Add Comment Register

Gravid med andra barnet v.27

lördag 29 april 2017 kl 18:45

Bild tagen på Junibackens underbara utställning om Barbro Lindgren. Tänk er Vilda bebin, Loranga och Max.

Hur långt gången: V. 27 (26+6)

Gravidymptom: Du heliga svamp. Nu måste jag ta tag i att lindra besvären. Mindre sockerintag är ett måste och det löser vi med maxdos på gröna bladgrönsaker. Dom får sällskapa allt jag äter, i frukostsmoothien/lunch/middag. Är ändå mildare än hur jag hade med Elis. Åderbrocken är hanterbara nu, skönt att inte känna att jag MÅSTE ha stödstrumpor 24/7. Såklart har jag dom när jag lämnar hemmet i förebyggande syfte men jag kan slappa utan hemma. Känslostormar deluxe är mitt andra namn. Ni som vet vet hur det är att vara gravid, student och mamma till en 2,5 åring som är i den härliga utvecklingsfasen. Minsta lilla kan gör att bägaren rinner över. Hoppas dock att hormonerna jämnar ut sig.

Bästa minnet från veckan: Elis snack. Alltså, min lilla gosse som bara pratar mer och mer för var dag. Älskar stunden vi hade en morgon där han ”rättade” min mening. Jag sa: Ska vi gå upp och äta smoothie? Varpå Elis säger: Nej mamma, man dricker smoothie!

Saknar du något? Inget som jag faktiskt kan komma på.

Mest harmonisk eller moody denna vecka? Mooooody.. Är det alla jäkla hormoner? Ett nytt påslag? Vad vet jag. Men humöret är inte alltid på topp och tyvärr går det ju ut över ens partner när man kommer hem.

Cravings: Senste dagarna har jag känt ett stort sig för prinsesstårta. Mm… grädde! Marsipan! Har inte köpt någon ännu då det oftast kommit ett sånt sug på kvällen. Känns också som att jag vill äta fetare, krämigare och såsigare mat. Minns en sån här fas med Elis också. Antar att lillebror börjar götta till sig där inne.

Sömn: Helt okej. Bättre i början av veckan. Nu såhär torsdag och fredags natt har han haft fest i timmar i sträck. Då är det mindre djupsömn vilket resulterar i ett taskigare humör för min del. I need my sleep.

Rörelser: Denna vecka har i stort sett varit likadan som innan. Mycket rörelser och främst på kvällen och natten. Undrar om det kommer hinna ändra sig? Annars så kanske vi har en nattuggla till lillebror i sommar när han kommer.. Dom säger ju att mönstret barnet har i magen i slutet brukar vara samma utanför magen i början. Men men om det blir sås blir det så. Inget vi kan göra så mycket åt. Lillebror skrämde mig liiite en period här i veckan. Om jag minns rätt så var det i torsdags. Han rörde sig på morgonen men sen hela dagen var han helt lugn. Inga rörelser alls och så pass att det slog mig. Ovanligt att han äran lugn så länge. Men sen fick jag allt äta upp det. Hela kvällen och natten var det fest. Han tog sig en långt sovpass bara och ville kolla pulsen på mig.
Innåt- eller uttåtnavel? En utsträckt innåtnavel. Det börjar närma sig att den ploppar snart skulle jag tro..

Förlovningsring på eller av: Fortfarande på då den i vanliga fall är lite stor på mig.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Inget speciellt utöver det vanliga som kan få mig att må illa. Så som när folk kräks eller det luktar spya.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 91 dagar.

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot: Lite mer harmoni inombords skulle allt sitta fint. Kanske lite sol kan råda bot?

För att läsa om samma vecka när jag bar gravid med Elis klicka här.

Skriv ett svar


fyra − 2 =