Hej, mitt namn här i bloggen är Idlisa. Jag började blogga för fyra år sedan om min längtan efter bebis. Idag är jag mamma till två underbara pojkar som heter Kian och Milian, födda -12 och -14. I min blogg skriver jag öppet och ärligt om livet som mamma och jag delar gärna med mig av mina träningstips för dig som gillar träning lika mycket som jag. Kram ♥

Annons
Add Comment Register

Letar

En del kan ju redan känna sin livmoder så tidigt som vecka 11. Jag har testat nu några gånger men jag hittar den inte. Många beskriver känslan som en ”hård boll” så det känns ju inte som att det ska vara så svårt att hitta om den är där. Längtar tills den kommit så högt upp att jag också kan känna den. Skulle kännas så häftigt att känna livmodern, bebisen är ju precis innanför så det skulle nästan vara som att känna på henne/honom :)

gravfys_kvinna_uterusstorlek_1205748397_6057176Hittade en väldigt bra bild som visar ungefär hur stor livmodern är under graviditeten – då vet man var på magen man ska leta de kommande veckorna ;)

När kände ni livmodern första gången?

KRAM

Annons

5 reaktioner på ”Letar

 1. Med barn nr 1 och 2 kände jag livmodern vid vecka 12 ungefär…
  Med mitt tredje barn kände jag den nånstans mellan vecka 14-15 så det är nog ingen panik :)

  Lycka till på ultraljudet imorgon :)

 2. Det verkar inte vara helt ovanligt att man inte kan känna den alls. Skönt och veta i alla fall så man inte blir orolig när man inte kan hitta den :)

 3. Inte för att göra dig besviken men alla kan inte känna den.. jag gjorde inte de, inte under hela graviditeten. Även BM hade svårt att hitta toppen på den när hon skulle mäta SF-måttet. :/

  Men jag hoppas ju så klart att du får känna din :)

  Kram

 4. Jag kände aldrig livmodern under min första graviditet, nu är jag gravid igen i vecka 22 och har inte känt den nu heller, förstår inte vad jag gör för fel, eller om jag känner den men inte fattar att det är den :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju + 1 =

Annons