Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Äppel- och päronpaj med bananglass

image

Bananer som blivit leopardfläckiga är jättebra att skiva ner och frysa in. Mixar du frusna bananskivor och lite grädde/filmjölk/mjölk eller vad du har liknande hemma blir det en god, sammetslen snabbglass. Och ett lättare och sockersnålare alternativ till grädde och glass.

Igår fick vår bananglass sällskap med en äppel- och päronpaj. Jag provade att göra den i princip helt sockerfri. Stekte äpplena i lite smör och kanel, blandade dem med skivat päron och smuldeg som jag gjorde med 1/3 av det socker som egentligen skulle vara i.

Med bananglassen till kändes det ändå sött, alldeles lagom sött, och mer som ett mellanmål istället för fika.

image
Kommentera


× åtta = 16