Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Throwback Thursday: Gravid vecka 28

2014-08-14 @ 19:46

20140814-203959-74399005.jpg

 Det fick bli en kvällsbild efter middagen då denna morgon blev lite stressig. Och min förlovningsring samt andra ringar som brukar vara på är bara avtagna för knådning av smulpaj. So don’t you worry!

Hur långt gången är du? V.28 (27+6)

Gravidymptom:  Svamp, svamp och svamp. Ingen nyhet där. Så less på den. Sen lock för örat ibland, kramp i vaden och i förrgår så började jag blöda näsblod. Jag brukar aldrig blöda näsblod men har gjort det två tre gånger denna graviditet. Spännande.

Bästa minnet från veckan: Vi var ju på förlossningskurs i lördags hos Amy. Om ni missade att läsa om det kan ni klicka här. Perfekta peppen och förberedelsen inför en positiv, naturlig och minnesvärd förlossning.

Saknar du något? Gravad lax, rimmad lax. Precis som förra veckan. Jag tänker verkligen inte utman det nu sen jag såg på nyheterna i förrgår om listeria. Usch. Det vill man ju verkligen inte ha. Nej.

Mest harmonisk eller moody denna vecka?  Oj, första veckan som jag känner mig ur balans. Har ju sen jag började skriva vecka för vecka haft en harmonisk period. Men nu i måndags och tisdags har jag varit lite låg. Kan ha att göra med växtspörten som försegår mellan vecka 28-32. Så en 60/40 vecka skulle jag säga.

Cravings:  Pizza. Jag tycker inte om pizza i vanliga fall. Kalle har bett om pizzakvällar innan denna graviditet och jag har alltid nekat och velat ha något annat. Men nu helt plötsligt så är det jag som är sugen på pizza. Ofta. Tänk er en tunn, krispig margerita med mycket färsk ruccola på toppen, olivolja och havssalt. Mmmm. Tror jag hunnit med två pizzor denna vecka. Minst.

Sömn: Sömnen är på bättringsvägen. Dock borde jag nog börja med att sova längre snart. Är fortfarande inne på smestertider vilket menas med att vara uppe till midnatt. Får ca. 7-8 timmars sömn vilket är bra men kommer behöva minst 10 timmars sömn snart. Antar att det kommer självmant ju längre in i graviditeten och i samband med att man början jobba igen. Vi har nu också flyttat hem igen och det är svalare i lägenheten. Runt 25 grader bara vilket är hanterbart under natten. Jag älskar våran säng också och att sova med gravidkudden framtill och Kalle skedandes bakom mig. MYS!

Rörelser: Vårt lilla hjärta rör sig som vanligt. Skorpan har massa plats fortfarande men jag märker att det börjar minskas då jag kan känna sparkar på konstiga ställen som på sidan tillexempel. Känner också rörelser längre upp i magen vilket är lite annorlunda så att säga. Jag har också börjat känna sparkar mer tydligt när jag rör mig. Kan vara ute och promenera och så känner jag en volt och helt plötsligt behöver det jag besöka toaletten. Intressanta nya rörelser..

Innåt- eller uttåtnavel?  En utsträckt innåtnavel. Men den börjar bli mer och mer utsträckt.

Förlovningsring på eller av: På och fortfarande yttepytte lite för stor.. Men det bådar gott kring svullnad som kommer i slutet av graviditeten.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Doften av soppor, rutten mat, alkohol osv. Usch.

Vad tror du att det blir? Pojke/flicka: Pojke. 

Dagar kvar till beräknad förlossning: 84 dagar.

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot: Jag ser fram emot andra och sista delen av Hypnobirthing-kursen. Är så sugen på att ta in all information, öva på avslappning och prata positiv om förlossningar osv. Pepp, pepp och mer pepp!!En kommentar på inlägget “Throwback Thursday: Gravid vecka 28”

Kommentera


× 1 = sju