Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
18
oktober

Stor frukost kan vara påverka fertiliteten positivt

Skrivet av den 18/10/13 - 12:38

Att det är bra att äta en näringsrik frukost är ju allmänt kännt. Men nu visar en ny studie att fertiliteten kan faktiskt också pverkas av hur mycker frukost vi äter. Detta visar en ny studie som nyligen publicerades i Clinical Science. Främst gäller detta för kvinnor som lider av PCOS. Läs gärna hela originalartikeln nedan (engelska). Och se till att duka upp ordentligt och ta en extra macka till frukosten!

Läs resten av denna artikel»

Publicerad i Allmänt | 4 kommentarer
Taggar: ,


20
februari

Kaffe under graviditeten kan skada din bebis

Skrivet av den 20/2/13 - 22:59

Även små mängder kaffe under graviditeten kan skada din bebis. Så var det fastställt, något som har debatterats mycket.Ny studie visar att så faktiskt är fallet.

Under mina graviditeter har jag haft samma reaktion på kaffe, under de första 13 veckorna har jag inte ens kunnat lukta på kaffe utan att känna mig illamående, men efter det har jag druckit en kopp om dagen och resten grönt thë. Mina 3 barn har fötts helt friska och vikten legat runt 3500 g för alla, men hade jag varit gravid idag vet jag inte om jag vågat dricka kaffe.

Vad tycker ni om kaffe under graviditeten? Åsikter? Erfarenheter?

Här kommer en artikel från SVT.se idag:

Nya rön Bara två koppar kaffe om dagen, alltså de officiella rekommendationerna, räcker för att föda mindre barn och föda för tidigt.

Publicerad – Uppdaterad

 

En studie vid Sahlgrenska akademin gjord på 59 000 gravida kvinnor har visat att även mindre mängder kaffe kan påverka fostret under graviditet.

Fatima Raagi väntar sitt första barn. Sen hon blev gravid har hon helt slutat med allt som innehåller koffein. Hon dricker varken kaffe, te eller läsk.

– Den första tiden var det svårt att sluta med kaffe, men jag tänker på mitt barn och det var inte heller lika gott med kaffe när jag blev gravid, säger hon.

Dra ner på koffeinet

Kaffe och te under graviditeten påverkar barnets tillväxt. Det visar en ny studie vid Sahlgrenska akademin gjord på 59 000 gravida kvinnor. Sambandet kunde ses även hos de kvinnorna som höll sig till rekommendationerna och drack max två koppar kaffe. De födde oftare för tidigt och födde barn med låg födelsevikt vilket är kopplat till en ökad risk för sjuklighet och dödlighet.

– Till mina patienter, alltså gravida kvinnor, skulle jag verkligen rekommendera att dra ner på koffeinet så mycket som möjligt, säger Verena Sengpeil, läkare och en av forskarna bakom studien.

Nu hoppas forskargruppen kunna göra fördjupade studier och efter det se över om rekommendationerna till gravida bör ändras. Men Fatima Raagi håller sig ifrån koffein oavsett.

– Jag vill inte äventyra något utan låter bli, säger hon.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer
Taggar: , ,


20
februari

IVF riktlinjer bör vara samma var du än bor

Skrivet av den 20/2/13 - 22:11

Här i England där jag bor drogs det idag upp nya nationella riktlinjer runt IVF-behandling. Bl a häjdes den övre åldern från 39 till 42 och antalet år ett par ska ha försökt utan att bli gravida minskades från 3 år till 2. och så undrade jag förstås vad som gäller i Sverige nu?

Hittade en bra artikel från Sydsvenskan, delar med mig här. Den är från 2011, och jag vet att det skulle röstas om nationella riktlinjer 2012. Har svårt att hitta nån vettig information – nån som vet, dela gärna med dig!

Orättvist att reglerna är så olika”

Sverige.

Vart sjätte svenskt par har svårt att få barn. Provrörsbefruktningarna blir fler för varje år. Många söker sig till privata kliniker i Sverige eller utomlands, och skuldsätter sig stort. Idag inleder Sydsvenskan en serie om ofrivillig barnlöshet.Ofrivillig barnlöshet drabbar femton procent av alla par. Vilken hjälp de får beror på var de bor. Landstingen bestämmer reglerna och det är stora skillnader inom landet.

I västvärlden har vart sjätte par i fertil ålder svårt att få barn. Det kan betraktas som en folksjukdom, enligt Aleksander Giwercman, chef för Reproduktionsmedicinskt Centrum i Malmö.

I Sverige saknas det nationella riktlinjer för vilken behandling sjukvården bör ge. Istället är det upp till politikerna i landstingen att sätta regelverket. Det innebär att barnlängtande par får helt olika möjligheter beroende på var de bor.

Den som lever i norra Sverige får till exempel bara ett fullständigt provrörsförsök genom sjukvården. Kvinnan får inte vara äldre än 37 år eller klassas som fet. Landstingen har satt landets strängaste krav för de barnlösa.

På andra håll erbjuder sjukhusen två eller tre provrörsbehandlingar och generösare regler för ålder och övervikt.

– Det är djupt orättvist att reglerna är så olika i landstingen. Det här är den mest politiskt styrda vård som finns, säger Cornelia Armano.

Hon bor i Lomma med maken Måns Boll och är styrelsemedlem i föreningen Barnlängtan. Det är en ideell förening som kämpar för bättre villkor åt ofrivilligt barnlösa. Cornelia Armano jämför med Finland, Norge och Island som har nationella regler för fertilitetsbehandlingar. Det har även Danmark, men där ändrades regelverket vid årsskiftet och en provrörsbehandling som utförs på sjukhus kostar numera 5 000 danska kronor.

Allra helst skulle föreningen Barnlängtan se att läkarna fick göra individuella bedömningar.

– Ofrivillig barnlöshet klassas som en sjukdom av WHO och då borde vi få vård på medicinska grunder. Nu blir det istället en oerhörd press. Har man bara två tre behandlingar på sig måste man ju bli gravid. Möjligheten att få barn ska inte bara vara en grej för bättre bemedlade, säger Cornelia Armano.

När försöken är slut inom sjukvården återstår nämligen enbart privata alternativ. Då får paren stå för notan själva. Ett provrörsbesök kostar mellan 25 000 och 30 000 kronor i Sverige.

Och det är många som i sin längtan efter barn väljer att fortsätta försöka, med egna eller lånade pengar. Drygt hälften av alla assisterade befruktningar i Sverige sker på privata kliniker. Dessutom söker sig en del par och ensamstående utomlands för behandlingar.

– Det finns många fertilitetsflyktingar på grund av köer och lagstiftning i Sverige. Ska det verkligen vara så? undrar Cornelia Armano.

Tillsammans med maken Måns Boll har hon tio assisterade befruktningar bakom sig. I flera år har de besökt en privat klinik i Malmö för utredning och behandling. De har lagt ut närmare hundratusen kronor, men ännu hörs inte de efterlängtade små barnstegen i radhuset i Lomma.

Nu funderar de på adoption vilket kostar ytterligare cirka tvåhundratusen kronor.

– Mig veterligt finns det ingen annan sjukdom där man tvingas skuldsätta sig på det här viset. Ändå ses ofrivillig barnlöshet som ett lyxproblem. Jag tror det beror på okunskap. Vi mår lika dåligt som många andra sjuka där vården är självklar, säger Cornelia Armano.

Så funkar poängsystemet

Region Skåne har ett poängsystem för assisterade befruktningar. Kvinnor ska vara under 39 år vid behandlingsstart och män under 55 år. De får inte ha barn tillsammans.

Varje par får behandlingar för sex poäng. En fullständig IVF (provrörsbefruktning) med hormonstimulering, äggplockning och återföring motsvarar två poäng. Om det blir embryon (befruktade ägg) över kan de frysas och användas senare. Att återföra ett upptinat embryo kostar ett poäng.

Om det finns embryon kvar i frysen när poängen är slut måste paren betala själva. En återföring kostar drygt 12 000 kronor. Om de vill göra fler IVF-behandlingar måste de vända sig till privata kliniker.

All offentligt finansierad fertilitetsbehandling i södra sjukvårdsregionen sker vid Reproduktionsmedicinskt Centrum på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Därutöver finns två privata kliniker i Skåne: IVF-klinikerna Cura och Öresund. Sedan årsskiftet har de enbart privat betalande patienter.

Ofrivillig barnlöshet

Ofrivillig barnlöshet, infertilitet, definieras ofta som ett pars oförmåga att åstadkomma en graviditet efter tolv månader av oskyddat samlag. Det brukar anges att cirka femton procent av alla par i västvärlden någon gång under sitt reproduktiva liv drabbas av infertilitet, som därmed kan betraktas som en folksjukdom.

Källa: Aleksander Giwercman, Reproduktionsmedicinskt Centrum på Sus i Malmö.

Fertilitetsmetoder i Sverige

Hormonstimulering. Kvinnan får hormoner för att stimulera ägglossning. Befruktning kan sedan ske genom samlag eller insemination.

IVF, in vitro fertilisering. Kallas även provrörsbefruktning, uppfanns av Nobelprisvinnaren Robert Edwards. En fullständig IVF innebär att man först gör en hormonstimulering och tar ut ägg från äggstockarna med hjälp av en tunn nål. Äggen förs samman med spermier i laboratoriet så att befruktning kan ske. Vanligen återförs sedan bara ett befruktat ägg, ett embryo, efter 2–5 dagar till livmodern. Om det blir fler befruktade ägg kan de frysas ned till -196 grader och sparas till fler försök inom fem år.

Äggdonation. Sedan 2003 är äggdonation tillåten i Sverige, men endast i offentlig regi vid ett fåtal sjukhus i landet. Möjlighet till äggdonation finns för heterosexuella par som inte har gemensamma barn. Både donatorn och mottagaren får hormonbehandlingar. Ägg plockas från donatorn och befruktas med spermier från den blivande pappan. Sedan återförs ett befruktat ägg till mottagarens livmoder. Väntetiderna är långa.

Spermiedonation. Numera kan både hetero- och homosexuella kvinnor få donerad sperma, genom insemination eller IVF-behandling.

Ej tillåtet: Ägg- och spermiedonation på privata kliniker. Behandling av ensamstående. Surrogatmödraskap. Adoption av överblivna embryon.

Mer om IVF

Det första IVF-barnet föddes 1982 i Göteborg.

1991 utfördes cirka 3 000 IVF-behandlingar i Sverige.

2008 var de över 15000.

Fler IVF-behandlingar utförs privat än på offentliga sjukhus.

Ungefär var fjärde behandling med ett färskt befruktat ägg ledde till ett levande fött barn under 2007.

Källa: Socialstyrelsen

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer
Taggar: , ,


28
januari

Dreamgenii stödkudde

Skrivet av den 28/1/13 - 22:02

Dreamgenii graviditetskudde (maternity pillow) (inkl. vitt fodral) är ett utmärkt stöd till gravida och nyblivna mammor. Den patenterade graviditetskudden är erkänd som den enda särskilt utformade graviditetskudden som ger ordentligt stöd för rygg, svank och knän utan att ta upp för stor plats i sängen. Optimalt ligger man på vänster sida som är den bästa positionen för mor och barn (men är lika bekväm på höger sida genom att ha benstödet mellan baksidan av knäna) och förhindrar dig från att rulla över till rygg under din sömn (som kan begränsa blodflödet till barnet).

Dreamgenii graviditetskudde

Dreamgenii graviditetskudde 749:-

Graviditetskudden Dreamgenii Maternity Pillow är certifierad av European Medical Devices som Klass 1 medicinskt redskap och rekommenderas av barnmorskor.

Efter födseln kan Dreamgenii graviditetskudde användas som amningsstöd.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


21
januari

Vinn en Dreamgenii amningskudde

Skrivet av den 21/1/13 - 21:07

Vinn en Dreamgenii amningskudde! Dreamgenii som är känd för sina innovativa graviditets och bebisprodukter har precis lanserat en alldeles ny amningskudde. Dreamgenii Donut heter den och erbjuder perfekt stöd för bebisen och mamman, samtidigt som barnet får optimalt amningsläge.

Dreamgenii amningskudde Donut nu specialpris 499:- (ord. pris 599:-) Gäller februari ut.

Nu kan den bli din! Vi lottar ut en kudde (värde 599:-) till en lycklig läsare. Gå in på Emmas blogg På smällen och följ anvisningarna för att vara med i utlottningen. Tävlingen löper till 2/2/13. Lycka till!

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar


09
januari

Topp 5 smart förvaring för barn

Skrivet av den 09/1/13 - 21:41

När man får barn fylls ens liv med så mycket nya saker. Saker som man kanske aldrig riktigt lagt märke till förut. Saker som nu plötsligt måste förvaras någonstans. Det kan vara lite smått kaotiskt att få barn (jag har 3 och det blir inte mindre kaotiskt med fler om man säger så), så en bra ide är att investera i lite smarta förvaringsprodukter. Hur många gånger har man inte lämnat hemmet med en övertrött bebis som skriker och skriker men så vet man att bara man kommer ut och promenerar så kommer de somna på en sekund? Och när de sover sött upptäcker man att man glömt både det ena och det andra i hallen…

Så min topp 5 lista över produkter som gör livet lite enklare för dig som förälder.

 

1. Diono Buggy Buddy väska för vagnen.

Här får man plats med det viktigaste och det är lätt tillgängligt – dricka, mobil, napp, snack etc.

2. En bra och praktisk skötväska.

Det behöver inte vara en ”riktig” skötväska ens, bara en större väska med flera fack så man får plats med det viktigaste: ombyte kläder, haklappar, amningsinlägg (om man ammar), flaskgrejor eller lite snacks om barnet har börjat äta, blöjor, våtservetter eller liknande, skötunderlägg för parken eller offentliga skötrum som inte alltid känns så fräscha och nån liten leksak.

3. Extra krokar för vagnen.

Hur smarta är inte dessa? Perfekt för shoppingkassar och allt annat som man samlar på sig under en runda på stan. Max 3 kg per krok.

4. Ikea förvaring SKUBB

Häng denna vid skötbordet och vips kan du ha allt som du behöver organiserat och tillgängligt – blöjor, pyjamaser, klåder, salvor, servetter etc.

5. Sist men inte minst, bilförvaring

Ett måste när barnen blir lite större och alltid vill ha med sig en massa grejor i bilen. Här ryms deras leksaker, lite små böcker att titta i, en dricka etc. etc. Och skyddar samtidigt klädseln på bilen.

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer
Taggar: ,


02
januari

Pollen i slutet av graviditeten kan leda till att barnet får astma

Skrivet av den 02/1/13 - 12:23

Höga halter av pollen i slutet av graviditeten kan leda till att barnet får astma, visar en ny studie från Umeå universitet.

Om pollensäsongen infaller under barnets sista 12 veckor i mammans mage  är risken stor att barnet tidigt utvecklar astmaliknande besvär och läggs in på sjukhus under både första och andra levnadsåret. Det visar ny forskning från Umeå universitet gjord på 110.000 kvinnor i Stockholmsområdet.

Läs mer här http://gravidochbarn.se/content/23-pollen_graviditet_astma

Publicerad i Allmänt | 2 kommentarer
Taggar: , ,


06
december

Fler graviditeter med donerade ägg

Skrivet av den 06/12/12 - 10:00

Nio kvinnor i Skåne har blivit gravida med donerade ägg under 2012. Det är rekord, och antalet äggdonatorer i behandling har också ökat sedan ersättningen höjdes kraftigt i somras.

– Antalet graviditeter är ett tecken på att vi gör fler och fler behandlingar, säger Monica Nilsson, som är sjuksköterska och donationskoordinator på Reproduktionsmedicinskt Centrum (RMC) på Sus i Malmö.

Sedan Region Skåne höjde ersättningen för äggdonation från 3 000 kronor till 11 000 kronor 1 juni i år har RMC fått in fler och fler anmälningar från kvinnor som vill donera ägg. Alla väljs inte ut för donation, men nio kvinnor har gått in i behandling bara sedan i somras och i januari-februari är ytterligare fem inplanerade.

– Om vi kan komma upp i 20–25 behandlingar per år så är vi nöjda, säger Monica Nilsson.

Region Skåne har nu den allra högsta ersättningen i landet för äggdonationer. De flesta andra landsting betalar 3 000–4 000 kronor, även om många talar om att följa efter Skåne.

När äggersättningen höjdes fanns farhågor för att det skulle dra till sig donatorer som bara ville tjäna extrapengar. Därför får donatorer gå igenom både medicinska tester och längre samtal innan de godkänns.

I Danmark är den officiella ersättningen för äggdonation bara 500 danska kronor, lika mycket som för spermadonationer. Där har man just fått en politisk diskussion om att höja ersättningen sedan det avslöjats att privata kliniker går runt lagen och erbjuder upp till 5 000 kronor för att täcka obekräftade ”utgifter”.

Men att åka över Öresund går inte, för att donera ägg i Skåne måste man vara svensk medborgare.

– Vi har också fått intresseanmälningar från kvinnor i Stockholm och Göteborg. Men dem hänvisar vi till att donera ägg på de egna universitetssjukhusen. Vi vill inte snedvrida konkurrensen, säger Monica Nilsson.

Ersättningen har ändå lockat fler, vilket gjort att väntetiderna för ofrivilligt barnlösa som ska genomgå provrörsbefruktning med donerade ägg minskat från 1,5–2 år till 3–6 månader. Resultatet är också fler graviditeter.

– När vi har fler donatorer kan vi göra ett urval av dem som har störst hormonella förutsättningar att få fram befruktningsbara ägg, förklarar Monica Nilsson.

(Källa Sydsvenskan 5/12/12)

Försöker du bli gravid? Här hittar du billiga ägglossningstester och graviditetstester.

Du hittar också en massa bra grejor att ha under graviditeten, såsom stödbälten och stödkuddar, ultraljudsmonitor för hemmabruk och Bio Oil mirakelkuren mot bristningar.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer
Taggar: , ,


29
november

Mindre barn föds per år till äldre föräldrar, men fruktsamheten ökar

Skrivet av den 29/11/12 - 21:48

Hittade lite rolig statistik om bl a mammans ålder vid första barnet, antalet födda barn genom 1900-talet, och om det föds flest pojkar eller flickor.

Minskat barnafödande

Efter 2000-talets årliga ökning av antalet födda har kurvan åter vänt nedåt. Under 2011 föddes 111 770 barn, vilket är 3 871 färre än under 2010. Liksom tidigare år var det något fler pojkar än flickor som föddes.

 

För första gången på elva år föddes färre barn än före­gående år, 54 565 flickor och 57 205 pojkar. Köns­för­del­ningen bland de födda visar samma mönster långt tillbaka i tiden och det har fötts fler pojkar än flickor sedan 1750‑talet, då man började föra statistik över födda.

Sverige har under hela 1900‑talet fram till idag haft ett antal stora ”baby­boomar.” I diagrammet nedan så syns tydliga toppar i barna­födandet 1920, 1945, 1966, 1990 och till sist 2010.

En stor del av de årliga varia­tionerna kan för­klaras av att olika genera­tioner fått sina barn vid olika åldrar. Under vissa perioder har män och kvinnor blivit föräldrar i unga år och under andra tider har de väntat till senare.

Antal födda 1900‑2011

Ekonomi och familjepolitik har också betydelse

Det är inte bara generations­cyklerna som avgör. Antalet födda varierar också i relation till det eko­nomiska läget och olika politiska incita­ment. Familje­politiken och barn­familjernas villkor påverkar människors vilja att sätta barn till världen.

Ett annat exempel är uppgången i barna­födande under 1980‑talet som delvis kan bero på föränd­ringar i föräldra­försäk­ringens regler. Om avståndet mellan barnen var högst 24 månader (detta ändrades senare till 30 månader) fick föräld­rarna behålla samma ersätt­nings­nivå i föräldra­försäk­ringen efter det senaste barnet som efter det förra även om man inte hade förvärvs­arbetat eller om man hade reducerat sin arbets­tid mellan ned­komsterna.

Även de ekonomiskt goda tiderna under slutet av 1980‑talet gav befolk­ningen ökade möjlig­heter att bilda familj. Problemen på arbets­marknaden efter 1990 medförde att barna­födandet sjönk kraftigt men det har under 2000‑talet vänt och har sedan dess varit på väg uppåt igen.

Antal födda 1969‑2011

Föräldrarna blir allt äldre

Svängningar i födelsetalen påverkas av föräld­rarnas ålder, som har varierat mellan genera­tionerna. Framför allt har vi på senare tid sett hur medel­åldern för en första­gångs­förälder ökat. Den generella trenden att skaffa barn senare i livet hänger nära samman med hur vårt samhälle har utvecklats. Ofta väntar unga vuxna med att skaffa barn till dess att studierna är avklarade och man har etablerat sig på arbets­marknaden. Under 2011 var medel­åldern 28,9 för första­gångs­mammorna och 31,5 för första­gångs­papporna. År 1970 var den genom­snittliga åldern för först­föder­skorna 24 år och knappt 27 för fäderna. Medel­åldern för papporna har, så långt tillbaka statis­tiken kan visa, varit högre än för mammorna.

Moderns och faderns medelålder vid första barnets födelse 1971‑2011

Tre av fyra pappor är äldre än mamman

Vanligast är att föräldrarna har samma födelseår. Så var för­håll­andet för 12 procent av de födda barnen. Tre av fyra pappor är äldre än mamman. I de fall ålders­skill­naden mellan föräld­rarna är stor är det oftast mannen som är den äldre föräldern. I relativt få fall är mamman tio år äldre än pappan men för 9 746 av de födda barnen är pappor minst tio år äldre än mammorna.

Antal födda barn 2011 efter föräldraparets åldersskillnad vid barnets födelse

Till vänster om nollan redovisas antalet födda barn vars mamma är äldre än pappa och till höger om nollan redovisas antalet barn vars fader är äldre än mamman.

Under 2000‑talet har fruktsamheten återigen ökat

Eftersom en viktig faktor för födelsetalens utveckling är befolk­ningens ålders­struktur, hur många som är i barna­födande ålder, så säger födelse­talen inte allt om frukt­sam­heten. Om en relativt stor andel av befolk­ningen är i fruktsam ålder är det helt naturligt att även födelse­talet är högre och tvärtom.

För att studera den aktuella frukt­sam­heten, benägen­heten att få barn, tittar man istället på den summerade frukt­sam­heten. Det är ett mått som skattar antalet barn dagens kvinnor i genom­snitt beräknas föda under hela sitt liv. De tidigaste uppgifterna för den summerade frukt­sam­heten i Sverige finns från 1751. Då föddes i genom­snitt fem barn per kvinna. Frukt­sam­heten sjönk sedan något, men ända fram till i början av 1900‑talet var den summerade frukt­sam­heten för kvinnor över 4 barn.

För att befolkningen ska kunna reproducera sig själv, utan hjälp av invandring, behöver varje kvinna föda i genom­snitt 2,1 barn under sitt liv. Under större delen av perioden 1900‑1970 översteg frukt­sam­heten för kvinnor den så kallade reproduk­tions­nivån. Sedan 1970‑talet har nivån bara överstigit 2,1 vid två tillfällen, 1990 och 1991.

Under 2011 var den summerade frukt­sam­heten 1,90 barn per kvinna vilket är en minskning från 1,98 föregående år. Den summerade frukt­sam­heten var då 2,12 barn per kvinna. Därefter sjönk den till en lägsta nivå 1999 då den låg på 1,50, för att sedan årligen öka fram till 2010.

Summerad fruktsamhet under åren 1970‑2011

Den summerade fruktsamheten kan även beräknas för män, men då kan inte de knappt 4 300 barn med okända fäder tas med i beräk­ningarna. År 2011 var den summerade frukt­sam­heten för män 1,74.

Källa: Statisktiska centralbyrån

Försöker du bli gravid? Här hittar du billiga ägglossningstester och graviditetstester.

Du hittar också en massa bra grejor att ha under graviditeten, såsom stödbälten och stödkuddar, ultraljudsmonitor för hemmabruk och Bio Oil mirakelkuren mot bristningar.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer
Taggar: , ,


11
november

Avent startset kampanjpris!

Skrivet av den 11/11/12 - 22:29

Avent startset för nyfödda

Philips Avent Startset för nyfödda innehåller allt du behöver när det kommer till nappflaskor till ditt nyfödda barn.

Kliniska studier visar att AVENT-nappflaskan avsevärt minskar kolik och kinkighet, särskilt på nätterna. Lätt att kombinera amning med matning i nappflaska.

Ortodontiska, hopfällbara och symmetriska nappar tar hänsyn till den naturliga utvecklingen av spädbarnets gom, tänder och tandkött. Alla Philips AVENT nappar är tillverkade av silikon och är smak- och luktfria samt helt BPA-fria.

Följande ingår:
2 x Philips AVENT Nappflaskor, 125 ml
2 x Philips AVENT Nappflaskor, 260 ml
2 x Philips AVENT Dinapp för nyfödda (1)
1 x Philips AVENT Silikonnapp
1 x Philips AVENT flaskdiskborste

Just nu kan du köpa hela paketet för endast 249:-

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer