Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Throwback Thursday: Gravid vecka 27

2014-08-07 @ 15:17

20140807-160355-57835457.jpg
Hur långt gången är du? V.27 (26+6)

Gravidymptom:  Denna vecka fick jag ett nytt besvär. Sendrag i vänstra foten och vaden. Kunde det inte räcka med svampen? Tydligen inte. Tack och lov så kom det bara några enstaka gånger denna vecka. Det har förmodligen med mineralbrist i samband med denna värmebölja. Har läst någonstans att man har brist på salt i kroppen? Sen har jag kvar att det slår lock i örat ibland och måste gå upp och kissa två gånger på natten.

Bästa minnet från veckan: I tisdags vi tvungna att flytta tillbaka till vår lilla lägenhet som denna sommar har varit en bastu med minst 30 grader varmt inomhus dygnet runt. Så för att göra saker lite lättare för oss så bestämde vi oss för att försöka vara utomhus så länge som möjligt och även passa på att äta en god middag ute. Så vi rörde oss från bastun hemma till Samba Sushi på Söder. Jag fick äntligen njuta av deras fabulöst goda ”Färskost & Laxrullar”. Det är den godaste sushin du kan äta. Man MÅSTE pröva. Dock är det lite jobbigt när man smakat på det för du kan aldrig äta halvdan sushi igen. Lita på mig, jag har ätit sushi sedan jag var 2 år gammal. Denna slår ALL sushi. Basta.

20140808-134140-49300803.jpg

Saknar du något? Gravad lax. Rimmad lax. Tänk dillstuvad potatis med rimmad lax… Mmmmmm! Jag tror vi måste bege oss till en fin fiskaffär och köpa nygravad eller nyrimmad lax. Det är tydligen okej att äta men det kostar ju därefter.

Mest harmonisk eller moody denna vecka?  En helt normal vecka igen. Inga konstigheter med hormonstörande hit och dit. Klart jag är mänsklig och har nån dålig timma eller två i veckan. Så en rätt harmonisk vecka. 90/10.

Cravings:  MAT. Lagad mat. Riktig mat. Ni förstår, en vanlig måltid. Jag vill ha mat helt enkelt.

Sömn: Den där härliga sömnen har tagit en paus. Det är bökigt att sova vissa nätter i denna värme. Det är svettigt och man blir klibbig. Det blir bökigt att vända sig och hitta en bra position. Upp och kissa på natten minst två gånger. Törstig blir jag också. Ja ni förstår.. Men lite sömn får jag. Eller jag sover säkert 7-8 timmar totalt men inte i sträck. Det är ju bara att börja vänja sig helt enkelt.

Rörelser: Så mysigt med så många rörelser som Skorpan har för sig. Det finns ju fortfarande en massa plats för hen. Jag har ju en väldigt lång överkropp med gott om utrymme ett tag till. Så det blir mycket buffar, tänjande, hicka och det bästa av allt… Skorpan drömmer livligt och ofta. Och när Skorpan drömmer så får hen små drömspasmer som man kan känna som fladder. Så mysigt! En liten drömmare precis som sin far.

Innåt- eller uttåtnavel?  En utsträckt innåtnavel. Men den börjar bli mer och mer utsträckt.

Förlovningsring på eller av: På och fortfarande yttepytte lite för stor.. Men det bådar gott kring svullnad som kommer i slutet av graviditeten.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Kylskåp som luktar illa. Eller allmänt saker som luktar surt, gammalt och speciellt när det är mat inblandat. Usch.

Vad tror du att det blir? Pojke/flicka: Jag tror fortfarande att det är en liten pojke. Men jag börjar tänka att bara för att vi båda är rätt inställda på att det känns som en pojke så kommer det kanske vara en liten tös. Svaret får vi ju inte förens Skorpan behagar komma ut.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 91 dagar.

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot: På lördag är det dags för Hypnobirthinig-kurs del 1. Jag börjar bli lite nervös. Vet inte riktigt hur det kommer vara, hur det andra paret är som ska med på kursen eller hur hon som håller i kursen är. Men jag skulle nog säga att jag är mer nyfiken nervös. Kalle däremot är helt relaxed vilket känns tryggt och skönt.En kommentar på inlägget “Throwback Thursday: Gravid vecka 27”

Kommentera


8 − två =