Add Comment Register

Sakarias första besök på BVC

torsdag 31 augusti 2017 kl 14:18

Idag fick vi en tid hos underbara Adriana på Allvis BVC, dit vi går med Elis. Egentligen har vi inte tid förens på tisdag eftermiddag men vi har lite strul med amning för liten. Denna start är helt annan än hur den var med Elis. Med Elis fanns det inga som helst problem.

Men för Sakarias är det annorlunda. Det verkar som att han ärvt Isakssons späda mun (från min mors sida) och har svårt att ta en helt korrekt tag om bröstet. Detta gör att han sväljer mycket luft (hej gaser och magknip!), det sprutar ut mjölk ur mungiporna, han släpper och tar nytt tag ofta vilket blir frustrerande för honom samt att det fortfarande gör ont i brösten för mig. Jag provar olika ställningar för oss båda, har kollat videos på rätt tag och rapar honom emellanåt. Men inget blir riktigt bra eller optimalt.

Jag har dom senaste dagarna befarat kort tungband eller läppband och ville kolla med BVC. Så vi fick en tid idag, tack och lov. Jag oroar mig inte alls över om han får i sig tillräckligt med mat för det märks. Jag tycker han har vuxit massor och det fick vi besked om på plats. Hela 55cm lång och 4,5kg tung nu. Kan ni förstå? Trots problem med amning har han gått upp 700g och vuxit 3cm sen han föddes för 2 veckor och 4 dagar sen.

Vi fick träffa en öron/näsa/hals-läkare som jag inte riktigt kom så bra överens med. En riktig macho-man som småhånade mig. Han kollade snabbt men brutalt på tungbandet och sa "kolla han har ju inte alls kort tungband, hela två centimeter fritt!" "Du behöver bara öva på att amma"… alltså vad svarar man på det? Jag blev smått chockad över hans sista kommentar. Så pass att jag inte riktigt kunde svara upp. Men jag packade ihop och gick tillbaka till Adriana som då sa att vi får se hur det är på tisdag och är det fortfarande strul som idag så får vi gå till en specialist på Danderyd som heter Amelie. Det kändes tryggt att BVC inte bara skiter i det som han läkaren.

Så nu får vi öva mer på rätt tag, ställning och så vidare. Mer magmassage på lillen, fänkål och kamomillte för mig, akupressur.. ja vi fortsätter med andra ord som vi gjort dom senaste dagarna och hoppas på förbättring.

2 kommentarerKommentera »

  1. Inskrivning för Sakarias hos BVC | HELHET

    […] Det blev ju ett snabbt besök igen hos Adriana på bvc. Det första innan var endast ett inklämt möte pga strul med amning och misstanke om kort läpp/tungband. Detta besök var inbokad sen han var fyra dagar gammal. Varför så sent inskrivningssamtal? Jo semester för personal samt fullbokat. Och med andra barnet är det inte lika viktigt att komma andra levnadsveckan verkade det som. Man vet ju lite vad som är normalt och ej. Och skulle det vara strul kunde jag ju ringa så skulle dom försöka klämma in mig. Vilket dom också gjorde med tidigare besöket. […]

  2. Anna

    HEJ hej!
    Jag har hittat hit! 😀

    Det är skillnad på att kunna räcka ut tungan och att kunna få upp den i gommen! Vilken skithög till läkare!!! Min yngsta föddes med kort tungband som varken upptäcktes på BB eller bvc trots mina misstankar. Jag fick dock tillslut numret till ÖNH i Mörby centrum och där träffade vi en jätteproffsig kvinnlig läkare som berättade att tungband och läppband oftast hänger ihop och att det är ärftligt. Där kom även svaret till min glugg! 😂 Tungbandet klipptes medan liten (5 veckor gammal) sov. Hon gnydde till, det kom en droppe blod och max 5 sek gråt tills jag lyckades börja amma henne och hon somnade om. Hela besöket var över på max 15 min inkl amning. ☺ Jag märkte direkt skillnad på taget! Vi skulle höra av oss igen om det fortsatte att strula iom att hon även har läppband, men det har aldrig behövts. Jag kan varmt rekommendera ÖNH i Mörby centrum! Kommer tyvärr inte ihåg vad läkaren heter, men om receptionisten bokar in din ”prins” vet du definitivt att du hamnat rätt! 😂😍😉 Ge inte upp om du känner på dig att något är fel. Kollade doktorn ens efter ev läppband (mellan kommande framtänderna i överkäken?) Lycka till!

Skriv ett svar


nio × 1 =