Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Pick up the phone damnit!

Att ringa till de som har hand om dagisplatserna i Limhamn och Bunkeflo är fan inte lätt. Antingen så svarar ingen, eller så svarar någon att ingen svarar, eller så kopplas man vidare, eller så kopplas samtalet ner, och sen när man väl lyckas komma fram så sitter personen i sammanträde 2 timmar framöver.

FÖR HELVETE! Anställ mer personal!

Movits sover nu och jag ska hoppa in i duschen, sen försöka masa mig upp till stan en snabbis. Vädret är jättefint och jag har inga planer förrän ikväll då det är match. Jag trodde att jag skulle till kyrkan och öva på en sång som jag ska sjunga på en begravning på onsdag men det var tydligen inte förrän imorgon, tur jag är förvirrad. En nära vän till familjen gick bort innan påsk och på onsdag är det begravning. Jag har lovat att sjunga även om jag redan nu känner ångesten… det kommer nog vara det svåraste jag någonsin gjort men jag vill verkligen göra det. Både för hans skull och för hans familjs skull.

Movits är verkligen inne i någon skum period just nu… jag märker att han utvecklas och lär sig nya saker varje dag, men jag märker också hur mammig han har blivit, han kan börja stortjuta bara jag lämnar rummet trots att han är på bra humör. Vissa kvällar är han omöjlig att lägga och han vaknar bara tidigare och tidigare och vill äta om nätterna. Förr kunde han hålla sig från 19 till kanske 02-03, igår och i förrgår vaknade han redan vid 00 och ville äta. Han vägrar ju i stort sett äta om dagarna, han bara strejkar, det kvittar vad jag än försöker med…

Nä, nu duschen.

Spelar ni Rumble förresten? Lägg till mig :)

20120422-182601.jpg6

kommentarer på Pick up the phone damnit!
 1. Vid 9 månader har alla barn jag känner blivit ”skumma” (rätt ord, dryga). Säkert någon utvecklingsfas, min son är nu 1,5 år o hur go som helst.

  Det blir bättre m.a.o! :)

 2. Sofie skrev

  Sådär var Wilmer också. Hade riktigt bra rutiner och sen KAOS, började äta på nätterna och gnällde, gnällde, GNÄLLDE så fort det inte passade.
  Läste i trotsboken att de ofta blir så innan/när de tar utvecklingskliv och sen kommer en period av lugn och lycka. Det verkar stämma ganska bra så här i retrospektiv. Alltid en liten tröst när det är som värst – det blir snart lugnt igen.

 3. ami skrev

  Vår elva-månaders vägrar helt äta barnmat och ska vi få i honom något så får han nu äta det vi äter. Äter vi äggröra till frukost, ja då får han det. Äter vi grillad kyckling med guacamole, ja då får han det. Äter vi risotto, ja då får han det osv osv osv. Vi skär kött etc i små bitar som han kan sitta och plocka med och sedan ger vi honom sås etc (sådant som kladdar) med vår egen gaffel. På så sätt är vår lillkille nöjd, och han får i sig mer än vad han hade fått om vi försökt med barnmat.

  Movits ser ut att må jättebra, så det går nog ingen nöd på honom även om han inte äter ordentligt på några dagar. :)

  Ha det gott!

 4. Åsa skrev

  Oskar får också mammighetsryck emellanåt nu. Ibland t.o.m. när han sitter hos sin pappa och jag går förbi, då kan han sträcka upp händerna och blir tokledsen om jag inte plockar upp honom. Det hänger ihop med att de blir mer och mer medvetna och då också inser att man kan försvinna tror jag.

  Maten däremot – har en kille här som äter som en häst och äter i stort sett all han blir serverad och har alltid gjort dett. Så för ett par veckor sedan började han vifta bort skeden ibland och vägrade ta den, vi trodde att det var att han inte ville äta. I hans fall har vi dock kommit på att protesten bara betyder att han vill dricka först. I takt med att han blir mer och mer rörlig vill han också dricka mer och mer. I början av måltiderna vill han nu dricka en eller till och med två gånger mellan varje sked mat. Men har hört många andra i den här ålderna som krånglar med maten så det kan ju bero på nåt helt annat.

 5. Helena skrev

  finns det ingen växel man kan lämna ett meddelde till männsikan du ska ha tag i eller skriv ett mejl?

 6. Carol skrev

  Hej Sarah, blev förvånad över att du haft svårt med att få tag i Carina Nilsson (hon som har hand om Limhamn-Bunkeflo), själv tyckte jag det gick hur smidigt som helst och hon är otroligt bra och hjälpsam måste jag säga sp jag har mkt positiv erfarenhet.
  Min lilla älskling är 11 mån nu och hade också en sån där fas, det hör tydligen till, så bara håll ut men har du testat med vatten istället för mat på natten?
  Helt plötsligt slår det om skall du se och då är det underbart!
  Kram


Kommentera


+ 9 = arton