Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

När ska Lo börja på förskolan?

2018-11-05 @ 13:27

Äntligen har vi fått besked om att dom ha en plats för just Lo på samma förskola som Elis men i småbarnshuset. Den lättnaden som infann sig när Kansliet ringde mig och sa ”Vi har en plats för Lo då ni önskar”. Ljuvligt! Vi behöver nu enbart återkomma med exakta datumet vi känner att han ska inskolas i april.

Vi tänkt att han ska skolas in successivt i början av april. Kalle har pappadagar så det räcker hela april ut vilket är skönt! Man vet ju aldrig hur det kan tänkas gå på en inskolning. Inte för att varken jag eller Kalle är speciellt oroliga för vår lilla sociala krabat. Han verkligen älskar livet vår lilla Lo. Han har liksom aldrig hamnat i det där främlingsfientliga stadiet. Han kanske hade någon touch av det för ett tag sen någon enstaka gång, men inte mer än så.

e47d89e5e84485c2fccb69e04a33a675

Lo kommer vara 19,5 månad när han ska skolas in på den fantastiska Waldorfförskolan vi valt till våra barn. Elis var 21 månader när han började på förskolan, ett föräldrakooperativ i väntan på plats på nuvarande Waldorfförskola. Elis fick sin plats där förra året i början av september när han var 2 år och 10 mån.

Här kommer en artikel för den som känner att den inte riktigt har koll på vad Waldorfpedagogik är för något: Waldorfpedagogikens syn på de första åren och deras betydelse för barnet och dess utveckling.Kommentera


1 + = tre