Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Spartips!

Jag tror att jag hade detta uppe på tapeten när jag var gravid med Movan men vi kör ett inlägg till.

Spartips! Hur sparar ni till era barn? I samma bank som er egen? I fonder? Hur mycket varje månad? 

Nu när jag pluggar blir det INTE mycket över varje månad att spara men jag ska sätta över lite varje månad och när jag sen börjar jobba blir det mer. Jag vill att Movits ska ha ett körkort betalt och klart den dagen han blir 18. Blir det mer pengar över kan det användas till typ möbler när han flyttar eller kanske till någon resa. Men körkortet vill jag i alla fall att han ska ha möjlighet att ta.

Frågan är bara hur och var jag ska spara. Jag har själv Swedbank men det är inget måste att jag ska ha hans konto där. Jag vill ha ett konto som inte går att röra förrän han har fyllt 18.

Hur gör ni? Ge mig era tips :)


Taggar: , , ,

8

kommentarer på Spartips!
 1. thesa82 skrev

  Vi sparar i fonder på Swedbank till våran äldsta kille. Där sätter vi in pengar när han får som i födelsedagspresent eller så men vi har autogiro på 100:- i månaden oxå.
  Våran mini är ju bara 2,5 månad så där har vi inte hunnit börja än, men även där kommer det vara 100:- i månaden i fonder. Jag tror det är bäst långtidssparande. vi valde mellan risken tror jag det var….

 2. Sanna skrev

  Vi sparar 300 kr per barn/mån på ett HSB konto, vet inte riktigt när de kan få tillgång till det, men tror det är innan de är 18 år. Mamma å pappa gjorde samma sak för oss, det skulle användas till körkort, hus, lägenhet, möbler etc. Då vi alla jobbade ihop pengar till körkortet så lät vi pengarna vara på kontot tills det var dags för hus. Jag förde sen över mitt konto till vår förstfödda med tillhörande poäng.

 3. Margareta skrev

  Jag sparade i en fond på Swedbank eftersom det var ett långsiktigt sparande. Han hade inte tillgång förrän han var 18 år. Men ett tips är annars att ta en diskussion med banken

 4. Tina skrev

  Vi sparar 250 kr i månaden på ett bankkonto på Swedbank som Kevin fick av sin farmor och farfar i dop present. Där dom hade satt in lite pengar. Annars så är det mina föräldrar som sparar lite till Kevin oxå. Hur mkt vet jag inte men kanske 100kr i månaden. Så han inte kommer vara utan pengar när han bli myndig å får flytta hemifrån!

 5. Githa skrev

  Vi har våra sparkonton i Ikanobank, lite bättre ränta än de vanliga ”drakarna”. Det dras 500kr/mån på autogiro till 1-åringens konto.

 6. Sanna skrev

  Har ett vanligt sparkonto på Swedbank till min dotter där jag för över en mindre summa varje månad, en summa som brukar bli lite högre vid födelsedagar/påsk/jul. Har funderat på att skaffa ytterligare ett bosparande på HSB till min dotter, men har inte tagit tag i de hela än.

  Kram Sanna

 7. Karoline skrev

  Jag bo-sparar i HSB vilket är ganska bra system. Man sparar 100-300 kronor i månaden och får 1-3 poäng. Ju fler poäng man har ju högre upp i deras kö kommer man. När man sen behöver en hyreslägenhet ringer man dit och så får man tillträde beroende på hur högt man ligger i kön. Min kompis mamma började spara när hon var liten och när hon var typ 20 så stod hon först i kön så hon fick en etta bara på två veckor på Rörsjöstaden. Pengarna som man sparat ihop gör man sen vad man vill med, dom ligger på ett vanligt Swedbank-konto. Det är ju inte så hög ränta på sparandet, i mitt fall så ser jag bara det som en säkerhet om man nångång i livet skulle behöva en hyreslägenhet :) Annars borde du spara till honom i aktie-fonder, eftersom sparandet är på lång sikt. Nästan alla aktie-fonder stiger mycket när man sparar under många år. Ränte-fonder ska du spara i när du ska ha ett kortsiktigt sparande. Det var mina tips :) Lycka till!

 8. Helena skrev

  Hej,
  Vi kör 100:- var varje månad till ett sparkonto hos ICA Banken, där har vi vår gemensamma ekonomi men andra banker ”privat”, ICA valde vi för att de hade bäst ränta,

  Min mamma ”tog” alla presentpengar när jag växte upp, fick ofta lite av farmor och mormor vid födelsedagar, jul och påsk så när jag fyllde 18 fick jag möjlighet att ta körkort precis som du är inne på och fick även över för att möblera första lyan, var/är verkligen tacksam mot min mamma!


Kommentera


6 − fyra =