Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Gravid och har ätit bars och druckit proteindrinkar – farligt?

Hej! jag är i vecka 16 och har ätit bars(måltidsersättning) och druckit proteindrinkar under en månads tid för att jag varit så sugen på nå gott. Kan det ha skadat mitt barn nu.. hörde av en kompis att man inte fick äta kosttillskott. Är orolig, jättetacksam för svar. Mvh Salome
Svar:
Hej Salome!
Det finns kosttillskott man som gravid ska akta sig för enligt Livsmedelsverket, bland annat kalebass och ginseng. Vanliga bars och proteindrinkar brukar dock inte innehålla något av dessa ämnen eller andra direkt olämpliga ämnen för gravida. Så du kan vara lugn. Ibland står det på måltidsersättningar att de inte rekommenderas för gravida och ammande. Med det menas att det inte är lämpligt att endast äta måltidsersättningar utan att komplettera med riktig mat eftersom de bland annat innehåller för lite energi. Bars och proteindrinkar kan innehålla färgämnen och andra onödiga ämnen som man mycket väl kan vara utan, vilket ger ett ytterligare skäl till att fokusera på vanlig mat istället för sådana produkter. Men att äta en bar eller dricka en proteindrink någongång då och då är alltså inte farligt, givetvis under förutsättning att du inte är allergisk/överkänslig mot någon av de ingående ingredienserna.
Vänliga hälsningar,
/Alma – TeresaKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre × 1 =