Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ugnsbakad kolja med täcke

4 personer2 stora filéer kolja eller någon annan vit fisk

7-8 knäckebrödsskivor

1 dl riven ost (gärna vällagrad)

3 msk smält smör

ett knippe persilja

en finhackad röd lök

smaka av med salt, peppar och valfria kryddor

Krossa knäckebrödsskivorna till små smulor (om du har hämmade aggressioner får du utlopp för dem här!). Det går lätt om du lägger knäckebrödskivorna i en plastpåse och slår på dem med en hammare eller slev. Blanda sedan i alla ingredienser utom fisken. Lägg fisken i en ugnssäker form och häll sedan knäckebrödsblandningen ovanpå.

Grädda i ugnen på 200 grader tills blandningen fått lite färg och fisken är genomstekt. Hur lång tid detta tar beror på hur tjocka fiskfiléerna är, men titta hur fisken ser ut efter 10-15 minuter. Är fiskköttet glansigt, genomskinligt och segt behöver det lite tid till i ugnen. När köttet är helt vitt och lätt faller isär är det färdigt!

Servera med potatis, ris eller sallad och gärna med rårivna morötter och/eller ångkokt broccoli. Över broccolin är det både bra och gott att droppa över lite raps- eller olivolja.

Smaklig måltid!
Kommentera


+ 7 = nio