Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

honung

Hej! Är gravid i v.24 och har genom hela min graviditet druckit mycket honungsvatten och även tillsatt honung i mitt te. För någon vecka påpekade en kollega till mig att man inte får äta honung när man är gravid.. Oj hjälp tänkte jag eftersom det har jag gjort så gott som dagligen! Jag är medveten om att små barn inte ska äta honung men har inte läst någonstans att det ska vara farligt som gravid, och jag som har varit så noga och läst alla kostråd.. Min fråga till dig är alltså: Bör man ej äta honung när man är gravid?

Svar Hej! Nja, där har nog din kollega blandat ihop det lite. Det är precis som du själv säger barn under ett år som man aldrig ska ge honung till, men som gravid är det igen fara att äta honung eller dricka drycker med honung i. Så fortsätt du att dricka dina honungsdrycker! Det nyttiga i honungen förstörs vid höga temperaturer, så det är jättebra om du ibland gör kallt honungsvatten också (men det kanske du redan gör?!) Ha det så bra och hör av dig om du kommer på fler frågor! Vänliga hälsningar,/Alma – Teresa
Kommentera


fem + 3 =