Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Visste inte att jag var gravid och gjorde detox – kan jag ha skadat fostret?

Hej tjejjer, Efter min första graviditet har jag helammat, tränat 3 dagar i veckan på gym och ätit hälsosamt (inget socker). Trots detta gick jag inte ner ett gram i vikt. Detta gjorde att jag tog hjälp då jag slutat att amma och började på Methodraine Detox och Methodraine slim (hann med tre piller). Jag har nu fått reda på att jag är gravid igen (troligtivs i vecka 5..hade sex den 25:e April) och slutade Detoxen den 7:e Maj. Är nu jätte orolig att detta på något sätt (slaggprodukter, preparatet etc.) kan ha skadat mitt barn på något sätt. Jag gjorde detoxen men bantade inte utan åt en balanserad kost under tiden. Vad tror ni och vart kan jag vända mig för att veta mer. Mvh, orolig 

Svar:

Hej!

Jag kan inte på något sätt tänka mig att detoxen du genomförde kan ha påverkat din bebis negativt på något sätt. Eftersom du slutade med detoxen så snabbt som 12 dagar efter befruktningen var fostret (eller snarare ägget) fortfarande självförsörjande med näring – dvs det fanns inget utbyte av näringsämnen osv er emellan än. De flesta säger till exempel att man inte behöver oroa sig för att man druckit alkohol innan beräknad mens av samma anledning, så då kan jag inte tänka mig att du ska behöva oroa för detoxen. Men du kan ju alltid ringa upp de som marknadsför Methodraine och prata mer med dem om hur detoxen fungerar exakt om du tror att det kan göra att du känner dig lugnare. 

Det är bara att höra av dig igen om du tror att vi kan hjälpa dig vidare med detta eller någonting annat!

Vänliga hälsningar,

/Alma – Teresa
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta − = 2