Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

När det blir lite för mycket

2018-11-04 @ 20:44

I fredags kraschade jag totalt. Hela kroppen strejkade genom att ge mig magkatarr/magsår och sprängande huvudvärk runt 03.00 på natten. Omöjligt att falla tillbaka i djupsömn då jag inte hittade någon bekväm position där magsmärtorna kunde lätta. Att ta en alvedon kändes inte okej då jag hade sån smärta i magsäcken. Va det magsår? Magkatarr? Eller var det magsjuka även fast jag inte var dålig i magen?

Fredagsmorgonen började några få timmar senare då Lo vaknade som vanligt runt 06.00. Jag var helt paj och hade fortfarande ont i magsäcken och huvudet. Jag och Lo sover för tillfället i vardagsrummet då Lo vaknar och skriker på nätterna ca. 5-10 gånger per natt. Han skriker inte varje gång men alltid några gånger. Både Kalle och Elis sover sämre om vi sover i samma rum (räcker med att en drabbas än hela familjen) så på grund av det så vi fick helt enkelt dela på familjesängen och flytta ut. Jag hoppas ju att jag hittar en lösning till Lo’s nattsömn snart. Jag tror att jag kanske har gjort det. Time will tell. Men nu tillbaka till den ”härliga” fredagsmorgonen.

Kalle fick ta båda barnen och rodda allt själv från start då jag var tvungen att lägga mig sovrummet och försöka sova. Hela kroppen skrek verkligen. Varenda led gjorde ont och jag kände mig så där svag i kroppen. Som om att jag kunde gå av om jag stod upp. Så skumt. Sista jag kände något liknande var dagen efter vinterkräksjukan som jag åkte på i februari eller om det va i mars. Jag ville bara gråta och det kändes nästan som hela kroppen grät av all smärta.

eeee0fc8c2ee5618f6bf7c7cbf5a9fab

Tack och lov lyckades Kalle styra upp dagen genom att låta Elis få göra det han önskade, att få spendera hela dagen hos sin Nonna och T. i nya huset. Så jag fick verkligen chansen att återhämta mig. Och tro mig när jag skriver att jag lämnade sängen enbart 3-4 gånger den dagen. Varje gång var det en pärs.. fy tusan va risig jag var. Jag kunde knappt äta då jag hade så ont i magsäcken. Fick i mig lite svagt ringblomste som brukar lindra mag- och tarmsystemet. Vätskeersättning gick ner lite senare. Det var inte förens på kvällen som jag blev sugen på knäckebröd och tomat med örtsalt. Så det gick ner och sen gick jag och la mig och sov. Jag sov hela natten trots att jag legat hela dagen och hela kroppen värkte. Okej, sov hela natten innebär ju att jag blir väckt av min lilla älskling Lo, en sisådär 5-10 gånger per natt som jag nämnde ovan. Tack och lov så var det liiite bättre denna natt.

2845455bf4093541b2a6df5734985c6f

På lördagen mådde jag så mycket bättre. Aptiten va tillbaka då huvudvärken och magsmärtan var som bortblåst. Orken var sisådär vilket inte var konstigt då energiintaget var minimal på fredagen. Men jag mådde som sagt så mycket bättre. Jag kunde till och med lämna hemmet en stund för frisk luft. Men sen på kvällskvisten så kom dunderförkylningen. Vad är det som händer? Jag som alltid är frisk. Så denna härliga dunderförkylning är verkligen här för att stanna ett tag känns det som. Doftsinnet är på paus. Sår i munnen. Svag kropp. Kliande ögon. Lite så.

Tror min kropp verkligen försöker säga att jag borde ta det lugnt. Försöka hitta en balans. Jag har försökt köra på och trott att jag varit balanserad på alla plan. Mammalivet, relationslivet och studentlivet. Lägg till min usla sömnkvalité som pågått i månader. Jag tror nog jag glömde bort mig själv där ett tag. Jag måste ju ta hand om mig själv någorlunda för att kunna ta hand om barnen, vara en vettig partner och kunna prestera i studierna. Nej, nu måste jag försöka hitta tillbaka till balansen.

self-care

Och hur fasiken gör man det? Hittar balansen i vardagen med allt va det innebär? En kvinna som inspirerar mig, Elenore Bendel Zahn, pratar mycket om ”self care”- rituals på ett modernt sätt. Alltså på ett sätt anpassat för det moderna livet. Hon kallar det ”Modern Rituals”. Jag inspireras så otroligt mycket av hennes livsstil och jag tar till mig hela tiden av hennes små men mäktiga tips för att skapa små ”micro moments” med ”self care” tips. Ett hett tips är att spana in hennes Instagram-konto.Kommentera


+ 7 = tolv