Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tvillingarna är här

2015-12-07 @ 11:51

Den 1 dec klockan 21:00 kom tvilling 1 och 23 minuter senare kom tvilling 2.

Vi åkte in 08:00 för igångsättning så förlossningen gick snabbt! 

Tvilling 2 andades inte vid födseln så det var kritiskt i början men sen gick allt bra.

Jag åkte på 40 graders feber och infektion i magen samt att ryggmärgsvätska läckte efter bedövningen. Tvillingarna fick även dem genomgå många tester.

Så vi fick ligga inne från måndag till söndag. Så nu är vi hemma och kämpa på med matningen.

   
    
    
    
   

BB väskan 

2015-11-17 @ 12:47

Fick frågan för ett tag sedan vad jag packat i BB väskan. Igår lyckades jag äntligen packa färdigt allt, har dragit ut på det allt för länge. 

Till mig:

 • Trosor (stora för man har jättebinda dem första dagarna
 • Strumpor
 • Amnings bh 
 • amningslinne
 • Kofta
 • Byxor (sköna som inte sitter åt) mammabyxa
 • Tofsar,smink,borste,rakhyvel,hudcreme, läppsyl
 • Dusch grejer
 • Tofflor
 • Toapapper (mjukt) sjukhusets är som sandpapper efter en förlossning
 • Något gott att tugga på/dricka

Till killen

 • Kläder (bekväma)
 • Tofflor 
 • Laddare (kamera+mobil)
 • Kamera+videokamera
 • Något att tugga på (tuggummi, godis, dricka, nötter mm) pappan är inte prioriterad när man är på förlossningen. Dem får oftast en macka sen får dem fixa mat på egen hand.
 • iPad, oftast funkar inte nätet så ladda ner någon film eller något

Bebisarna 

 • 3 bodys var
 • 3 byxor med fot var
 • 4 pyjamaser med fot och dragkedja  var (rekommenderar i första hand pyjamaser för det är ett så lätt plagg både för förälder och bebis)
 • 2 tjocka strumpor var
 • Mössor
 • Overol för hemfärd
 • Babyskydd
 • Babynest
 • Nappar
 • Nappflaska (man får låna men om inte amning funkar vill jag att dem lär känna den nappflaska som vi ska använda hemma.
 • Snutte

Parkering: ett tips är att kolla hur parkerings möjligheterna ser ut på förlossningen. Hos oss tar dem bara mynt så vi har förberett med massa mynt så man inte står där utan.

Igår när jag packat färdigt så insåg jag att vi inte hade pyjamaser i stl 50 så det blir att inhandla det till bebisarna, vi hade bara varsin :( vi trodde att Wilma hade 50 i sina pyjamaser så vi skulle använda hennes men tydligen hade vi 56 på henne. 

Utöver all denna packning så är det allt till Wilma också eftersom att hon ska sova borta. Så det är jäkligt mycket packning som ska med. Till henne är det kläder, mat grejer, utkläder, sängkläder, snutte och gosedjur, välling, nappflaska, nappar och blöjor mm :/ pjju!!!!
Om ni tycker jag missat något så let me know :)

Tul v 35

2015-11-16 @ 10:16

Förra veckan var vi på tul. Bebisarna växer ca 4-5 hg varannan vecka så nu väger dem 3kg var, stora bebisar!

1 dec fick vi tid för igångsättning så nu är det alltså 2 veckor kvar. Det känns skönt för det är otroligt tungt nu.

Nätterna är värst och det gör så fruktansvärt ont att vända sig. Ibland känner jag mig förlamad i bäckenet och det är riktigt obehagligt när man inte har kontroll över kroppen.

Magen är riktigt stor och tung nu. När jag är ute får jag alltid kommentarer och jag börjar tröttna lite på det nu. För det första så är det blickarna. Istället för att stirra så lägg en kommentar eller en fråga isf.

Alla säger att det är den största magen dem sett. Jag vet att den är stor men har väl inte insett att den är SÅ stor. Att gå från att folk säger att jag har så liten mage till att vara den största magen är lite roligt, tänk så snabbt det kan gå.  

 

Att ta det lugnt V35

2015-11-10 @ 12:27

nja som sagt det är inte riktigt min grej men kroppen orkar inte så mycket just nu. Idag blev det 3 maskiner tvätt iaf, därav är dem sista bebiskläderna tvättade så att vi kan packa färdigt BB väskan någon gång. Allt är så mycket segare nu andra/tredje barnet. Med Wilma gjorde man allt så perfekt och med glädje. Men det är inte riktigt samma sak nu. Klart att det är med glädje man förbereder allt men det är inte samma som med första! 

Imorgon är det TUL igen och förhoppningsvis lite prat om förlossningen för vi vet inget. Och som det ser ut nu så närmar det sig igångsättning, så vi hoppas på lite info och svar. 

Imorgon ska även min lillasyster komma så ska vi ut och försöka ta lite kort på magen. Det är något som tyvärr inte varit prioriterat det sista men som skulle vara så tråkigt att missa :( 

Saker jag saknar (v34)

2015-11-07 @ 12:04

Att orka: jag gör allt jag ”ska” göra, jag är inte helt utbränd 😉 men allt är inte så effektivt som det brukar vara. När Wilma är på dagis så orkar jag inte längre göra alla dem där måstena, utan får vänta tills Martin kommer hem. Jag längtar så efter att våga gå ut med Wilma igen, slänga henne i luften och leka som en mamma ska göra :( 

Sova: nätterna är till och från fruktansvärda. Min kropp säger till mig att vända mig hela tiden. Antingen för att det gör ont eller för att tvillingarna behöver det. En vändningsprocess gör så jävla ont så det är konstigt att Martin inte vaknar haha. Dem stökiga nätterna gör att jag måste vila middag och jag kan lätt sova 2 timmar.

Kläder: att få slänga på sig ett par jeans!! Vilken lyx. Jag hatar mamma byxor, och allt är för litet! 

En mindre mage: min är gigantisk nu. Kommer inte till riktigt för att diska, får sitta en halvmeter från bordet när jag äter. Mat och tandkrämsfläckar hamnar alltid på magen så jag är aldrig ren haha

Närhet: detta saknar jag mest. Att få krypa upp jämte Martin i soffan, bara att kunna ligga i soffan. Måste sitta helt upprätt för annars så får jag ont. Jag och Martin har inte kunnat ligga och kramas på månader för att det gör så ont :( att få hålla om Wilma och ge henne en nära kram går inte heller för magen :( och hon kan knappt sitta i mitt knä för hon får inte plats! 

Vecka 34

2015-11-03 @ 21:11

nu får det vara nog! Jag orkar inte mer, och tanken av att det är 5 veckor kvar gör det inte lättare. Från och med i lördags så blev allt så mycket jobbigare. Det är tungt och trycket gör att det känns som att jg har ångest.

Jag är slapp och trött och vågar mig inprincip inte ut med Wilma för att Jag är rädd att något ska hända. Igår vakna jag upp och kände att det var en toppen dag och att jag och Wilma skulle ut och ha kul. 30 min senare mår jag illa och spyr, så vi fick vara inne hela dagen :( efter den svimattacken jag fick ute med Wilma för ett par veckor sedan så tänker jag en extra gång innan jag går ut.

Enligt TUL förra måndagen så är det stora bebisar, dem väger ca 2,5 var vilket är stort för tvillingar men ändå inte onormalt. Så det är inte konstigt jag varken kan ligga eller sitta bekvämt.

Gravid kläderna är för små numera! Ja då är man stor! Att diska är skit jobbigt för magen tar emot bänken så jag får lita mig bakåt samtidigt som jag ska vara över för att kunna diska! Ja såna här problem hade jag inte med Wilma kan jag säga. 

Kort och gott så har allt ändrats på mindre än en vecka. 

Eftersom att jag mått som jag mått dem senaste dagarna så ska jag in till bm imorgon bitti och se så att jag inte fått havandeskapsförgiftning. Så håll tummarna. 

   
 

TUL imorgon

2015-10-25 @ 22:29

imorgon är det vecka 33 och dags för ultraljud. Hoppas att allt är bra med dem små. Vänstra bebis är mer livligare än den andra men jag känner båda jätteofta :) mina älsklingar :)

Fattar inte att det redan gått 2 veckor sedan sist :) 

Jag har haft mycket sammandragningar det senaste samt att vissa har varit lite onda så får se om dem kommar min tapp. Annars så får jag väl be om det. 

Pjuh!

2015-10-20 @ 19:54

jobbig vecka. Ingen diabetes var det iaf :) 

Wilma blev jättedålig av 18 månaders vaccinet och så blev Martin sjuk på det också så har inte haft tid att vara aktiv på bloggen tyvärr. Det är synd för det är så mycket man vill skriva just nu.

Imorgon ska iaf Wilma tillbaka till dagis och då ska jag tvätta resten av bebissakerba vi köpte på Ullared och så måste jag börja packa BB väskan. Jag har iaf skrivit packlista åt alla :) 

TUL & graviditetsdiabetes?

2015-10-13 @ 19:45

redan påväg till ultraljudet så kände jag att det var något. Jag sa till och med det till min syster.

Ultraljudet fick bra tvilling 2 hade vänt sig och låg nu med huvudet upp men det gjorde inget. Dem vägde ca 2kg var vilket ör lite stort samt att jag hade mycket forstervatten. Så hon fundera på om jag fått graviditetsdiabetes :( Wilma var ju också stor men hon ville ta det säkra före det osäkra.

Så imorgon ska jag till barnmorskan för provtagning, vilket tar 3 Tim :/ jag är faktiskt rädd! Håll tummarna för mig! 

Barnmorska v 30

2015-10-11 @ 19:04

i onsdags var det dags för barnmorskan igen. Vägde mig som vanligt och hade gått upp från 83 till 87 på 4-5 veckor, det var inget hon reagera över men det gjorde jag däremot. Vill inte gå upp mer :( men det förvånade mig inte egentligen för dem senaste veckor a har det verkligen sagt poff och magen har växt till sig. Dem som inte sett mig så ofta säger att jag har liten mage men dem som ser mig ofta säger att magen vuxit mycket det senaste. 

Jag har inga större besvär men det är fortfarande när jag lägger mig i sängen som är hemskt, att vända sig om natten är en pina. Och av någon anledning så måste Jah vända mig ofta vilket leder till att jag vaknar ofta och har smärta.

Känner mig extra trött också vid lunch så denna veckan har jag vilat när Wilma gör det, och även fast jag gör det så är jag jätte trött på eftermiddagarna. 

För att återgå till barnmorskan så hände väl inget speciellt. Vi lyssn på  bebisarna. Hjärtluden låg på 140 på ena och 146 på andra. Men är ingen garanti att det inte är Samma barn hon lyssnat på. Magen var 4 cm större i denna veckan än när jag var med Wilma.