Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tsunami, again!

Har ni sovit gott? Jag har fan drömt snurriga drömmar hela natten om reklaminspelningen typ.. haha jisses!

Jag brukar alltid lika kvar en stund i sängen när jag vaknar och kolla Twitter och nyheterna. I morse fanns det bara en sak som dominerade mitt Twitterflöde och det var ”TSUNAMI”! Tydligen har det varit en jordbävning utanför Japan i morse svensk tid och en massiv våg har vällt in över landet. Nu står resten av länderna runt Stilla havet på hög beredskap för att kunna ta emot eventuella Tsunamivågor.

Nu kommer jag låta som en känslokall jävla skit men jag orkar inte riktigt ta detta till mig! Varje dag matas vi med bilder från krig, från Libyen, från Afrika, från Irak, från Haiti osv. Folk svälter ihjäl, folk lemlästar varandra, våldtar, mördar, barn dör, folk dör i Cancer… Hela jävla världen är i stort sett en stor jävla katastrof men nu ska vi pumpa ut bilder från Japan i några veckor! Då glöms alla offer som dör i Libyen bort. Eller alla som svälter i Afrika.

Jag orkar seriöst inte bry mig riktigt för jag har aldrig varit i Japan. Jag känner ingen i Japan. Jag kommer förmodligen aldrig åka dit heller. Det är klart att det är svintråkigt att folk dör, att folk förlorar sina hem osv men det händer varje dag. I länder som dessutom har det betydligt värre ekonomiskt ställt än vad Japan har.

Så nu ska jag dricka min hallon/banan smoothie och sen ska jag bege mig ut i solen och gå en promenad till solariet som jag aldrig besökte igår. När jag kommer hem och slår på tv:n så kommer det fortfarande tjatas om Tsunamin i Japan men då tänker jag istället tänka på alla hemlösa och utstötta som vi har i Sverige. Det är i alla fall något jag ser varje dag, och som verkligen berör mig och det är mycket mer verkligt för mig än en Tsunami i Japan.

20110311-115718.jpg3

kommentarer på Tsunami, again!
 1. Sara skrev

  Håller med dig Sarah!
  Det finns så mycket ”problem” i Sverige som ej görs något åt..

 2. ladymama skrev

  sant… samtidigt så orkar man inte mer alla intryck.. framförallt när man är gravid och redan känslig och snurrig som det är… Sluta se på nyheterna så mår du bättre…

 3. Ems skrev

  Jag kan inte annat än att hålla med dig.

  Sen undrar jag också hur du göra dina smoothies? Kanske lust att slänga upp nått recept? Ser himla goda ut, jämt! :)


Kommentera


9 − fyra =