Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ibland blir man trött på folk..

IMG_7575

Jag tror alla som lider av ofrivillig barnlöshet har fått en del irriterande kommentarer. Den vanligaste måste väl va: Men försök att inte tänka på det så händer det!

Jaha åh! Var det så lätt? Ja men då gör jag det. Lägg gärna hela ansvaret på mig. Att det inte blivit något för att jag tänker för mycket på det? Tack för det.

Eller: ställ er i adoptionskön! Då blir man gravid direkt! Jaaahaaa. Dåså.

Tro mig, jag har testat allt under dessa 4 år. I ungefär tre fyra månader släppte jag allt med att bli gravid – inte blev jag gravid för det.

Sedan den här privata frågan som många ställer mig: men när ska ni skaffa barn?? Är det inte dags nu??

Varje gång jag får den frågan är det som man får en smäll rakt i ansiktet. Aj. Det gör ont. Här ska man le och skämta bort det: åh nej, vi är inte redo än, får se när det händer osv. Blir så trött på att folk tror sig ha rätten att fråga om något så privat. Vad har dom med det att göra? Just när man inte har någon aning ifall man har svårt att få barn. I somras frågade en bekant (som inte vet om vad jag å min kille går igenom, bara några få vet) när det var dags för oss att skaffa barn. Då kunde jag bara inte köra den vanliga vi får se som jag brukar säga utan sa bara med rätt irriterad ton att jag inte tycker man ska fråga sånt. Det är privat. Senare kom hon å frågade lite tyst om vi har svårt att bli gravida. Jag hade ingen lust att säga som det var till henne utan sa bara att jag var trött på att få dom frågorna, det gav mig stress.

En annan grej jag och säkert många barnlösa stör sig på är när folk på typ familjeliv skriver om hur ledsna de är för att de ska få en TILL pojke när de så gärna ville ha en flicka :( buhu. Stackars er!!! Var tacksamma att ni kan få barn som är friska!! Det gör mig så ledsen. Jag skulle göra vad som helst för att bara få ett barn.

Så nu har jag gnällt färdigt haha!

 
Kommentera


3 + sju =