Hej, mitt namn är Idlisa. Den 30 augusti 2012 föddes min underbara son och livet skulle aldrig mer bli sig likt – det skulle bara bli bättre! Och som att livet inte var spännande nog, så ser jag nu fram emot att bli tvåbarnsmamma i september ♥ I min blogg kan du läsa om allt från nappångest och blöjbyten till träningsvärk och nyttiga matrecept.

Annons
Add Comment Register

Letar

En del kan ju redan känna sin livmoder så tidigt som vecka 11. Jag har testat nu några gånger men jag hittar den inte. Många beskriver känslan som en ”hård boll” så det känns ju inte som att det ska vara så svårt att hitta om den är där. Längtar tills den kommit så högt upp att jag också kan känna den. Skulle kännas så häftigt att känna livmodern, bebisen är ju precis innanför så det skulle nästan vara som att känna på henne/honom :)

gravfys_kvinna_uterusstorlek_1205748397_6057176Hittade en väldigt bra bild som visar ungefär hur stor livmodern är under graviditeten – då vet man var på magen man ska leta de kommande veckorna ;)

När kände ni livmodern första gången?

KRAM

Annons
Mer inspirerande läsning:

5 reaktioner på ”Letar

 1. Med barn nr 1 och 2 kände jag livmodern vid vecka 12 ungefär…
  Med mitt tredje barn kände jag den nånstans mellan vecka 14-15 så det är nog ingen panik :)

  Lycka till på ultraljudet imorgon :)

 2. Det verkar inte vara helt ovanligt att man inte kan känna den alls. Skönt och veta i alla fall så man inte blir orolig när man inte kan hitta den :)

 3. Inte för att göra dig besviken men alla kan inte känna den.. jag gjorde inte de, inte under hela graviditeten. Även BM hade svårt att hitta toppen på den när hon skulle mäta SF-måttet. :/

  Men jag hoppas ju så klart att du får känna din :)

  Kram

 4. Jag kände aldrig livmodern under min första graviditet, nu är jag gravid igen i vecka 22 och har inte känt den nu heller, förstår inte vad jag gör för fel, eller om jag känner den men inte fattar att det är den :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annons