Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hur svårt ska det va?

2017-04-29 @ 18:11

Jag avskyr verkligen att handla skor. Eller såhär, jag älskar skor och det finns många snygga skor jag skulle vilja ha. Men varför börjar inte skoproducenter att göra större storlekar i damskor?! Jag kan ju omöjligt vara ensam om att ha storlek 42 i skor. Och jo jag vet det finns skor för oss med.. men saken är att jag vill inte ha kärringskor, herrskor eller andra konstigt fula skor. Jag vill kunna gå in i en skoaffär och se på alla damskor som ett alternativ för mig. Men jag kan i stort sett ha, rent storleksmässigt ett par i en hel butik. I en av butikerna som jag trodde verkligen skulle ha i min storlek fanns det inte ett ända par. Nej vi får inte in ett enda par i storlek 42. 

Jag gick in i första affären lite motsträvigt idag för jag vet såväl hur en procedur ser ut för mig med skoshopping (oftast inge lycka alls). Oftast blir jag besviken och kommer ut tomhänt. Det gör liksom ont i en att det ska var så svårt att hitta skor. Men i första butiken hittade jag tre par skor så jag gick till kassa och frågade om dom fanns i min storlek. Det är sneakers och idag (har inte handlat skor på typ 2 år) borde det finnas upp till 42. Jag får till svars att största storlekarna i alla tre paren är storlek 40. Och där var motivation noll till att fortsätta handla skor.. 

Tack och lov hade jag min mor som smakens och pepp. Så hon drog med mig vidare och till sist efter många ”nej tyvärr”, ”kolla en annan butik”, ”kan finnas i stan” och en massa andra misslyckanden hittade jag ett par. 

Med en bra tjock sula och bra utrymme för mina fötter att ”svullna” under graviditeten. Skämt och sido så satt dom som ett smäck. Älskar den puderrosa/grå nyansen på dom. Det gör dom lite mer feminina. Ett krav då jag inte vill att mina fötter ska se ut som mansfötter. Jo, jag har mina nojjor och fixeringar.

Sen hade min mor spanat in ett par ”sportiga” vardagsskor på ett annat ställe som hon trodde jag skulle älska. Foträta och bekväma. Mina krav exakt. Så efter att Kalle och Elis mött upp oss for vi dit innan hemfärd. Och ja, dom var helt i min smak. Så dom fick följa med hem. 


Så nu har jag två vårskor som inte kommer ta kål på mina fötter. Dags att säga hej då till mina trasiga Converse som gjorde att jag överansträngde mina stackars fötter i Köpenhamn. 

Senare i vår behöver jag bara hitta ett par sandaler till sommaren och så är jag fullt kittad. Nu kan det gå några år igen tills nästa skoshopping. För ja, ungefär så lång tid går det mellan skoköp för mig. Eller har jag fått sug på det nu efter lyckade fynd? Plånboken blev också glad. Två par skor för samma pris som jag trodde jag skulle betala för ett par. Till och med mindre än va jag trodde jag skulle betala för ett par fotträta skor. 


Gröna från Deischman 314:- och rosa/beige/grå från DinSko 399:-3 kommentarer på inlägget “Hur svårt ska det va?”

 • boel olsson

  kul för dig att du slipper gå barfota hihi kram

  2017-04-29 kl 18:50
 • Ida

  Å så fina!! 🙏🏻😄😍

  2017-05-02 kl 17:26
 • Emelie

  Tack! 😘

  2017-05-02 kl 19:04

Kommentera


fyra × = 8