Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Snickers almandy tårta när jag är gravid?

Hej! är gravid i v 41, har en fråga om snickers almandy frysta tårta. den innehåller ju skummjölk, äggvita, kärnmjölk och grädde. är detta ok att äta….? Är helt tokig i den…. MVH Snart mamma
Svar:
Hej “Snart mamma”!
Snart, snart, snart är det dags för dig! Vad otroligt spännande. Hoppas att du fått må bra genom hela din graviditet.
Jag kan inte se att det är någonting i tårtan som skulle kunna vara farligt för dig – så ät den du, men ät med lite måtta! Under graviditet och kommande eventuell amning har du ett ökat behov av näringsämnen. Det betyder att maten du äter måste innehålla mer näring per kalori än annars. Det i sin tur innebär att det finns mindre “plats” för tomma kalorier, som godis, läsk, glass och snickers-tårtor ;)
Stort lycka till nu inför allt det fina och spännande som väntar dig.
Vänliga hälsningar,
/Alma – TeresaKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× fyra = 8