Hej, mitt namn här i bloggen är Idlisa. Jag började blogga för fyra år sedan om min längtan efter bebis. Idag är jag mamma till två underbara pojkar som heter Kian och Milian, födda -12 och -14. I min blogg skriver jag öppet och ärligt om livet som mamma och jag delar gärna med mig av mina träningstips för dig som gillar träning lika mycket som jag. Kram ♥

Add Comment Register

Paus!

Hej på er fina bloggläsare!

Jag har bestämt mig för att ta en bloggpaus på obestämd tid. Det händer så mycket spännande saker i mitt liv just nu och livet kunde inte vara bättre. Men livet med smått lämnar inte mycket tid till att blogga. Det finns så mycket annat jag vill göra så fort jag får tid över till mig själv. Att blogga tar faktiskt mer tid än vad man kan tro. Jag vill ägna så mycket tid jag kan för min underbara familj och mina fina vänner. Därför hamnar bloggen på hyllan ett tag (tror att detta är min fjärde bloggpaus sedan jag startade bloggen för fyra år sedan).

MEN! Vill ni fortfarande hänga med i min vardag så finns jag kvar på Instagram:
@idlisa

KRAM!!

Milos dop (blogg)

Ostchips

http://photos-f.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10844263_1504231686517381_1521348185_n.jpg
Ostchips som tillbehör till maten är så gott (och nästan inga kolhydrater)!!

Gör så här:

Lägg små högar av valfri riven ost  på en plåt i ugnen. 200 grader i ca 10-15 min tills osten smält till platta kakor. Låt sedan svalna innan servering. Funkar till många rätter men framförallt till fredagstacosen ;)

Tips! Man kan blanda i vanlig krydda på osten för att få mera smak. Jag använda chilikrydda en gång.

Om amningen

Nu är det snart två veckor sedan jag bestämde mig för att sluta amma, eller åtminstone dra ner på amningen. Mer om varför kan du läsa HÄR.

Och hur har det gått?

Jättebra faktiskt. Jag ammar ca en gång om dagen och jag skulle vilja kalla det för ”mysamning”. Jag ammar inte för att han ska få i sig massa mat utan för att få en liten mysstund med honom. Jag kan verkligen rekommendera detta sätt att amma på om man känner att man fortfarande vill amma lite och inte sluta helt.

Milian har börjat öka mer i vikt också sedan ersättningen kom in i bilden. Han ser tom rundare ut och det tycker jag är fint. Han är inte nödvändigtvis så mycket nöjdare än innan, men han sover lite bättre på nätterna.

Klart så var jag ledsen i början när jag inte ammade så mycket längre. Men den sorgen gick över ganska fort ändå. Och även om jag fortfarande ammar lite, så känner jag att jag fixar att sluta helt också. Det har varit bra på så sätt att inte sluta tvärt, utan att trappa ner och försiktigt vänja mig vid att inte amma.

Det finns många bra fördelar med att amma. Men jag har också upptäckt många fördelar med att inte amma:

  • Jag och pappan delar på matningen på nätterna = Mer sömn åt mig.
  • Pappan får en möjlighet att mata, vilket han tycker är mysigt (förutom på natten hehe)
  • Det går mycket fortare att ge mat så jag får mer tid till annat.
  • Jag upplever det lättare att trösta en ledsen Milian när jag vet att han har ätit och inte är hungrig. Det går fortare att lista ut vad det är som gör honom missnöjd istället för att behöva prova med tutte.
  • Inte krångligt att mata offentligt.

Likväl finns det nackdelar med att inte amma, men de behöver vi inte bry oss om tycker jag ;)

Snapshot_20141209
Här sitter jag med en mätt och nöjd kille :)

Alternativ till pasta

Vanlig pasta går bort i min kost pga det höga GI-värdet (snabba kolhydrater). Men jag tycker jättemycket om pasta. Som tur är så finns det ett bra alternativ som jag tycker smakar jättegott:

Carbzone Low Carb Proteinpasta

Den är lite fastare i konsistensen än vanlig pasta och smakar lite annorlunda. Men söker man ett alternativ till vanlig pasta så rekommenderar jag denna starkt. Ikväll åt vi pasta och köttfärssås – mums!

wpid-20141028_181227.jpg