Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Mirakel!

Jag trodde knappt att det var sant när jag vaknade i morse och klockan var HALV NIO! Visst, Movan somnade lite senare än vanligt igår eftersom han tog en sen eftermiddagsnapp… från 15 till 16:30 typ. Men kom igen, halv 9?!

Just nu leker han på sitt rum och jag försöker plocka undan lite så att jag kan dra över golven med dammsugaren sen. Producenterna kommer kvart i 2 och jag har en del att fixa innan det. Det ska bli intressant och höra om programmet och hur det är uppbyggt och vad det går ut på :) Sen får vi se om jag fortfarande är intresserad och om de också är de. Jag tar det för vad det är, en rolig grej. Jag har aldrig haft problem med att bjuda på mig själv, like ever så jag ser inget problem med att göra en rolig grej!

Igår hade jag verkligen tråkigt. Maj gadd… tiden stod stilla efter att Movits hade somnat och det är trist att folk sällan pallar åka ut till Limhamn för att hälsa på och hänga en stund. Jag kan ju tyvärr inte göra så mycket, när Movits sover kan jag inte gå någonstans så vill jag hitta på något måste mina vänner komma hit. Folk jobb, pluggar, har egna familjer att hänga med så jag fattar ju att det kan kännas sådär kul att åka hem till mig. Men men, that´s life… Det blir bara jävligt ensamt ibland…

Jag måste köpa en uv-dräkt idag också. Vi har ett Lindex här i Limhamn så jag ska titta där. Annars får jag åka ut till Barnens hus på Svågertorp. Jag tänkte att en med korta ärmar och ben räcker? Och solfaktor 50 på det? Jag känner mig lite osäker runt hela ”bada på stranden grejen” med Movits eftersom det är hans första sommar. När jag var liten fanns det inga uv-dräkter, enbart solkräm. Jag har överlevt ändå. Det här med att hålla ett extremt nyfiket och rörligt barn i skuggan är ju inte det lättaste. Har ni några tips för hur man bäst klär och skyddar de små?

Nu måste jag sätta igång här!

Movits på sydsvenskans hemsida idag... :)
20120522-093422.jpg


7

kommentarer på Mirakel!
 1. Petra skrev

  Visst är det svårt med hela strandgrejen, det tycker jag också. Har köpt en UV-dräkt med korta armar och ben nu till lillens första sommar.
  Kolla här: http://lekmer.se/swimpy/ det är rea på UV-kläder nu.
  Jag har hört att man helst inte ska ha solskyddskräm på barn, men ibland måste man väl kanske? Det går ju inte att hålla dom påklädda och i skuggan hela tiden.
  Men det är läskigt med solen, man märker att den är så mycket starkare än vad den var när vi var små. Man bränner sig ju hur lätt som helst. :(

 2. Petra skrev

  Underbar bild på Movits i vattnet föresten! :)

 3. Åsa skrev

  Barn under 1år ska , vad jag fått veta och läst, helst inte vara i direkt sol alls eftersom deras hud är så väldigt känslig. Jag frågade lite inför att vi åkte på semester ang solkräm, det svar jag fick var att man inte vet hur solkrämen påverkar dem – deras hud tar ju upp mycket mer än vad vår gör. Man ska därför helst inte smörja in dem så mycket. De rekommenderade långa byxor o tröjor + solhatt som även täcker nacken så fort man är i solen och så sätta lite kräm på de delar som kan hamna i sol ändå, tex händer, näsa.

 4. Hanna skrev

  Med min äldsta så körde vi uvdräkt, solkräm, solhatt….rubbet. Men förra sommaren när hon var 1,5 år körde vi solkräm och naket.Nu i sommar när Matilda blir ett år och Bianca 2,5 år så blir det solkräm och naket. Men vi kommer inte vara i solen mellan kl.11-15 typ.
  Solhatt såklart kommer de ha men vi skippar den där uv-dräkten i år.

 5. Åsa skrev

  P.S. Vi använde linnekläder när vi skulle ha långärmat på O på Cypern – blir rätt svalt fast hela kroppen är täckt.

 6. Hanna skrev

  Egentligen ska man inte använda solkräm på barn under ett år, det är något med ämnena i krämen som de inte riktigt kan bryta ner själva när de har absorberats genom huden.

  Så kör hellre uv-dräkt enbart och kanske lite kräm på de nakna delarna.Om man tänker på hur mycket solskyddskräm kostar så lönar ju sig en dräkt egentligen, plus att man slipper allt kladd!

  Plus att de inte kan bada bort skyddet i dräkten.

 7. Weronica skrev

  Jag hade soldräkt till Nicole första året, Långa byxor och lång tröja. Vi var ett par rundor i Spanien första året så det var egentligen mest där vi använde den. Här i Sverige hade vi första året ett uv-parasoll och sen hade hon badblöja och tshirt och solhatt. Smorde in henne på armar och ben och ansikte. Vi har aldrig varit extremt försiktiga med henne utan hon har successivt anpassat sig till solen.

  Jag hade då aldrig någon vare sig uvparasoll, uvdräkt, uv hit och uv dit och jag har överlevt!

  Sunt förnuft Sarah så blir det skitbra! :)


Kommentera


− ett = 8