Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Feminist? Aldrig i livet!

2011-09-27 @ 07:15

Wow! Jag har fått sova hela natten och känner mig någorlunda utvilad fast jag väcktes tidigt! Gabriel var uppe kl 05.45 och Antonia kom med Daisy vid samma tid efter att hon ville att hon skulle sova där men ville inte gå ut med henne på morgonen fast jag sagt att ska hon sova i någon annans rum är de dem som går ut med henne när hon måste gå. Tack för den! Regnet öser verkligen ner och jag ser inte fram emot att gå till förskolan idag men Gabriel gör det så jag får väl pallra mig dit. Tur att jag hittade regnkappan förra veckan och att Fredrik äntligen köpt paraplyer på jobbet!

I går var jag och Romanique duktiga och köpte dörrkarm och tröskel till badrummet så att hantverkarna kan börja spackla och lägga matta i badrummet! Yay! Girlpower! Läste någon stans att män gör med hushållsarbete nu är förr men att kvinnor inte gör med renovering/grovjobb hemma. Tror de ska ta en titt hemma hos mig nästa gång de ska skriva nåt sånt… Här gör jag allt hushållsarbete OCH grovjobbet/renovering. Som sagt, girlpower! Men det betyder inte att jag är en ful, manhaftig, bitter rödstrumefeminist (vilket jag inte är och aldrig kommer bli) så tycker jag att det är väl inte så konstigt att jag gör det mesta här med tanke på att jag är hemma hela dagarna och min man jobbar långa dagar, ibland upp till 15 timmar som igår och idag. Ska jag då stå och vänta med dammsugaren i högsta hugg och be honom hjälpa till med städningen? I don’t think so! Jämställdhets frågan är super töntig och borde höra hemma i sandlådan… Eftersom dagens feminism går ut på att kvinnor ska bli som män, inte att våra olikheter ska vara jämställda. Visst är jag för lika löner för samma jobb och allas likställda värde osv… men det har gått för långt i de flesta kretsar idag…

Dagens TO DO

Inskolning

Städning

Tvätta

Köpa små saker som jag la undan igår i butiken

Bygga ihop en sängstomme med hjälp av någon frivilligt större barn ( good luck Chuck!)

Möblera om i mitt rum, Gabriels rum och lekrummet.
2 kommentarer på inlägget “Feminist? Aldrig i livet!”

  • Viola

    Best of luck 2 U 😉 kommer att gå som en dan, vännen!

    2011-09-27 kl 8:17
  • Viola

    hmmmm, dan=dans :-)

    2011-09-27 kl 8:17

Kommentera