Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Potträning?

2017-07-08 @ 08:25

Vi hade en vag plan om att skulle pottränats innan lillebror skulle komma. Att på hans första dag på sommarlovet (mitt ansvar då Kalle jobbade två veckor till) skulle skippa blöjan och bara köra på. Jag hade lånat många böcker som jag tyvärr aldrig han läsa. Jag försökte några gånger läsa mig till på nätet i mammagrupper osv. hur man bäst går till väga. Lite tips fick jag tag på men inget vi genomförde fullt ut.

Men så är vi här idag. Elis är fortfarande ej helt fri från blöjan. Tiden bara sprang iväg och graviditeten han ikapp mig. Hur tänkte jag att jag skulle orka potträna till 100% helt solo? Nej, det var för jobbigt. Däremot kan jag stolt meddela att Elis ändå med mina och Kalles halvdana försök har förstått hur man gör på pottan. Han har inga problem som helst med att sitt på pottan (så länge han är med på det) och är vän med den sen innan. När han började äta fast föda som bebis kunde han bara bajsa om han satt på potta eller hölls över toan. 

På något sätt har han i alla fall knäckt koden. Det är mest vi föräldrar som är klena när vi ska lämna hemmet samt när han sover. Hur vågar man ta steget? Steget att skippa blöjan helt? Eller kan man köra lite som en vill? Till slut kanske nattblöjan alltid är torr och blöjan som åker på när vi lämnar hemmet likaså? 

Nåväl, är sjukt stolt över att Elis grejar det där med blöjfritt hemma. Han både kissar och bajsar på pottan. Dock får vi ju påminna honom ofta men ett fåtal gånger har han satt sig självt på pottan och sen ropat att den ska tömmas. Kommentera


+ sju = 13