Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

10 saker som gör ett barn lyckligt eller vad som verkligen gör ett barn glad

baby-2726244_1920

Ibland känns det otroligt svårt att hitta presenter till barn och dessutom till barn som har i stort sett allt de behöver. Ännu en födelsedag och ännu ett paket med byggklossar eller dockor. Självklart tycker barnen om att få leksaker i present, men det dröjer ofta inte många minuter förrän leksaken har hamnat i högen av andra leksaker. Sedan är det några få saker som blir favoriter, som till exempel en trasig lastbil eller en nalle som har sett bättre dagar. Vad köper man då i present till barnet? Nedan får du några tips på sådant som barn oftast tycker om. Sedan beror det förstås på hur mycket pengar du vill spendera. En del kostar ganska mycket medan andra är i stort sett gratis. Några av tipsen är riktade till föräldrar och andra som helt enkelt vill få barnen att ha kul och skratta utan att det rör sig om presenter.

child-989042_1920

 • En perfekt present som brukar uppskattas oerhört mycket är en dag på ett äventyrsbad. Du som ger presenten måste dock tänka på att barnet inte kan gå dit själv. Om du inte är barnets förälder kanske du ska erbjuda dig att följa med eller komma överens med föräldern att du kommer att betala för inträdet för både föräldern och barnet om du inte kommer med själv. Denna present bör ges i samråd med föräldern.

 • En dag i skogen. Denna present kostar inte mer än lite tid. Ge barnet ett ”presentkort” som berättigar till en dag i skogen tillsammans med dig. Packa en matsäckskorg med varm choklad och smörgåsar. Ta med er en kamera och ge er ut på upptäcktsfärd. Berätta för barnet om de olika växterna i skogen och fota dem. Lär barnet vad allemansrätten betyder och vad man får respektive inte får göra i skogen. Beroende på hur stort barnet är kan ni ta med en kompass och visa hur en sådan fungerar. Lär barnet hur man läser en karta. Efteråt kan du förstora något av fotona ni tog i skogen och göra snygga tavlor av dem.

 • Barn tycker det är väldigt kul att träffa djur. Till och med att inspektera myror är en spännande värld för dem. Att åka till ett zoo och se stora djur är ännu mer spännande. Att få klappa en ko kan vara ett riktigt äventyr för ett barn från stan som aldrig sett en kossa innan. Att dessutom få reda på att det är därifrån som mjölken kommer är extra kul.

 • Att lyssna på musik och dansa är jättekul för barn. Låt dem dansa så mycket de vill för en dag kanske de känner sig för blyga för att dansa vilt utan att tänka på att de kanske inte kan de rätta stegen. Varför inte dansa tillsammans med dem?
 • Låt barnen utforma menyn en dag. Detta är spännande både för barn och vuxna. Låt dem bestämma både huvudrätten och efterrätten. Bered er på att det kan bli pannkakor med ketchup, potatismos med makaroner eller något annat som vuxna anser lite tokigt.

children-2974356_1920

 • Låt barnen vara med och bestämma hur väggarna i barnrummet ska dekoreras. Något som barn vanligtvis uppskattar är att dekorera barnrummets väggar med posters med barnmotiv. Ta med barnen till antingen en fysisk butik eller låt dem välja ur en webbutiks sortiment. Det finns många fina barnmotiv. Det kan vara scener ur barnfilmer eller bilder ur sagoböcker som till exempel från Tomtebobarnen, John Bauers teckningar eller nyare motiv såsom från Frostfilmerna.
 • Håll minnena vid liv för alltid genom att förstora foton av husdjuren, mormor och morfar och farmor och farfar. Gör canvastavlor av dem och häng upp i barnens rum. Det kommer att komma en dag när farfar inte finns längre och barnen kommer att älska att se på dessa personliga tavlor och höra dig berätta om till exempel farfar. Barn tar det naturligt att någon går bort och det är ett fint sätt att minnas genom att tala om personen på tavlan.

 • Om det finns ett lite gammaldags konditori där ni bor eller närliggande stad kan ni åka dit och fika. Medan ni fikar berättar du om de olika bakverken. Välj klassiska sorter såsom prinsessbakelser, biskvier och drömmar. Barn i dag är så bortskämda med snabbmatsställen där det finns lekrum så det anser de vanligtvis inte att det är något speciellt. Därför uppskattar de att göra något som är lite annorlunda och där ni kan sitta och prata med varandra.

 • Vintern erbjuder så mycket att göra. På med overaller, vantar och mössa och åk pulka, snöra på skridskor eller bara bygg en snögubbe ihop. Avsluta dagen med lite varm choklad och mackor, det blir garanterat en höjdare.

 • Många föräldrar frågar sig nog varför barn verkar tycka det är så roligt att smutsa ner sig. Låt dem göra det emellanåt. Sätt på dem oömma kläder och låt dem leka ute i leran eller kladda med fingerfärg. Garanterat har de otroligt kul!

Älska dem gränslöst! Att älska sina barn och att visa dem det är förstås det allra viktigaste och det gör dina barn lyckliga. Våga vara barn igen och lek med barnen!1

kommentar på 10 saker som gör ett barn lyckligt eller vad som verkligen gör ett barn glad
 1. En rolig grej jag sett, är leksaker som ser ut som vanliga vuxenprylar. Typ gräsklippare, golvmopp etc i miniformat. Så även om man är tvungen att göra tråkiga vuxensaker så kan ändå småttingen vara med och ”hjälpa till”. För varje stund är värdefull när de är små, de växer ju upp snabbare än ogräs… =)


Kommentera


5 − tre =