Add Comment Register

Throwback Thursday: Gravid vecka 24

torsdag 17 juli 2014 kl 13:05

20140717-122035-44435396.jpgTitta vilken fin mage jag har! Tänk att nu syns det liskom. Den gjorde entré på riktigt under denna veckas gång.

Hur långt gången är du? V.24 (23+6)

Gravidymptom:  Svampen har gjort entré igen.. Har man semester och lever gott så kunde jag ju räkna med att svampen skulle blomma ut igen. Inte kul. Men min spray som jag skrivit om här, lindrar ju klådan rätt ok. Andra symptom är växtvärk, upp och springa på toa mitt i natten, växande bröst.. Det vanliga.

Bästa minnet från veckan: Min födelsedag igår. Jag skulle vilja fylla 25 år några gånger till, hihi! Vart Överröst med sång, kärlek, presenter och underbart sällskap. Blev väldigt överröst av känslor sen när vi kom hem. Inte lätt att fylla år och bli så uppvaktad när man är gravid och full av hormoner. Lägger upp en inlägg senare idag om min dag igår.

Saknar du något? Fortfarande en iskall god öl. Denna värmer lockar en till det. Får kolla på systemet om dom har någon öl som har helt 0% alkohol. Oftast är det ju 0,5% upp till 0,9% typ.. Vi får se om jag hittar någon.

Mest harmonisk eller moody denna vecka?  Mestadels harmonisk. Känner att jag mår sjukt bra i graviditeten rent känslomässigt. Så 90/10 skulle jag summera veckan med.

Cravings:  Hmm.. Inga direkta denna vecka bortsett en kall öl. Eller kanske grillat i alla former?

Sömn: Sömnen flyter på bra. Har min härliga gravidkudde men bäst denna vecka är nog att använda Kalle som gravidkudde. Stackarn! Jag är glad att han går med på det.. Annars hade nog frustrationen över sömnbrist blivit brutal. Och jag vill ju passa på att kunna skeda min älskling innan magen kommer i vägen.

Rörelser: Min lilla livliga filur. Skorpan har sitt rörelsemönster. I hemmets trygga vrår blir det alltid disco men ute på stan eller som kalaset igår tar Skorpan det lite lugnt. Som att hen känner av allas energier och att det är mycket folk och då blir lite skygg. Eller bara trött som mor sin av att vara bland mycket folk. Som jag har skrivit tidigare rör sig inte Skorpan för vem som helst.

Innåt- eller uttåtnavel?  En utsträckt innåtnavel.

Förlovningsring på eller av: På och fortfarande yttepytte lite för stor.. Men det bådar gott kring svullnad som kommer i slutet av graviditeten.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Hmm.. Nej inte denna vecka. Känns skönt att slippa den biten av graviditetssymptom. Men jag fick ju svampen istället så.. det är väl inte så mycket bättre det.

Vad tror du att det blir? Pojke/flicka: Denna vecka gjorde min mamma ett spännande test. Man tar sin vigsel/förlovningsring (antar att man kan ta en ring som betyder nått för en själv) och trär på den på sitt hårstrå. Sen så använder man den som en pendel över handleden. Med stor koncentration från mammas sida höll hon den alldeles stilla. Så plötsligt fick den upp fart och gick sidleds över handleden fram och tillbaka. Vilket då resulterade i en pojke. Jag tog hårstråt med min ring och höll över min mage och fick samma resultat. Skulle pendeln ha gått i cirkel så hade det tytt på en flicka. Så mina känslor kring att det är en lite grabb blir ju bara starkare.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 112 dagar.

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot:  Vår minisemster som vi drar iväg på imorgon bitti till Malmö och Köpenhamn. Ska bli skönt att lämna storstan i 4 dagar. Och att åka tåg är ju inte dumt heller. Både klimatsmart och gravidvänligt för mig som inte får flyga pga blodproppsrisk.

En kommentarKommentera »

  1. Gravid andra barnet v.24 | HELHET

    […] För att läsa om samma vecka när jag bar gravid med Elis klicka här. […]

Skriv ett svar


8 + = tio