Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ingefära – hur nyttigt är det?

Har hört att ingefära ska vara så nyttigt. Hur använder jag det i matlagningen? Kan man även ha det i vatten?

Svar
Hej! Ja, ingefära är nyttigt på många sätt och vis. Den verkar bland annat antioxiderande och inflammationshämmande. Dessutom rapporterar många att den kan hjälpa att lindra illamående. Vissa sjömän tar till och med ingefäratabletter innan de ger sig ut till sjöss!

En av de fina sakerna med ingefära är att du kan använda den precis hur du vill. I matlagningen kan du använda den till både kalla och varma rätter. Och du kan tillsätta ingefära närsomhelst under matlagningens gång. Och visst kan du ha ingefära i vatten! Ett tips är att hacka ingefäran i små bitar och sen använda en vitlökspress för att pressa saften ur de små bitarna ner i ett glas vatten. Du kan även pressa ner ingefära i hett vatten med honung och citron och få ett gudomligt gott te.

Lycka till med matlagningen!
/Alma, Teresa
Kommentera


9 − sex =