Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Att sluta amma

2013-12-14 @ 15:28

1412131

I helgen när Felicia är hos mormor och morfar så bestämde vi oss för att vänja Elias av med bröstet. Vi såg framför oss en jobbig helg med massa gråt och lite sömn. Men lilla killen har förvånat oss och varit mer mottaglig för avvänjningen än vad vi hade förväntat oss.

Jag ammade honom sista gången igår kväll klockan elva på kvällen innan vi gick hem från Lisa och Niklas. Han somnade i vagnen men vaknade när vi kom hem, då tog vi upp honom och gick med honom på axeln tills han somnade. Det tog kanske tjugo till trettio minuter. Första gången han vaknade på natten var vid tre tiden. Då gick först Pontus upp med honom och provade välling, men när han ratade det så tog jag honom på axeln och där somnade han efter inte allt för lång tid. Sen vaknade han vid sextiden och det var samma visa den gången, han hängde på axeln. Morgon gjorde vi vid halv nio och då tuttade han från ena bröstet. Sedan dess har jag inte ammat honom alls utan han har ätit vanlig mat eller gröt. Det känns verkligen skönt och en lättnad att det går så lätt.

Han är verkligen en helt annan unge nu när han får all uppmärksamhet själv, gladare och sover väldigt mycket, någonting som jag tror att han behöver. Det ska bli intressant att se hur det blir när storasyster är tillbaka. Jag saknar henne i alla fall!2 kommentarer på inlägget “Att sluta amma”

  • Emma

    Åh vad skönt att det går så bra! Vi är också där snart, men vi har bestämt 1 månad till, sen ska vi försöka sluta helt. Hoppas han är redo då!

    2013-12-14 kl 15:39
  • idazäta

    Ja det är jätte skönt. Vi har dock inte slutat amma helt utan han får ändå lite på dagen. Tänkte att vi börjar med att sluta på nätterna och sedan successivt trappa ner under dagen. Mitt mål är dock att han är helt avvänd till jul :)

    2013-12-14 kl 16:45

Kommentera