Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

En månad på pottan 

2015-07-27 @ 09:15

Sen Elis började på riktigt med fast föda blev hans mage såklart lite hårdare. Bra för oss då han förut bajsade cirkus 8 gånger per dag och då överdriver jag inte. Att börja med tygblöjor heltid var vara att utesluta. Det gick bara inte. 

Men så hände något för en månad sen. Elis fick det lite ”svårt” att bajsa. Han kämpade en kväll under läggningstid. Han blev arg och frustrerad. Så jag prövade att hålla honom i grodposition som jag förstått (gjorde det över handfatet när han var pytteliten och gasig i magen) är en position som hjälper till att trycka på. Det gick lite bättre, men det kändes som blöjan var i vägen. Så jag tog med Elis på toan och satte han där i hukposition. Vips så kom bajset efter mycket krystande.

Så dagen därpå samma sak. Så en potta kändes perfekt att införskaffa. Vi skulle ju ändå komma att använda en framöver. Även en toaring. Så vi drog till IKEA och skaffade potta för 59:- och toaring för 79:-. Fynd!! Och vi har använt i alla fall pottan dagligen då Elis gillar och faktiskt endast bajsar på potta/toa. Hans mage mår dessutom väldigt bra av det och sköter sig fin fint. 

 
Så här kan det se ut när han kör sitt kvällspass innan läggning på pottan. 

Såklart har vi det kravlöst och leker på pottan. Vill han inte sitta där så får han gå av. Han är väldigt tydlig i sina behov. Han kan sitt i ca. 15-20 min och bajsa sen slänger han sig av när han är klar. Och jag ska erkänna att jag älskar att det funkar så bra! Inga bajsblöjor på en månad. Underbart då alla verkar nöjda med detta stora steg. 

Nästa steg blir att erbjuda potta efter sovning och matning. Men det får bli framöver. Nu är det bara när han visar att han vill bajsa. Ja för hör och häpna, han indikerar och berättar med hela kroppen att det är dags. 

Någon annan som EC:ar? Hört talas om Elimination Comunication? Erfarenheter? Tips? Så glad att jag kommit i kontakt med det så jag kunde erbjuda Elis det valet. En kommentar på inlägget “En månad på pottan ”

  • J.

    This is AMAZING! (And inspiring! 😉 ).

    2015-07-27 kl 19:20

Kommentera


9 − = fyra