Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Mina största intressen just nu

2018-11-08 @ 13:32

Det här med intressen eller hobbies. Det är inte det lättaste att ha samtidigt som man har småbarn, studerar och ska få allt att gå ihop. Men dessa två intressen har typ nästan tagit över mitt liv. Jag tycker dom är så sjukt intressanta och jag kan inte sluta att fördjupa mig mer inom dessa två ämnen.

Medical Medium – Först och främst har vi en person som jag först hittade för lite mer än ett år sen, eller va det två år sen? Minnet är kort men gott. Han heter Anthony Williams aka Medical Medium. Det var när jag va på biblioteket i Nacka som jag ramlade över hans första bok på svenska ”Medial läkning”. Som många i min närhet vet så älskar jag kost och näringslära på ett holistiskt sätt. Men när jag då lånade hem den hade jag väldigt svårt att ta till mig det som stod. Så jag lämnade tillbaka den och tänkte inte mer på det. Men sen för kanske ett halvår sen så ramlade jag över hans böcker igen. Han har idag skrivit fyra böcker varav den senaste släppte han för bara några dagar sen, ‘Medical Medium Liver Rescue‘. Jag är så glad att jag nu kan ta till mig av det han vill förmedla. Det finns så mycket kunskap i hans böcker och svar på olika hälsotillstånd. Skulle kunna skriva hur mycket som helst men börjar med vad några kända personer och deras ord om Medical Medium:

Anthony’s understanding of foods, their vibrations, and how they interact with the body never ceases to amaze. Effortlessly he explains the potential harmony or disharmony in our choices in a way anyone can understand. He has a gift. Do your body a favor and treat yourself.” — Pharrell Williams, 11-time Grammy-winning artist and producer

Anthony William is a generous and compassionate guide. He has devoted his life to supporting people on their healing path.” — Gabrielle Bernstein, #1 New York Times best-selling author of Judgment Detox and The Universe Has Your Back

Esoteric talent is only a complete gift when it’s shared with moral integrity and love. Anthony William is a divine combination of healing, giftedness, and ethics. He’s a real-deal healer who does his homework and shares it in true service to the world.” — Danielle LaPorte, best-selling author of White Hot Truth and The Desire Map

Jag har såklart unnat mig hans senaste bok och jag kan bara säga en sak. WOW! Alltså jag kan inte sluta läsa. Så mycket kunskap och matnyttig information om vårt fantastiska organ, levern. Nu ska våran familjs levrar få sig en kärleksomgång som heter duga. Förhoppningsvis så kan Lo få bättre sömn på köpet.

För många kanske detta är för ”hokus pokus” eller rent utsagt ovetenskapligt. Det må vara men jag resonerar starkt med det han skriver. För er som vill veta mer om honom och hans verk, kolla in hans Instagram eller hemsida. Sök bara på Medical Medium. Någon som känner till Anthony? 

Human Design – Var ska jag börja? Det här har fåt mig att ha en helt annan inställning till mig själv som person. Har gett mig svar och bekräftelse i vem jag är, hur jag agerar, hur jag tar beslut och vilken energi jag besitter m.m. Det finns så mycket man kan lära sig om att vara en människa här. Jag verkligen nördar ner mig totalt och vill läsa allt om detta ämne. Bra verktyg man kan ha för att förstå ens barns energityp och individuella behov också. Min främsta förebild inom detta och som faktiskt fick mig att nappa upp detta var Jenna Zoe. Det var via Dara Dubinet på YouTube som jag snubblade över en intervju hon gjorde med Jenna och sen dess var jag fast. Såhär beskriver Jenna va Human Design är:

To me, Human Design is the contract your soul makes with the Universe about who you came to be, what you came to do, and what karma you came to correct this lifetime around.

We are born as our Highest Selves, naturally living our innate inclinations. But as life goes on we are exposed to external influences (from parents, peers, school, society) that tell us to be different than what we truly are – we become conditioned out of our nature.

The journey to becoming your Highest Self is therefore not about pushing yourself to become a spiritually ‘perfect’ person, but a gentle unbecoming, or deconditioning process – coming back to your true self before the world told you how to be. A personal reading identifies the programming you are living out that isn’t innately part of who you are, and then reconnects you to the inherent gifts, qualities and talents that your soul chose as ‘tools’ for your highest evolution before you came here.

Human Design combines so many different schools of wisdom in one: the Hindu chakras, the Chinese iChing, conventional astrology and the kabbalistic Tree of Life – but the result is an entirely new system that’s here to realign you with exactly who you are meant to be. The most radical thing we can do for ourselves and for the collective, is be bold enough to be our real selves. We weren’t built to be all the same, and we do a disservice to our whole tribe when we hold each other to that homogeny.” — Jenna Zoe

45487193_2140885016163098_5716934988071436288_n

För den som är nyfiken och vill veta vad ni är för någon energityp osv. Så kan ni fylla i era uppgifter (året, dagen, tiden och platsen ni föddes på) på den här hemsidan. Där hittar ni mer information. Mitt tips är att börja med att läsa på er energityp, det finns fem olika. Manifestor, Manifesting Generator, Generator, Projector och Reflector. Börja där! Sen finns det över hundra lager till att gräva ner sig i för den som vill.

Och för den som kanske undrar vad jag är.. så är jag en Projector. Vilken energityp är ni? Kommentera gärna det om ni vill.

Spenderarbyxorna på

2018-11-06 @ 21:05

Jag har precis beställt något jag längtat efter att kunna köpa. Jag tryckte precis på knappen köp. Jag känner hur barnet i mig hoppar runt och tjuter av glädje. Yipppiiiie!! Man ska inte vara materialistisk men denna.. denna kökspryl kommer förgylla vår familjs vardag med 100%.

En svart OMNIBLEND TM-767.

Vi har sen tidigare en Wilfa blender med glaskanna som har fungerat så bra i flera år. Tror den är från när jag och Kalle började ses en sisådär 5,5 år sen och lite till.. eller hade jag den innan vi blev tillsammans Kalle? Den har i alla fall gjort sitt och sjunger på sista refrängen. Det har till och med tagit emot att använda den då den inte fungerar riktigt som den ska. Så det har tyvärr inte blivit några smoothies i vår familj på länge. Till och med Elis fick abstinens och bad om en smoothie häromdagen.

Så nu när denna Omniblend är nedsatt och jag lyckades till om med ramla över en rabattkod så var det menat att vi skulle ha den. Förstår ni alla goda smoothies jag kommer göra? Alla ljuvliga smoothie bowls? Banana nicecream? Varje dag utan några som helst besvär. Åh, ska bli så skönt att ha en highspeed blender som klarar allt. Hoppas vi kommer gilla den lika mycket som Signe Siemsen gör.

Längtar så tills jag får sms om att den finns att hämta ut nere på macken.

När ska Lo börja på förskolan?

2018-11-05 @ 13:27

Äntligen har vi fått besked om att dom ha en plats för just Lo på samma förskola som Elis men i småbarnshuset. Den lättnaden som infann sig när Kansliet ringde mig och sa ”Vi har en plats för Lo då ni önskar”. Ljuvligt! Vi behöver nu enbart återkomma med exakta datumet vi känner att han ska inskolas i april.

Vi tänkt att han ska skolas in successivt i början av april. Kalle har pappadagar så det räcker hela april ut vilket är skönt! Man vet ju aldrig hur det kan tänkas gå på en inskolning. Inte för att varken jag eller Kalle är speciellt oroliga för vår lilla sociala krabat. Han verkligen älskar livet vår lilla Lo. Han har liksom aldrig hamnat i det där främlingsfientliga stadiet. Han kanske hade någon touch av det för ett tag sen någon enstaka gång, men inte mer än så.

e47d89e5e84485c2fccb69e04a33a675

Lo kommer vara 19,5 månad när han ska skolas in på den fantastiska Waldorfförskolan vi valt till våra barn. Elis var 21 månader när han började på förskolan, ett föräldrakooperativ i väntan på plats på nuvarande Waldorfförskola. Elis fick sin plats där förra året i början av september när han var 2 år och 10 mån.

Här kommer en artikel för den som känner att den inte riktigt har koll på vad Waldorfpedagogik är för något: Waldorfpedagogikens syn på de första åren och deras betydelse för barnet och dess utveckling.

När det blir lite för mycket

2018-11-04 @ 20:44

I fredags kraschade jag totalt. Hela kroppen strejkade genom att ge mig magkatarr/magsår och sprängande huvudvärk runt 03.00 på natten. Omöjligt att falla tillbaka i djupsömn då jag inte hittade någon bekväm position där magsmärtorna kunde lätta. Att ta en alvedon kändes inte okej då jag hade sån smärta i magsäcken. Va det magsår? Magkatarr? Eller var det magsjuka även fast jag inte var dålig i magen?

Fredagsmorgonen började några få timmar senare då Lo vaknade som vanligt runt 06.00. Jag var helt paj och hade fortfarande ont i magsäcken och huvudet. Jag och Lo sover för tillfället i vardagsrummet då Lo vaknar och skriker på nätterna ca. 5-10 gånger per natt. Han skriker inte varje gång men alltid några gånger. Både Kalle och Elis sover sämre om vi sover i samma rum (räcker med att en drabbas än hela familjen) så på grund av det så vi fick helt enkelt dela på familjesängen och flytta ut. Jag hoppas ju att jag hittar en lösning till Lo’s nattsömn snart. Jag tror att jag kanske har gjort det. Time will tell. Men nu tillbaka till den ”härliga” fredagsmorgonen.

Kalle fick ta båda barnen och rodda allt själv från start då jag var tvungen att lägga mig sovrummet och försöka sova. Hela kroppen skrek verkligen. Varenda led gjorde ont och jag kände mig så där svag i kroppen. Som om att jag kunde gå av om jag stod upp. Så skumt. Sista jag kände något liknande var dagen efter vinterkräksjukan som jag åkte på i februari eller om det va i mars. Jag ville bara gråta och det kändes nästan som hela kroppen grät av all smärta.

eeee0fc8c2ee5618f6bf7c7cbf5a9fab

Tack och lov lyckades Kalle styra upp dagen genom att låta Elis få göra det han önskade, att få spendera hela dagen hos sin Nonna och T. i nya huset. Så jag fick verkligen chansen att återhämta mig. Och tro mig när jag skriver att jag lämnade sängen enbart 3-4 gånger den dagen. Varje gång var det en pärs.. fy tusan va risig jag var. Jag kunde knappt äta då jag hade så ont i magsäcken. Fick i mig lite svagt ringblomste som brukar lindra mag- och tarmsystemet. Vätskeersättning gick ner lite senare. Det var inte förens på kvällen som jag blev sugen på knäckebröd och tomat med örtsalt. Så det gick ner och sen gick jag och la mig och sov. Jag sov hela natten trots att jag legat hela dagen och hela kroppen värkte. Okej, sov hela natten innebär ju att jag blir väckt av min lilla älskling Lo, en sisådär 5-10 gånger per natt som jag nämnde ovan. Tack och lov så var det liiite bättre denna natt.

2845455bf4093541b2a6df5734985c6f

På lördagen mådde jag så mycket bättre. Aptiten va tillbaka då huvudvärken och magsmärtan var som bortblåst. Orken var sisådär vilket inte var konstigt då energiintaget var minimal på fredagen. Men jag mådde som sagt så mycket bättre. Jag kunde till och med lämna hemmet en stund för frisk luft. Men sen på kvällskvisten så kom dunderförkylningen. Vad är det som händer? Jag som alltid är frisk. Så denna härliga dunderförkylning är verkligen här för att stanna ett tag känns det som. Doftsinnet är på paus. Sår i munnen. Svag kropp. Kliande ögon. Lite så.

Tror min kropp verkligen försöker säga att jag borde ta det lugnt. Försöka hitta en balans. Jag har försökt köra på och trott att jag varit balanserad på alla plan. Mammalivet, relationslivet och studentlivet. Lägg till min usla sömnkvalité som pågått i månader. Jag tror nog jag glömde bort mig själv där ett tag. Jag måste ju ta hand om mig själv någorlunda för att kunna ta hand om barnen, vara en vettig partner och kunna prestera i studierna. Nej, nu måste jag försöka hitta tillbaka till balansen.

self-care

Och hur fasiken gör man det? Hittar balansen i vardagen med allt va det innebär? En kvinna som inspirerar mig, Elenore Bendel Zahn, pratar mycket om ”self care”- rituals på ett modernt sätt. Alltså på ett sätt anpassat för det moderna livet. Hon kallar det ”Modern Rituals”. Jag inspireras så otroligt mycket av hennes livsstil och jag tar till mig hela tiden av hennes små men mäktiga tips för att skapa små ”micro moments” med ”self care” tips. Ett hett tips är att spana in hennes Instagram-konto.

Komma tillbaka?

2018-11-01 @ 12:48

Fast forward sisådär nästan exakt ett år. Sist jag skrev något var den 15 november 2017, och då skrev jag om när jag blev av med min mobiltelefon. Något hände, skulle tro att det var livet, och stinget eller tiden för att skriva här försvann.

30281FD9-2F88-418E-9568-C892749BDE28

Elis fyller snart 4 år (16 november) och Lo (ja vi bytte tilltalsnamn) är snart 15 månader (13 november).. Tiden alltså?? Sen när blev båda så stora? Jag har ingen bebis längre och jag har en nästan tonåring här hemma! Jag har även plockat upp studierna igen sen i augusti.  Kalle roddar skeppet här hemma med bravur, tack och lov! Så jag kan fokusera på studierna som är rätt krävande. Att studera på högskolan är inget att leka med. Disciplin och mer disciplin krävs om man dessutom har två småbarn, inga kvällar och inte får sova så optimalt på natten.

7A8BCF31-40AB-435A-93E2-8FBDEA5BFDBC

Jag har så mycket jag kan och vill skriva om här. Framsteg, baksteg och annat som händer under ett helt jäkla år. Jag tror jag helt enkelt får börja här och nu. Vi börjar idag.

Så om någon är intresserad av att följa en förlovad tvåbarnsmamma som studerar heltid till sjuksköterska (med mål att bli barnmorska), som bor ute i Stockholms skärgård i en charmig 50-tals 2:a och försöker hitta någon sorts balans i tillvaron bland leksaker, kurslitteratur och kärlek. Ja, då är det bara att komma tillbaka hit den närmsta tiden!

Vem är med mig?

 

Varför jag?!

2017-11-15 @ 11:50

Är så oerhört upprörd och arg över en sak som skedde igår. Jag tappar total tillit till mänskligheten. Känner mig så naken. Utsatt. Varför ger dom sig på mig?! En stressad mamma med två barn. Varför?!

Igår när jag, Elin och Sack var påväg till min mormor på söder för att äta middag tillsammans blev min mobil stulen. Sådär rakt ur min ficka. Samtidigt som jag har händerna fulla med Elis och barnvagn. Mitt någon gång på Slussenperrongen på gröna linjen sida söderut. Där tyckte någon elak själ att hennes telefon tar vi. Även mitt bankkort, SL kort och presentkort fick dom med då jag har det i ett sådant mobilplånboksfodral. Tips, ha inte det.

När jag upptäckte detta sköljde en panikångestattack över mig. Har inte haft en sådan sen jag fick missfall innan Elis. Alltså typ över fyra år sen. Så obehagligt att få panikångestattack. Som tur och väl va så kom attacken hemma hos mormor och jag fick lämpa över båda barnen på henne för att kunna ta mig ur panikångestattacken. Fy fan va svårt det är att andas då. Hela halsen blir trång som ett sugrör. Usch. Jag lyckades (tack och lov) ta mig ur det värsta relativt fort men hjärnan ville inte fungera alls när jag behövde börja ringa runt. Jag ringde fel och trykte fel knappval x antal gånger. Blev rädd för mig själv.
Är så arg över att ha förlorat bilder från vår första tid som tvåbarnsföräldrar. Jag skiter i telefonen, bankkort osv. Att någon sitter med MIN telefon gör mig förbannad. Mina minnen. Bilder på mina barn. Att dom gör sånt. Önskar det värsta för dom. Men nu är simkort spärrat och även så telefonen. Lösenord bytt på det mesta. Sitter med Kalles extratelefon. En Sony Xperia som jag inte riktigt blir vän med. Men sålänge jag kan sms och ringa är jag nöjd. Okej då, ha tillgång till Instagram. Vilket jag har nu. Hoppas bara min försäkring täcker det mesta. Så jag kan plocka ut en ny iPhone. Gärna en iphone x.

Så nu vet ni.

Återbesök hos läkaren

2017-11-11 @ 15:24

I torsdags på förmiddagen var det dags för återbesök och uppföljning av Sakarias UVI. Vi gjorde ju analys/röntgen av hans njurar förra veckan. Allt såg bra ut på njurarna. I alla fall vad hon kunde se utifrån bilderna. Dock inväntas expertråd och analys som inte riktigt är klart. Men hon försäkrade oss att vi kunde va lugna i att hon inte såg något avvikande.

Urinprovet jag samlade upp på morgonen kom tillbaka rent. Inget tecken på UVI kvar. Och vi vägde och mätte honom. Hela 63.8cm lång och 6690g tung. Stora, goda och glada killen. Sen försökte sköterskan ta blodtryck på Sack. Hela 8 gånger. Första fyra gångerna med den minsta tryckmanschetten jag sett. Inget blodtryck gick att ta med den. Sen tog hon nästa storlek på manschetten men även då fick hon inget resultat. Så till slut gav hon upp till Sacks glädje. För det Sack ville göra var att kicka med benen och vifta på armarna.

Det vi var där för pratades det ganska kort om då det inte finns någonting att anmärka på. Däremot så konstaterade läkaren att Sack har eksem och tyvärr är det ju en biverkning av antibiotikakuren. Han har inte mycket och det är under kontroll av mig. Men läkaren vill ändå att jag ska smörja honom med en ”mild” kortisonsalva. Samt minst 3 gånger om dagen smörja med mjukgörande kräm som miniderm. Jag nickade och höll med (orkar inte gå in i diskussion) men kommer inte följa hennes råd i val av produkter. Vi har en egen plan. Jag vill verkligen inte använda kortison då det inte löser problemet. Jag skulle endast använda det om jag skulle se att han besväras av det eller att det blir väldigt mycket eksem. Men jag skulle fortfarande då försöka ta tag i att få hans kropp i balans, orsaken till eksemet. Hon höll med om att boosta hans goda bakterier i form av små doser probiotika. Dock rekommendera hon magdroppar från Semper vilket jag inte vill ge pga annat innehåll än bara probiotika. Det funkar fint att ge några korn av min egna probiotika på bröstvårtan innan amning. Sen innehåller bröstmjölk goda bakterier också. Så för att bli ännu klokare så kring eksem så råpluggar jag gamla anteckningar från eko hudvårdsskolan samt denna bok som jag blivit tipsad om av en holistisk Mama i Australien:

Läkaren kunde höra ett vinande ljud på Sakarias utandning. Så det finns en chans att han eventuellt utvecklar astma eller förkylningsastma. Hoppas verkligen inte det. Han är ju förkyld sen en vecka tillbaka och det kunde vara orsaken till det hela. Men det går ju både eksem, allergier och astma från både min och Kalles sida i släkten så oddsen står inte riktigt till vår fördel.

Summa summarum så handlade besöket mer om eksem och astma än själva UVI.

Moontime is back!

2017-11-08 @ 14:34

Min måncykel är tillbaka. Trots heltidsamning och fri amning. Inget som direkt kom som en överraskning då den redan kom tillbaka när Elis var 6/7 veckor gammal. Om jag minns rätt. Nu är Sack 12 veckor gammal och min cykel är definitivt tillbaka idag. Det var en mindre blödning runtomkring när han var 8 veckor gammal. Då fick jag en känsla av att det var mensen. Men sen blev den liksom inte riktigt som en mens. Men nu 4 veckor senare så vips, är den här. På riktigt. Dock ingen mensvärk. Hallefuckinglulelja!

Jag kände mig så sjukt off och irriterad hela dagen igår. Inte riktigt mig själv. Trodde det var min tur att bli sjuk då båda killarna har och är förkylda med slemhosta. Men nej, ingen sjukdom här inte utan bara trött pga av mens. Dåså, då var det bara att ladda min P-dator så jag kan ha koll på min cykel. Inga fler barn på några år. Åtminstone tills jag är färdigutbildad.

Long time no see

2017-11-08 @ 11:47

Nej men hejsan hoppsan vad tiden flyger iväg med två barn. Har det verkligen gått snart 2 månader sen sist jag skrev något här? Galet. Men vet ni vad, det har hänt så otroligt mycket i vårt liv. Vet egentligen inte var jag ska börja. Men först kan jag säga att om ni vill följa med mer aktivt i vad som händer så följ mig på Instagram @emjaqueline Där lägger jag ibland upp InstaStories och bilder. Lite enklare när man har fullt upp.

Men då till vad som hänt på den här tiden och vilka blogginlägg ni kan ha utkik efter. Ska försöka dokumentera ner allt viktigt.

Sakarias 1 månad

Inskrivning hos BVC för Sakarias

BVC besök för Sakarias 1 månad

Min cykel är tillbaka

Sakarias har haft urinvägsinfektion/njurbäcken inflammation

Första skrattet

Återbesök på akuten med Sack

Akuten igen

Röntgen av Sacks njurar

• Elis är blöjfri

• Sakarias olika utvecklingssteg och BVC besök

• Elis första tandläkarbesök

• Sakarias och Elis förlossningsberättelser

Ja lite sånt kan ni vänta er att det kommer upp här på bloggen. Plus lite till! Dock kommer jag lägga upp dom enligt rätt datum så se till att kolla tillbaka i bloggen eller klicka här uppe på varje blogginlägg så länkar den dig till rätt inlägg. Förstod ni?

– Det finns nu nya inlägg länkade här uppe –

Och om ni vill att jag skriver ett blogginlägg om något ni vill veta mer om så tveka inte att kommentera här!

Röntgen av njurar

2017-11-01 @ 13:50

Så var det hela gjort. Röntgen av Sacks njurar. Det var tydligen inte en vanlig röntgen utan någon form av bildanalys i 15 min som scannar av aktiviteten i njurarna. Vänta vi tar det från början.

Vi åkte in tidigt på morgonen idag. Kl. 8.45 var vi på plats på BildDiagnostiskt center på SöS. Där fick han en injektion av isotop i en av hans små vener i foten. Inte roligt alls att bli fasthållen. Det visade Sack tydligt. Så fort dom kunde släppa blev han nöjd igen. Själva sticket reagerade han inte på och dom sa att det är inte värre än när dom får vaccin. Till och med lättare så det inte är subcutant. Men sen efter injektionen hade vi ca. 3h på oss innan själva scanningen skulle ske.

Så vi passade på att träffa min mormor och luncha på sjukhuset då hon bor i närheten. Ingen kulinarisk upplevelse men fint sällskap. Väl tillbaka på väntrummet blev det en lång väntan. Allt var försenat. Men var bara bra och till vår fördel för då hann Sack somna djupt i selen. Så det var bara att lägga Sack dör han skulle ligga och sjuksköterskan bädda in honom i ett kramande täck som höll han på plats. Önskar att jag kunde fått ta bild på honom. Han var helt däckad med båda armarna bredvid huvudet. Så fridfull. Och jag säger bara tack och lov för det. För att ha en skrikande, ledsen och vaken Sack i maskinen hade varit en mardröm. Han fortsatte sen sova gott i vagnen påväg hem.

Så skönt att allt gick så smidigt. En lättnad för att det är över. Rresultaten får vi dock vänta på tills nästa vecka då vi ska träffa en läkare för uppföljning av UVI. Men sjuksköterskan sa att det inte verkade vara någon tydlig avvikelse i alla fall. Så vi går på det!