Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Mobbning!

Gahhh… Jag hittade detta inlägget och en rörande film i Dilbas blogg. Jag började lipa.

Dels beror det nog på att min egen skolgång inte alltid var så rolig, jag var ganska så mobbad ett tag, fick stryk, blev utfryst, spottad på, taffsad på…Det var verkligen ingen walk in the park under några års tid kan jag säga.

Och sen beror det väl på att man själv är förälder nu. Det finns ju två sidor av varje mynt och om jag hade fått reda på att Movits hade mobbat eller slagit någon i skolan hade jag gått bananas! Hade han varit den som blev mobbad hade jag också gått bananas kan jag säga. Vuxna verkar vara ganska så bra på att säga ”det skulle aldrig mitt/mina barn göra” när de får höra att deras barn är mobbare. Jag fattar inte hur man kan vara så blåögd, barn är barn och bara för att de kanske är änglar hemma behöver inte det betyda att de är de i skolan eller på fritidsgården.

I skolan får man lära sig en jäkla massa skit som man kanske inte har så stor nytta av i livet alltid, jag tycker att man borde införa lite mer vett och etikett. Prata om människovärde. Ta upp skräckexempel om barn så blivit så hårt mobbade att de valt att ta sina liv vid 10-11 års ålder. Jag tycker inte det är fel att barn måste lära sig, trots tidig ålder att hur man behandlar andra barn i skolan kan påverka dem för resten av deras liv. Det är inte bara där och då som de som blir mobbade mår dåligt, det kan förfölja dem hela livet.

Det är lättare att mobba nu för tiden. Facebook, twitter, sms, mail, samtal. Det är inte bara ett knytnävslag i magen som sakta bryter ner en person.

Gå in och läs här och kolla på filmen, den lär inte lämna någon oberörd…

 

 2

kommentarer på Mobbning!
  1. ladymama skrev

    Word! Vart själv mobbad mellan 4an och 8an och det var många gånger jag önskar att jag inte levde… Detta var i en kommun som har fått sin skola framröstad till Sveriges bästa flera gånger… My ass! Tjejer kan vara för jäkla elaka när de bestämmer sig att de inte gillar någon! Skolan är för mesiga och föräldrar för fega/ blåögda för att ta tag i sina as till barn ibland… Mina barn kommer ALDRIG att komma undan om de någon gång ( god forbidd) att mobba någon annan! Föräldrar måste ta sitt ansvar och kräva att mobbing ska försvinna från skolorna…

  2. Min dotters skola lär ut jätte mycket om hur man ska behandla varandra och människans värde, dom har även en sten med en sol målad på sig och känner man sig ensam så ställer man sig där så kommer någon kompis och hämtar en och bjuder in till lek! Detta fungerar jätte bra och jag är otroligt imponerad av denna skola som koncentrerar sig så mycket på att ingen ska vara utanför, och vad jag har förstått det som så är INGEN utanför, suuuper!!! Fler skolor borde ta reda på vad sorgårs och göra likadant!!!


Kommentera


+ åtta = 10