Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Fiskrom och raqueletteost

Hej, Kan som gravid äta rom, alltså löjrom, kaviar etc. och kan jag äta raqulettost?

Svar

Den risk som finns med rom är att om den stått framme länge så kan bakterier därför hunnit växa sig till skadlig mängd. Som gravid är du känsligare för infektioner från exempelvis listeria, men du tål fortfarande en liten mängd. Risken för att gravida drabbas av en listeriainfektion brukar beskrivas som liten.

Du bör därför alltid fråga om du köper löjrom över disk om den är färsk och har stått kall hela tiden. Stenbitsrom på burk är däremot helt riskfritt att äta för dig som gravid.

Kaviar kan du äta så länge den är på tub, se bara till att hålla koll på bäst före datumet.

Angående osten så är den osten du nämner en fondueost som upphettas vad jag förstår vid användning. Så länge osten upphettats till bubblande het så är det ingen fara. De ostar du kan äta utan upphettning är alla hårdostar typ herrgård och Greve.

Vänliga Hälsningar

Alma ,My
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × = 28