Mammalivet

Add Comment Register

Om amningen

Nu är det snart två veckor sedan jag bestämde mig för att sluta amma, eller åtminstone dra ner på amningen. Mer om varför kan du läsa HÄR.

Och hur har det gått?

Jättebra faktiskt. Jag ammar ca en gång om dagen och jag skulle vilja kalla det för ”mysamning”. Jag ammar inte för att han ska få i sig massa mat utan för att få en liten mysstund med honom. Jag kan verkligen rekommendera detta sätt att amma på om man känner att man fortfarande vill amma lite och inte sluta helt.

Milian har börjat öka mer i vikt också sedan ersättningen kom in i bilden. Han ser tom rundare ut och det tycker jag är fint. Han är inte nödvändigtvis så mycket nöjdare än innan, men han sover lite bättre på nätterna.

Klart så var jag ledsen i början när jag inte ammade så mycket längre. Men den sorgen gick över ganska fort ändå. Och även om jag fortfarande ammar lite, så känner jag att jag fixar att sluta helt också. Det har varit bra på så sätt att inte sluta tvärt, utan att trappa ner och försiktigt vänja mig vid att inte amma.

Det finns många bra fördelar med att amma. Men jag har också upptäckt många fördelar med att inte amma:

  • Jag och pappan delar på matningen på nätterna = Mer sömn åt mig.
  • Pappan får en möjlighet att mata, vilket han tycker är mysigt (förutom på natten hehe)
  • Det går mycket fortare att ge mat så jag får mer tid till annat.
  • Jag upplever det lättare att trösta en ledsen Milian när jag vet att han har ätit och inte är hungrig. Det går fortare att lista ut vad det är som gör honom missnöjd istället för att behöva prova med tutte.
  • Inte krångligt att mata offentligt.

Likväl finns det nackdelar med att inte amma, men de behöver vi inte bry oss om tycker jag ;)

Snapshot_20141209
Här sitter jag med en mätt och nöjd kille :)