Mina egna anteckningar och tankar. Tar upp mina och andras vardagsbekymmer!

Add Comment Register
Annons

Resan till London

Njaa.. det började sådär måste jag säga.

Trots att jag inte tycker om mig själv, eller andra heller för den delen, som gnäller, så måste jag säga;

Kass kaffe på terminalen. RyanAir’s flygstolar gick inte att fälla bak, så jag satt mer framåtlutad än ”upprätt”. Det gick skitdåligt att sova så. Jag satt mittemellan en 19-årig svettluktande pungnisse och en mormor som konstant frågade efter hjälp med sitt korsord.

Väl framme gick allting smidigt, jag fick en taxi beställd åt mig som skulle ta mig till hotellet. Man gick fram till en disk, sa vart man ville åka, fick reda på redan där hur mycket det skulle kosta, fick ett kvitto och gick ut till ”sin” bil.

Mannen i kassan sa;  – Alrighty then, he’s out thäh waiting for ya!
Jag: – Oh, guess I better hurry then..
Han: – Arrrgh, dunn’t warry.. It’s jyst Bääärry!

Men OJ så fel det är att åka på fel sida, jag hajade till flera gånger och trodde ”Bäärry” svängde ut på uppfarten och så vidare..

I alla fulla fall. Tentan av kontentan är; Jag gillar London.

Än så länge.
De har mina favoritchips, de har 1-liters vattenflaskor med sug-pip på,
de har badkar på hotellrummet, de har trådlös uppkoppling och ett
supertöntigt skitsött litet The-kit som står här bredvid mig,
med vattenkokare, två themuggar och allt!

Plus att jag har trevligt sällskap. Tyvärr inte på rummet. Men ändå. :)

Annons

Varför jag har så svårt att bli

När någon gör fel mot mig, då blir jag oftast arg, en kort stund. Sen tänker jag

” Hur skulle jag gjort om jag var i dennes situation, varför reagerade den här personen som den gjorde..” Med andra ord : jag analyserar saken och försöker se det från dennes ögon.
Sen försöker jag se det positiva i det hela- erfarenheterna. Alla erfarenheter är värdefulla och jag tackar och tar emot. Jag orkar inte älta, men om det händer igen och DU vet att jag blir arg eller ledsen, då bevisar du att du skiter i. Då blir det genast en annan sak.

Annons

Lyssnade just på ekot

Med Mona Sahlin. Hon var lysande, inget flum där inte! Hon är väl medveten om att det kan vara hon som sitter på statsministerposten nästa gång. Min tvekan rörande Mona är borta. Det verkar finnas en klar strategi hos sossarna, först en rannsaknings om vad som gick fel, sedan titta över partiprogrammet inför kommande val.

Det som också är glädjande är att hon inser att det kan vara ett annat Sverige sossarna tar över nästa gång. Då gäller det att gilla läget! Att sänka skatten för löntagarna kanske blir omöjligt, men hon verkar samtidigt beredd att göra det om klassklyftorna är för stora.

Ett eventuellt samarbete med Miljöpartiet och VP verkar hon tveksam till. EU-frågan är åtminstone i dagsläget den stora stötestenen.

Klimathotet nämnde hon, som hon även gjort tidigare, även vikten av småföretagens betydelse. Sammanfattningsvis har jag aldrig hört Mona så bra. Nu sluter vi leden stolta land!!

Annons

Nattankar innan läggdags

Någon frågade mig förra året, innan valet, hur det kan komma sig att folk utomlands inte är sjukskrivna för utbrändhet och påstod också att folk inte var det förr.

Samma person raljerade också över att svenskarna är världens mest sjukskrivna folk men lever ändå längst och är friskast.

För det första drabbas visst folk av utbrändhet även utomlands.! Men det är i Sverige som man kan få vara sjukskriven för det… Så vad vet vi egentligen om vad för orsak som ligger bakom alla självmord eller tiggarna på gatorna?

Förr hette utbrändhet något helt annat – neurosteni. Och utbrändhet är bara en paraplydiagnos för en rad muskel- och nervrelaterade sjukdomar som uppstår till följd av rubbad ph-balans. Sjukdomen fanns och finns.

För det andra är det helt logiskt att ett folk i ett land som tillåter sjukskrivning är friska och lever länge. Det hänger ihop.!Sjukskrivningen gör att man inte går i botten och riskerar att dö utsliten i förtid… utan man har med hjälp av sjukskrivningen en chans att bli frisk igen!