Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

I feel like I have a bowlingball sitting on my hooha…

2012-03-22 @ 10:01

weeks-pregnant_week-30

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk ”kolostrum” redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Jag: Jag tycker att bebisen sparkar som en galning nu både på dagarna och nätterna. Han bökar runt och det börjar bli ganska så obekvämt och han är stark nog att hålla mig vaken på natten om han sätter igång med sitt bökande. Känner mig mentalt ganska stabil och gråter inte mer än vanligt även om jag är trött efter flera jobbiga nätter med sjuka barn och dåligt med sömn. Är ibland extremt godissugen när jag sovit dåligt men försöker låta bli att falla för frestelsen att äta massa skräp. När jag väl äter en måltid så är jag mätt i vad som känns som en hel evighet efteråt så det där med mellanmål är inte så aktuellt känns det som. Har gått upp totalt 8,5 kg (fetto I know…) och det känns som att det får räcka nu! Kan man hålla vikten stabil i 10 veckor utan att det blir en massa problem? Tycker magen känns tung redan nu och trycker på nedåt och  jag säger som Jessica Simpson… ” I feel like I have a bowlingball sitting on my hooha…”

IMG_1144Kommentera