Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Kan jag äta torkat vetegräs när jag är gravid?

Hej! Enligt Livsmedelsverket så ska man vara försiktig med hälsokostpreparat under graviditet. Vad anser ni om torkat vetegräs, brukar ha ett par tsk vetegräs i mina smoothies. Vänliga hälsningar Johanna

Svar

Hej Johanna!

Kopierar här in ett gammalt svar från mig om vetegräs!

“Jag ringde Nyform Hälsokost, som har både vetegräs och korngräs i sitt sortiment. Där fick jag veta att det är helt ok för dig att äta vetegräs och/eller korngräs under graviditeten.

Det är helt riktigt att man ska vara försiktig med preparat som har en utrensande effekt när man är gravid. Vetegräs och korngräs har dock ingen utrensande effekt.

På Nyform sade man även att spirulina egentligen är ett bättre kosttillskott än vete- eller korngräs under graviditeten, då spirulina är ett näringsmässigt bredare kosttillskott. Eftersom spirulina är en alg och alger kan innehålla onödigt höga halter jod bör man dock noga kontrollera jodinnehållet med tillverkaren innan man börjar att ta tillskottet. Jodinnehållet i dagsdosen av kosttillskottet får inte vara mer än 250 mikrogram (mcg) jod. De flesta spirulinatillskott är dock gjorda på alger som odlats i sötvattensbassänger under kontrollerade former och innehåller därför försumbara mängder jod.”

Lycka till och hör av dig om du kommer på fler frågor!
/Alma, Teresa
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− två = 4