Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Breathe no dirt, see no dirt

2012-01-12 @ 10:19

spaceballPhu! Nu har jag verkligen varit duktig! Eftersom jag oftast blir ganska så stressad när alla stökar ner överallt och ingen plockar undan efter sig utan tjat, tjat och tjat så har jag nog kommit på ett system som ska hjälpa mig slippa springa och plocka lite här och lite där hela dagen, dag ut och dag in. Inte för att städandet i sig är jobbigt eller stressigt på så sätt men med så många i huset så blir man alltid avbruten mitt i något och sen glömmer man vad man gjorde och börjar på nästa projekt som bara blir halvfärdigt.. dvs hela huset består av 300 ofärdiga, halvstökiga projekt. Not good, för DET är stressande.

Så, nu till min briljanta plan som går ut på att den timmen efter att jag lämnat Gabriel på dagis, dvs den lugnaste timmen på dagen, så kör jag en sk clean as you go. Jag plockar upp alla saker jag ser som ligger fel och tar en super effektiv timme av städning och sen efter den timmen kan jag hitta på annat med Elvina eller vad vi känner för just då. Har hunnit mer på min timme idag än ag vanligtvis gör när jag yrar runt för att få ordning. Jag har hunnis städa och dammsuga mitt, Gabriels och Elvinas rum, vanligtvis dammsuger de sina egna rum under min översikt men idag känner jag att det spar på mer energi att jag gör det själv . Jag har hunnit sortera deras kläder i garderoben och plockat ut sådant som är för litet och ska ges bort. Jag har hunnit plocka undan de sista julsakerna, sortera 4 stora tvätthögar som sen ska tvättas. Bädda alla sängar (dvs i de rum som inte är låsta), dammat i tre av 5 sovrum (de stora står för sin egen städning). Nu har jag hall och kök och vardagsrum kvar att damma och diska, men det får bli senare idag för nu ska jag ha egentid med lilla Vinan! <3

Heja mig!!

cleanEn kommentar på inlägget “Breathe no dirt, see no dirt”

  • Monica

    Go Linda!!

    2012-01-13 kl 8:08

Kommentera