Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Kaosartad dag!

Denna dagen har varit kaosartad och min telefon och mailbox har gått varm sen klockan 9 i morse!

Jag har blivit kontaktad av Expressen, Skånska dagbladet, DR nyheder och TT.

Jag kan läsa i vissa kommentatorstrådar på till exempel Metro att jag får skylla mig själv, att det borde vara förbjudet att publicera bilder på barn eftersom de inte själv kan bestämma om de vill vara med eller inte. Det är för visso en helt annan debatt men visst har jag många gånger tänkt på hur jag publicerar bilder på mitt barn.

Debatten här handlar om bildstöld på nätet, att någon tagit mina bilder och lagt upp dom som sina egna på en annan blogg. Det behöver inte handla om bilder på ett barn, det kan handla om privata bilder på en kvinna/man som används på en dejtingsida, en tonårig tjej som lägger ut lättklädda bilder som sen hamnar på en sida som handlar om sex eller liknande.

Alla som publicerar bilder på nätet måste ha koll på vilka risker man tar. Att vem som helst kan spara ner bilden, eller printscreena den och sen använda den i helt andra syften än vad den är tänkt för från första början. Att använda sunt förnuft när man lägger ut bilder på sina barn tycker jag är a och o.

Jag har inte gått med på att figurera i media för att jag vill att folk ska tycka synd om mig. Jag vill få folk att tänka efter hur, när och var de publicerar sina bilder. Att folk lägger ut bilder från sina liv på sociala medier blir bara mer och mer vanligt. Och den dagen man vill ta bort bilden kan det vara för sent, för att någon annan har spridit den vidare och då kan man omöjligt stoppa det själv. Internet är en väldigt luddig värld där man kan gömma sig bakom ip-nummer och e-postadresser, det är otroligt svårt för polisen och åklagare att göra något konkret åt saken.

Jag tänker fortsätta blogga och lägga ut bilder från vår vardag, jag kommer dock vara väldigt restriktiv när det gäller bilder på Movits i framtiden!

Tack för mig!

 
Kommentera


fem + = 11