Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
26
december

mellandagsrea

Skrivet av den 26/12/10 - 10:03

Snart ska jag bege mig ut i snöstormen för att byta min underbart fina Odd Molly kofta jag fick i julklapp av min man. Det var ju fel storlek tyvärr, men det är lätt ordnat hoppas jag. Får nog ta en annan färg eftersom denna färgglada varianten var den sista. Känner att jag nog vill ha en storlek större (nr1) eftersom den var så kort i ärmarna. Men det kanske sådan modellen är…Eller så tar magen så mycket av garnets vidd att den blir kort i ärmarna!

Här där jag bor började mellandagsrean idag kl8. Säkert massor med folk som letar fynd, och jag kommer också bli en av dem snart! Letar ni efter nåt fynd eller tänker ni ens ge er ut bland ”gamarna”? 😉

Publicerad i Vardag | 7 kommentarer


25
december

juldagen

Skrivet av den 25/12/10 - 12:50

Svågerns barn ringde igår kväll och ville berätta vad tomten givit henne i julklapp. Hon började spela melodin på speldosan vi givit henne med en armbandsklocka i. ”Hello Kitty är det faktiskt” sa hon, nu 4,5 år gammal.
Vi pratade vidare, och jag frågade sen:
”Men hur såg tomten ut då?”
”Han hade en röd jacka, vitt skägg och en röd luva på sig. Och vet du vá?! Tomten hade BLÅA JEANS på sig?! Jag frågade om han inte tyckte att det var kallt att ha det på sig ute nu, och han sa att det var väldigt kallt för honom när han var uppe i Norrland…”

Haha det var så himla kul! Hur kunde man notera en sådan sak? Ja hon är alltför härlig den ungen!
Det fascinerar mig fortfarande att barn liksom inte räknar ut det här – först säger dem att ”tofllorna fick jag av farmor” för att i nästa mening säga ”tomten kom och gav mig två säckar FULLA med paket”.
Att pappa var tomte det visste vi ju hela tiden som små, men tomtedrömmen ville man ju på nåt sätt behålla så det var liksom inget man sa. Och skönt är det ändå när de små tror på tomten, för det är liksom bara underbart!

Hur var er jul, hur firade ni den?

Publicerad i Mys | 1 kommentar


24
december

lucka 24 – GOD JUL!

Skrivet av den 24/12/10 - 11:33

Vi tjuvöppnade klapparna igår jag och min make, dem vi tänkt byta med varandra bara. Vad pirrigt det var! Vad skulle han tycka, hur skulle han reagera? Det var inte en stor present, bara något litet, som jag visste att han behövde – ett par mystofflor ”ala style fårskinnstofflor”. Jag trodde jag definitivt hade tagit rätt storlek också. Väldigt noggrannt tittat ut att det stod storlek 41 på tofflorna. Men när maken öppnat och till sin förvåning såg att det istället stod 44 (!) tappade jag hakan! SHIT pomfritt! Hahaha snacka om att jag drabbats av julstressen i alla fall, jag som trodde jag var kolugn!
Han blev väldigt glad för dem, och dem passade bra trots allt (konstigt nog..?), knappt 1/2 cm glapp som knappt märktes.

I mitt paket låg en Odd Molly kofta, färgglad och helt underbar! OJOJOJ vad glad jag blev. Och tyckte min present var den snålaste i världen dessutom, men det var inte det som räknades sa mannen. Nej ska han säga… Men storleken var 0 som det stod och tyckte den var kort i ärmarna, så på söndag när de öppnar ska jag byta till en annan storlek. Lägger upp en bild på den när jag bytt, för det kanske blir en annan färg då den jag fick var sista i sitt slag.
Vad fick ni i julklapp???

Sista luckan med nummer 24 (en dag full av förväntan, mat, godsaker och härliga nära och kära), och så även jag önskar er alla en riktigt GOD JUL idag!

Förresten, GLÖM inte av att NJUTA idag istället av alla läckerheter, för julen är bara en gång per år, och livet har vi bara ett! Vågen och vikten dem förändras, men minnen, njutning och kärlek består.


Publicerad i Julkalender | Inga kommentarer


23
december

lucka 23 – dan för dopparedan!

Skrivet av den 23/12/10 - 12:34

Nu börjar denna julkalender gå mot sitt slut, och det är med bittersweetness som det sker också.
Skönt att julafton är imorgon, som vi har längtat! Det blir massa mat och godis, med både påtår och dopp. Blir ni hemma i år eller kör ni en road-trip?

Vi åker någon halvtimme bort bara ut i skogen till min svåger och hans fru. Där blir det traditionellt julbord (som vi alla gäster bidragit till) och några få släktingar. I alla fall för mig är det få, när man vanligtvis är van vid 30 stycken kring jul. Nu är vi ”bara” 10.
Men först blir det att jobba… och så även nu i eftermiddag/kväll, därav ett kort och trist inlägg…

Hoppas ni inhandlat alla julklappar och inte stressar upp er alltför mycket. Det är ju trots allt julafton och inte en ”måste-få-det-helt-perfekt”-dag 😉

Publicerad i Julkalender | 1 kommentar


22
december

det där med att lita på sin kropp..?

Skrivet av den 22/12/10 - 20:13

Ja hur är det med det där egentligen – att våga lita på sin kropp???
Det är ett råd man både läser i tidningar, böcker och även bloggar. Men vad är det och innebär det egentligen att lita på sin kropp?

Mina egna associationer gällande att lita på sin kropp, att den klarar det jag vill och hoppas på att den ska göra, får man att tänka bara på tråkiga saker:

  • På högstadiets första idrottslektion så var det trampet som gällde. Och jag var så klart först i kön som skulle hoppa. Hopp efter hopp gick bra, men sedan tyckte jympalärarn att nu skulle vi börja testa o hoppa över bockar, volta och grejer. Jag tänkte ”detta klarar jag” och tog sats över bocken för att slå en volt över, för jag litade ju på min kropp. Men istället så visade det sig att det klarade den inte alls av, jag flög över bocken och landade på min nacke. Resten kan man ju räkna ut själv… Till akuten med en uppringd superstressad mamma för röntgen. Tur i oturen visade det att jag var några millimeter från att det kunde gått käppätt åt h * l v e t e. Idag kan jag inte vrida nacken fullt åt höger, men det känns ändå ok mot vad det kunde vart.
  • I fotbollsmatcher så är det svårt att gå in med samma fulla kraft i kampsituationer när man är storlek XS som mig. Det har lett till en SI-skada (sitter i höft/bäcken/rygg-leden) och ett vridet knä. Men jag har där alltid litat på min kropp, att den ska klara sig genom dessa hårda närsituationer.

Nej nu får det räcka, jag tror ni förstod. Att våga lita på sin kopp har för mig inte lett till några bra utfall.
Det är nog en av anledningarna till att jag inte alls litar på min kropp i pressade lägen, där jag ser förlossningen som en sådan…

Publicerad i Gravid | 7 kommentarer


22
december

lucka 22 – önskelista

Skrivet av den 22/12/10 - 10:13

Har ni önskat er något speciellt i år?
Förutom fred på jorden och att få behålla hälsan (som även jag önskar mig)?

Vi byter inte så mycket klapper i vår familj/släkt, vilket känns skönt och kravlöst. Små barn får, men inte så många av oss vuxna. Det känns som att byta pengar nästan, och om man köper nåt till sig själv blir det istället det man exakt ville ha. Men ofta säger man ju att det är tanken som räknas. Och det är väl så klart huvudsaken också, och inte att få nåt utan att ge till andra.

För att göra det både kravlöst och så smärtfritt som möjligt, tycker jag ändå att det är ett bra beslut från oss alla att vi inte byter julklappar. Men däremot så ger jag klappar till mina föräldrar, svärföräldrarna och alla små barn… Men BARA dem!
Får nästan dåligt samvete över att jag inte ger min man nåt, så får klura på detta trots allt. Nu blev det inte längre kravlöst ju… 😉

Publicerad i Julkalender | 5 kommentarer


21
december

lucka 21 – powernap

Skrivet av den 21/12/10 - 17:18

Har ni testat det någon gång, att snabb-sov-vila = powernap?
Jag testade en avslappnings-cd igår som man fick via en gravidtidning nu i höst. Den var verkligen sövande, mannens röst var så trist att bara höra den fick en att bli helt uttråkad. Gubben hade en längre paus under cd:n, så tillslut halvsomnade jag.
Och PLÖTSLIGT sa han nåt och jag ryckte till och vaknade. Kände mig faktiskt så där mysigt utvilad, så det verkade funkat för mig sån där avslappnings-cd.

avslappning

Men jag tror jag lika gärna kunde ha använt annan lugn och skön musik.
Hur gör ni för att slappna av och ta en liten stund för att fylla på energi?

Publicerad i Gravid,Julkalender | 2 kommentarer


20
december

lucka 20 – prestige?

Skrivet av den 20/12/10 - 11:48

Nu har jag nog kommit på varför jag är förlossningsrädd! Prestigekrav?!
Nu menar jag inte det att jag ska vara världsbäst på att krysta, få uppleva bästa och smärtfriaste förlossningen, utan mer åt det hållet att jag ska klara det överhuvudtaget.

Jag kanske har tryckt ner mig själv genom mina negativa tankar, och inte vänt på det istället och peppat mig med det. För det är nästan självklart att ju mer man tänker ”f*n va rädd jag är, det kommer gå åt h*lvete” ja då blir ju hela känslan kring förlossningen sådan också.

Eftersom jag är en tävlings-människa började jag visualisera mig förlossningen som en fotbollsmatch. Låter kanske knas, haha men vänta ni.
Jag har länge spelat fotboll, vill gärna återgå för att det är så kul, men när man är en minis som mig är skaderisken högre även fast man går in med samma kraft i spelet som vem som helst. I alla fall, under fotbollsmatcherna så är den ingen dans på rosor – heller inte vad jag förväntar mig under förlossningen. Det gäller att ha ett samarbete med hela laget  (förlossningsteamet, bebisen som ska ut och mannen/anhörigstödet) – passa bollen, prata att man finns tillgänglig osv. Samma sak under förlossningen – man måste våga säga hur man vill ha det, ställa krav och vara krävande. Samtidigt också lyssna på de experter man har runt sig, ta in deras tips och råd för att på bästa sätt få ut bebisen.
Fotbollstränaren är en sådan ”expert” – han hjälper att guida en i spelet, lägger upp strategier för att nå målet – att få in bollen!

Peppbild:
(bild lånad från google)

Helt fantastiskt! Nu gäller det alltså att få uppleva sitt livs bästa fotbollsmatch, och där är jag inte ensam. Jag har massa supportrar och experter med mig 😀 Den största är min man!
Vad tycker ni om visualiseringen, kan man tänka annorlunda för att peppa?

Publicerad i Gravid,Julkalender | 7 kommentarer


20
december

Smyckestävling!

Skrivet av den 20/12/10 - 9:42

Jag är med och tävlar om ett silverhalsband från Hedbergs Guld och Silver hos Britta bloggar. Tävla du också HÄR!

Tävlingen pågår till 20 december!

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar


20
december

skaver under revbenen

Skrivet av den 20/12/10 - 9:23

När jag kollade i min stora bebis och barnbok så läste jag varför det pirrar så hemskt och trycker på under revbenen.
Det är visst livmodern som växer uppåt och då kan det ömma vid revbenen. Först trodde jag att det var bebis som kanske pillade med fingrarna eller nåt eftersom det kändes som om det domnade där under revbenen. Har ni känt liknande?

Bebisen börjar sparka på revbenen nu också, och då KÄNNS det kan man ju säga! Jag har bara hört det från folk innan som säger ”vänta du bara tills bebisen sparkar på revbenen, med en riktigt bra träff så gör det faktiskt ont”. Det kommer väl kännas mer, för inte har jag tappat andan av det (ännu). Och sedan ligger nog inte bebis liksom fast i ett ”upp-och-ner”-tillstånd, utan rullar och vänder sig mycket nu. Undrar när den vänder sig och slutar leka berg och dalbana?

Publicerad i Gravid | Inga kommentarer