Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

På sparlåga

20130217-112956.jpg

Bloggen går lite på sparlåga just nu känner jag, och därför ekar det tomt på inlägg här inne. Tiden finns inte riktigt där, samt att orken/lusten inte är på topp efter en längre period av oroliga nätter. Vi har en viss liten herre som håller oss vakna en hel del kan man väl säga!

Instagram kan däremot ni som vill följa med, det går fortare att uppdatera vilket gör att jag är något flitigare där just nu! Hostherese är som sagt mitt användarnamn om någon är intresserad.

Helgen som gått

Hej säger vi till en ny vecka efter en helg som, precis som vanligt, gått alldeles för fort. Vi har i alla fall hunnit med en hel del, bl a ett besök på Ikea, lite hemmafix, och så hade vi en bra kväll med vänner som det var på tok alltför längesedan vi träffade! Även om det inte blev så mycket vila dessa dagar som passerat i full fart, fick vi nu en bra natt och jag är på banan igen efter veckor av störd sömn. Så skönt!

20130211-110645.jpg

Och idag blir ju vår älskade lillprins hela fyra månader. En sprallig kille som numera försöker sätta sig upp hela tiden, skrattar, pratar mycket, vänder sig från rygg till mage och är väldigt glad i storebror – han ler så fort Colin visar honom intresse ❤Så sött!

Äntligen fredag

Välkomnar denna fredag och förestående helg lite extra efter en period av oroliga nätter. Båda grabbarna (ja, faktiskt Bb med) har stökat mer än vanligt, så vi har lite sömn att ta igen. Colin som sov så bra som bebis är raka motsatsen nu, och den där nattskräcken spökar ännu. Han vaknar oftast efter ett par timmar och är helt otröstlig… Hoppas det ger med sig snart! Han har inte sovit en hel natt på mycket länge. Någon träning har det inte heller blivit för egen del då all ork och energi varit som bortblåst, men den ska jag komma igång med igen!

20130208-112517.jpg
Och den här synen mötte oss även denna morgon… Vitt, vitt, vitt. Nu tycker jag det är dags för snön att ge sig. Var det någon som sa vår?

Instagram

20130206-212423.jpg

Ja, nu kunde inte jag heller hålla mig borta och finns alltså numera också på Instagram! Beroende? Ja! Går ju så snabbt och smidigt att uppdatera där tycker jag.

Hostherese är för övrigt mitt användarnamn på Instagram om någon är intresserad.

Vad hände?

20130206-101019.jpg

Jag som svamlade om vår och sol igår fick se mig själv pulsandes i en decimeter snö nu på morgonkvisten. Lagom oväntat! Och Colin ville naturligtvis åka ståbräda så, ja, man kan väl säga att jag fått dagens motionspass redan. Plusgrader och vårskor lär väl vänta lite till på sig förmodar jag… En utlandsresa har nog aldrig känts så lockande som nu.

Nästan vår

Vilken härlig tisdag vi har haft idag, med solen som kikat fram emellanåt och allt! Det lyfter verkligen humöret och energin, hur klyschigt det än må låta. Dock blir ju minsta dammkorn synligt i solljuset (för att inte tala om hur fönstren ser ut efter vinterns vedermödor, hrm) så ett ryck med städningen blev tvunget idag. Det är nästan som att vi fått en liten, liten försmak på våren. Så skönt, nu märks det verkligen att det har vänt och kvällarna blir ljusare och ljusare. Och innan vi vet ordet av (ja, nästan i alla fall…) är det sommar! Så pass att vi nu tänkt ta och kika lite på våra semesterplaner för i år. Mysigt!

Ännu är det dock mysigt med tända ljus om kvällarna och just nu är det denna sort från Yankee Candle som brinner. Det märks att man nu vill ha in det ljusa och fräscha i väntan på våren, bort med allt mörkt och murrigt som påminner om den långa vintern. Ett IKEA-besök står på agendan inom kort för att förverkliga en del planer här hemma, och det ser vi fram emot!

Nytt här hemma

Jo, det blev faktiskt affär i slutändan, så nu pryder denna nya fina lampa vårt vardagsrum (vilket jag kan tacka världens bästa man för), Malmbergs sweep golvlampa.Inte det lättaste att fånga på bild, men den gjorde en väldig skillnad om jag får säga det själv. Och sakta men säkert börjar bitarna falla på plats här hemma, men ännu är det en del kvar… Farligt att vara hemma mycket om dagarna, haha, då man hinner tänka lite för mycket.

Med i stort sett alla dagens måsten gjorda och ett hem som, för stunden i alla fall, är i ordning, kör vi nu fredagsmys för hela slanten! En flaska mousserande står på kylning för egen del (alkoholfritt såklart) så nu väntar vi bara hem pappan i familjen också.

Från rygg till mage

Det händer massor i Noels utveckling just nu och det är så fantastiskt att se. Plötsligt är det inte längre en orörlig liten bebis som bara ligger nöjt i famnen, utan istället en viljestark liten kille som vill så mycket och som går att kommunicera allt mer med. Han griper efter saker, skrattar, tittar efter oss (särskilt Colin!) och sprallar som bara den, och har blivit mer av en personlighet.

Igår rullade han dessutom över till rygg från magläge – tre gånger om! Och Noel verkade överförtjust själv över sin nyvunna färdighet med världens största leende i ansiktet. En hel del energi i vår minsta prins alltså, och jag vågar nog påstå att han är aningen mer rörlig än Colin var. Något som märktes redan i magen då hans ”små” kickar inifrån kunde få mig att hoppa till riktigt ordentligt.

Det är verkligen häftigt med alla dessa faser som var och en har sin charm. Nog för att första tiden är världens mysigaste, men samtidigt är det jätteroligt att också kunna kommunicera som vi t ex gör med Colin nu och få lyssna till hans små funderingar. Allt har verkligen sin tid!

Newbie i större storlekar

Fler än jag var det väl som blev glada över att Kappahls Newbie-kollektion f r o m i vår kommer att finnas i ytterliggare ett storleksspann som går ända upp till 98 cl! Då med anpassning till att barnen börjat resa sig och gå. Perfekt för Noels del som faktiskt snart är uppe i storlek 74. Kläderna i mini-storlekar är för längesedan undanplockade… Jag gillar de mjuka, dova och neutrala nyanser som Newbie-kollektionen kommer i, inte alltid man vill ha de där grälla trycken med bjärta färger.  Och detta betyder att kläderna kan hänga med ett bra tag till!

Lampa

Brr – minus 15 grader visade termometern i morse. Några grader varmare har det blivit sedan dess, men med två förkylda killar blir det en mysdag inomhus. Noel verkar i alla fall ha blivit lite bättre, och det är jag tacksam för! Han har fortfarande den rossliga hostan kvar, men inte lika mycket längre och inatt hade han bara en längre vakenstund då han var besvärad av förkylningen. Hoppas på att det vänder nu och att vi får bättre nätter framöver!

Från Bygghemma

Har länge funderat på belysning i vardagsrummet och fastnade för denna när jag surfade runt, snygg och stilren tycker jag. Har en tanke om att den kanske skulle passa in vid soffan där vi i nuläget inte har någon riktigt bra belysning. Samtidigt hade jag gärna velat se den i verkligheten eller på fler bilder för det är  svårt att skapa sig en bra uppfattning av hur den ser ut med en liten bild bara… Tål att tänkas på!