Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Jag tog steget

2015-11-18 @ 22:57

I took the plunge. I’m doing it. I’m going to be a midwife the earliest in 2022. 

Var kommer detta ifrån måntro? Plugga? Jag? I flera år? Sjukhus? Du som är lite anti sjukvården? Du som vill köra på den alternativa spåret? Och din lilla dyslexi? Kanske bortvuxen? Men du har ju barn nu.. Ni ska väl ha syskon då går det ju inte? Hur ska du orka allt? Dubbar ju redan två yrkesutbildningar i nacken?


Ja du, frågorna är många men fy tusan va bra det känns att ha tagit steget. Jag ser fram emot resan och siktar mot målet: Att bli barnmorska. Som min älskade blivande man sa så är det fasiken det finaste yrket man kan utbilda sig till. Jag har så många visioner kring detta. Vad jag kan bidra med inom kvinnohälsa och barnafödande.

Jag har haft en längtan rätt länge nu till att studera men inte kommit på vad riktigt. I bakhuvudet har det ända sen vi valde att skaffa barn gnot en tanke om att få jobba som barnmorska. Men jag har alltid trott att jag inte kan studera på universitetet då jag måste komplettera med massor av tuffa kurser då mitt slutbetyg inte ger mig full behörighet. Men efter dagens möte med en studie och yrkesvägledare så kändes det helt möjligt att studera. Först till sjuksköterska (3år) sen jobba i yrket (1år) följt av utbildningen till barnmorska (1,5år). Men då innan nästa ansökan till sjuksköterskeutbildningen i april 2016 måste jag läsa två kurser som jag anmälde mig till idag på komvux. Matematik 2b och Naturkunskap 2.

Så det hela startar igång i januari 2016 på distans då jag kommer jobba också. Men oroa er inte för att min familj kommer försummas av min frånvaro. Kurserna är på lågfart under 20 veckor så det betyder ungefär två tre studie eftermiddagar/kvällar i veckan om jag är  effektiv. Och det vet ju alla att småbarnsföräldrar är fenor på det.

Det ska bli då sjukt spännande det här! Ville bara dela med mig av detta här lite snabbt. Jag firade också detta med att köpa en ny bärsele till oss och Elis. En Tula Toddler för barn från 1år (strl 80). I denna färg. En kommentar på inlägget “Jag tog steget”

  • J. // afeathery*nest

    Wooooowwwwwwwwwww! Congratulations! You know, R said the EXACT same thing as K about a barnmorska being the most wonderful job and I told him that if I had to do my career all over again, I’d love to have been a barnmorska (or CIA agent). So happy and excited for you!

    2015-11-19 kl 11:23

Kommentera


nio + = 10