enda person i väntrummet kon in med mina blå prasselpåsar på tassarna och barn i bara strumplästen. Jag är stolt över att ha en bra uppfostran och skiter glatt i om jag skulle se töntig ut i mina skoskydd. Jag bidrar iallafall inte till att någon slår ihjäl sig genom att halka på ett vått golv eller att någons barn får dyblöta kläder.

Promenaden var vacker men inte särskilt rolig. Snorhalka under grus och fem-tio centimeter blötsnö är inte alls det bästa underlaget att skjuta barnvagn på. Till sjukhuset stressade jag för att Vincent ville dit och leka finnan och jag verkligen var i behov av en toalett. Gissa om jag var svettig, det var så halt att vagnen gled i sidled lika mycket som framåt. Hemåt tog vi det lite lugnare eftersom det var två killar som snarkade på för full volym i vagnen. De vaknade inte ens av att jag bar upp dem till lägenheten och lade dem i sina sängar.
Igår åt jag alltså lunch ensam för första gången på tre och ett halvt år!

image

Otroligt god och nyttig lunch; Pangasiusfilé med vitvinssky och wokade grönsaker. Mmm……

Idag är det fredag och inget planerat så idag börjar vår helg. Vi ska försöka ta oss ut i snön lite om inte Dante är för påverkad av vaccinet. Hittills verkar han okej om än något mer lättirritterad och trött.

Min nya kost ger resultat; nästan fyra kilo har jag skrämt bort på runt två veckor bara genom att minska fettet i maten och plocka bort de flesta kolhydraterna och ersatte frukosten med proteinshake, D-vitaminbrus och Spirulina-shote. Hurra! Dessutom har jag aldrig ätit så gott.

Trevlig helg!

Första tandläkarbesöket

2015-01-21 @ 01:33

image

Idag var det tandläkaren på schemat för Dante. Eftersom tandborstningen är en plåga för oss båda två gånger per dag så hade jag inga höga förhoppningar. Jag ville bara att inte båda skulle ställa till kalabalik, typ.

Dagen började lite lagom oroväckande, båda barnen var på rysligast tänkbara humör och jag tror någon av dem skrek eller grät hela tiden från 09-13:30.
Kom iväg, något sen och med Dante sovande i vagnen utan kläder då jag tvingats sätta fast honom i den för att ge välling när han matvägrat lunch och lekt krig/flyganfall med sina pastafjärilar… Han satt i åkpåsen så jag packade in honom med fleecepläd upptill och stegade iväg. Har oroat mig över huruvida syskonvagnen skulle gå in genom dörren och om det fanns ramp uppför den höga trappan – so far, so good. In kom vi. Där var det tvärstopp. Minihiss som nästan rymde vagnen men inte mig (och handtaget). Ingenstans fanns heller plats för någon vagn nere i entrén men jag tvingades ju ändå lämna den där. (Måste köpa lås!) Sedan fick jag gömma så mycket kläder jag kunde nere för jag kunde ju inte bära en kubik vinterkläder, en skötväska, en sovande Dante och ändå hålla Vincent i handen i trappan. Dante vaknade på väg upp och var skitsur att han inte fick sova vidare. Inte blev han mindre sur när en främmande brud skulle tvinga honom att gapa, istället bet han ihop tänderna som om livet hängde på det.

Han var inte arg eller ledsen, bara trotsigt bestämt; ”My teeth, my rules, bitches!”

Sköterskan fick ge upp och vi hoppas att han är lite mer samarbetsvillig om ett och ett halvt år.

Jag ville ha tips på hur vi underlättar borstningen hemma för det är verkligen inte roligt för någon av oss. Vår glada fina pojke gapar glatt ända tills tandborsten nuddar munnen, då blir han Stitch!

image

Innan vi är färdiga är vi lika svettiga och ligger i någon onaturlig ställning på golvet.

Tips fanns inga utöver det jag redan infört; två tandborstar. En som han leker med och en som jag borstar med, båda med tandkräm. Sedan får han så klart borsta själv också, det gör han gladeligen.

Tids nog släpper väl den här borst-fobin… Vincent har sedan i förrgår börjat gå och borsta helt själv utan att jag ens ber om det. Jag borstar efter honom sedan så att det blir ordentligt gjort, men han verkar riktigt noggrann.

image

Duktig hos doktorn

2015-01-20 @ 01:16

image

Idag var det första dagen för ”Dantes 3-dagar hos vården”…. Test för tuberkulos-smitta på Infektionskliniken här i Linköping.
För att förbereda storebror, som blir mer upprörd än Dante när det är sprutdags berättade jag på morgonen vad som skulle ske under dagen. Först var det lite spännande att gå till sjukhuset och han skulle leka i väntrummet. Sedan kom ett stadie av ”men vi måste inte gå dit”, ”Dante kan stanna hemma!” Efter det kom panikstadiet: ”men Dante får inte bli död! Dante får inte börja blöda hos doktorn och bli ledsen och dö….”

Dags att ta pojkarna i knät och sätta sig vid datorn, kände jag. Jag visste ju faktiskt inte själv hur ett tbc-test går till eftersom Vincent var yngre än ett år när han vaccinerades (de vaccineras för att de har en förälder född i land där tbc finns och då finns ju en lite högre risk att utsättas för smittan vid resor dit). Så vitt jag visste kunde testet vara endera ett stick i fingret eller blodprov från armvecket. Så var det inte.  Istället var det en spruta. En liten tunn, tunn nål som skulle bara 2 millimeter in i huden på vänster underarm. Det kändes tryggt!
Vincent verkade nöjd med informationen och undrade om det blev blod. När jag sa att jag knappast trodde att det skulle det och att det i så fall skulle räcka med ett pyttelitet plåster släppte han det helt.
Båda somnade faktiskt på vägen till sjukhuset och de lekte så fint tillsammans i väntrummet. Nog känner de på sig att ibland gäller det liksom att uppföra sig, eller? Så lugna är de nämligen inte ens när de sover annars…

Inne hos ”doktorn” (alla på sjukhus är sjuka eller doktorer) var de lika fina. När hon skulle börja sticka Dante halade jag fram hans älskade ”tutte”; Wubba nubbe-lammet och vips hade han fullt upp med att hitta den godaste delen att stoppa i munnen och märkte inte ens att hon stack. Inte en min gjorde han! Och Vincent blev så nyfiken att han gick och tittade och blev inte alls rädd.
Eftersom båda varit så duktiga fick de välja klistermärke eller tatuering. Vincent valde till båda; en blå gorilla-tatuering till sig och en silverglittrig råtta-klistermärke till Dante.

image

♥Sagolika killar!♥

Hemma var de desto mindre sagolika resten av dagen men det var ju för att tiden på sjukhuset låg mitt i Dantes sovtid. (De somnade tidigare som kompensation.)

En sak jag reagerade över på sjukhuset; det stod klart och tydligt att barnvagnar inte fick komma längre än till entrén. Där ställde jag givetvis vår vagn och sade sedan på de blå skoskydden. I väntrummet fanns cirka tiotalet personer utan skoskydd – och en barnvagn. Äldre barn än Dante, så det var ingen spädis heller. Det satt faktiskt bara fyra-fem ytterjackor i vagnen…
Är det bara jag som respekterar skyltar längre? Mobilen gick dessutom i total vila (avstängd) direkt. Nog överlever vi väl en halvtimme-timme offline?

Imorgon är det tandläkaren för Dante. Stackars jäkel. Tandläkaren, alltså. Munnen är helig och förbjudet område och två gånger per dag kämpar jag mot det argaste lilla mänsko-bi som någonsin sett en tandborste. Imorgon blir ännu en spännande utmaning.

Frukost

2015-01-14 @ 11:13

image

Så börjar jag min dag för att slippa fler förkylningar den här vintern.
Spirulina-shoten ska piffas till med läcker ingefära (den smakar ju lite som att man kan tänka sig att dreglet på en ko smakar).
image

Igår var det tyvärr inte en ledig sekund så inte ens yogan hanns med – bättre lycka idag. Och snart kanske våra vitrinskåp och tv-bänk kommer.

Här är iallafall den nya duken:
image

Ser ut som en dyr damast men är i verkligheten en vaxduk. Vad ljust köket blev utan den röda julduken! Kul med en vaxduk som känns SNYGG!

Kramar från influensans näste

Egentid? Vad är det?

2015-01-14 @ 00:20

Med sjuka barn blir tid ett riktigt flummigt begrepp. Båda två är nämligen sjuka här. Dante har varit värst med riktigt hög feber och dessutom vägrat att äta eller dricka i två dagar. Tack och lov tyckte han att vätskeersättning var gott och vi lyckades få i honom tre mål välling även om det var en kamp. Sovit har vi däremot inte gjort. Jag har inte sovit mer än tre-fyra timmar per natt/morgon sedan fredag och nu börjar jag känna mig lite lagom dimmig.
Vincent hade sin feber förra veckan men inte alls så mycket och det märktes knappt, så var vi ju till och med ut i den tillfälliga snön en stund.
Nu hostar de båda riktigt illa, Dante så att han kräktes imorse, men febern verkar ha gett upp. Hurra!

Det var första gången som han var riktigt sjuk och det ledde till en ängslig liten parvel som helt sonika ville sova i våran säng. Det var ju dessutom natten då stormen Egon drog fram här över Östgötaslätten så vi flyttade in båda barnen i vårt sovrum lite även för vår skull (vinden fick fönsterrutorna att bågna och de har ett riktigt stort och dåligt fönster i sitt rum). Familjesovrum som i förra lägenheten, med andra ord.

Helgen gick an att ha sjuklingar. Vi var båda hemma och pojkarna hade inte tröttnat på att vara inne och mysa än. Sedan gick det att sova på dagen. Lyx!

Jag hade kunnat göra vad som helst för att få några minuter idag att bara få vara i fred och andas. Tyvärr var det bara att glömma. När jag hade satt mig på toa för att göra en sån där mammagrej; kissa och sortera tvätten under tiden, kom en Dante och klättrade upp till handfatet som han hann fylla med vatten innan han nästan drattade i golvet. Jag fångade honom och hör samtidigt ett ”plums”. Panikkoll i handfatet. Jomensåatte… Pappas surfplatta kan ju inte alls surfa utan möjligen fridyka.
Mammareaktionen till trots rann det vatten från det lilla bottennappet och när jag efter många ytterst opassande svordomar fått isär [skiten, vem i helvete gör en manick som inte ska att öppna?] den lilla blöta, kortslutna plattan hade jag förutom knäckt bakstycket på två ställen samt fått en diger ansamling vatten på köksbordet. Så, hoppet vi har för dess överlevnad är inte…. typ. Nu ligger den dock vid ett element (hyffsat säker för minihuliganer) i en påse ris, i hopp om att torka ur.  Annars kanske den kan bli risotto? 

image

Man kanske kunde tro att de små skulle vara nöjda efter den dyra leken, men de hade mer på repertoaren och jag har farit som en ekorre på ecstasy för att förhindra fler kostsamma katastrofer. Till slut, vid femtiden, blev de äntligen lite trötta och ville läsa bok (Hurra, surfplattan är döööööd, äntligen lite mysig läsning) och efter att ha plöjt igenom fyra böcker två gånger vardera så somnade Dante och en halvtimme senare….typiskt nog…. Vincent. Varför kunde de inte hållit ut ett par timmar till? Kvällen var de pigga som aldrig förr, jag lullade runt och fick inget gjort och när det äntligen skulle kunnat bli lite sådan där mytisk ”egentid” var det läggdags även för mig. Fast först var det ju den där tvätten från i förmiddags…
Undrar om jag får sova inatt då?

Imorgon ska jag fota den snygga duken jag fick hem idag och visa er mitt nya supersunda tillskott; Spirulina. Nu ska det bli fart på kärringen igen, ska ni se!
Kör redan sedan några dagar med Chiafrö i frukosten och en D-vitaminbrus till det. Faktiskt inte lika trött som innan, så brus verkade funka bättre för mig än tabletter, som jag hade innan. Ska även beställa hem Maca-pulver och köpa kokosolja, de ska vara hormonbalanserande och hey; do I need that!?!!!

I matväg har jag börjat äta proteinshakes till frukost igen (måste tömma lagret innan de blir dåliga) & slopar så gott som alla kolhydrater till lunch och middag, dvs jag äter inte bröd och potatis/ris/pasta/couscous etc men morötter. Min sura mage tackar mig redan!

Om någon har tips/recept för Spirulina så maila! Och har du tips på andra Superfoods så maila det med. Jag SKA bli pigg och glad igen och bra mat är en bra början! :-)

Egentiden får vänta. Fast jag fick ju ihop detta inlägg, inte illa!

Kram! ♥

image