Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
21
mars

Tröttsamt

Skrivet av den 21/3/11 - 13:35

Efter att förra söndagen både kom och gick (38+2; dagen då vattnet gick med första barnet) så har modet fällts för varje ytterligare graviddag.

Idag har vi kommit till 39+3 (om man räknar bf som 40+0). Enligt 3D-ultraljudet så skulle lillen väga ca 3800 gram i fredags. Vill helst inte klämma ut mer än fyra kilo genom snippan, och då är det väl hög tid att komma ut nu, kan jag tycka! :)

Allt är färdigt hemma, bara en åkpåse/filt (om jag får tag i den jag vill ha) och ståbräda till vagnen som saknas och det har vi tänkt skaffa när han kommit ut. Det är åtminstone inte något bråttom med det.

Hans babybaysäng och vagnen har varit bäddade i över en vecka nu, de hinner ju damma till sig oh behöva tvättas om innan det är dags, verkar det som. :(

Less på att gå som en gubbe på kvällarna, less på smärtan i händer och fötter, less på svullnaden och de tröttsamma förvärkarna som ändå inte verkar ge nåt resultat… :( Längtan efter bebis överskuggas liksom nästan av ”jobbigheten” nu på slutet. Grr.

Publicerad i gravid,Längtan | Inga kommentarer
Taggar: , ,


06
mars

Bädda fint

Skrivet av den 06/3/11 - 20:11

tävling

Tävla hos Tiobarnsmamma om Valfritt Finlayson Bäddset (värde 449 kr) hos Kotteshoppen.se !

Jag håller tummarna och hoppas på tur!

Publicerad i Längtan | Inga kommentarer
Taggar:


14
februari

Tryck nedåt?

Skrivet av den 14/2/11 - 22:29

Man har ju hört en del om att ifall sammandragningarna kommer samtidigt som man känner ”ett tryck nedåt” så kan det vara en idé att börja packa sig till förlossningen.

Nu är vi inte riktigt där än, men tryck känner jag ibland. Inte riktigt lika mycket nedåt som framåt/utåt. Det känns som att han buffar med huvudet och spjärnar emot därinne nånstans, trycker huvudet mot blygdbenet.

Det blir lite olustigt att gå just då, men det burkar ofta gå över fort.

Jag är inte alls redo att åka in till förlossningen ännu, och det är ju mer än fem veckor kvar till bf, men jag har börjat fundera massor på hur det kommer att bli.

I trådarna jag följer pratas det mycket om hallonbladste och det har jag nog tänkt prova, för att om möjligt påskynda processen när det är dags. Man ska inte använda sånt före vecka 35, men nu är vi ju där och så fort jag går hem från jobbet har jag tänkt börja en tedrickarceremoni varje kväll. Det är så det känns just nu iallafall, får se om jag hittar nåt te i butik först. :)

Två veckor kvar på jobbet. Tio arbetsdagar. Skööönt!

Publicerad i gravid,Längtan | Inga kommentarer
Taggar: , , ,


11
februari

34 fulla veckor

Skrivet av den 11/2/11 - 16:27

Nu är han snart helt färdigbakad, lillen därinne!

Vi tog oss en tur till förlossningen i tisdags, då jag började bli lite orolig eftersom rörelserna jag känt både var med sällan och svagare. Jag vet att det inte finns riktigt lika mycket plats därinne nuförtiden, men BM sa i fredags när jag var där att höll det i sig så skulle jag åka in. Så då gjorde vi det.

En ganska långdragen historia, men med påläst läkare och gullig omtänksam barnmorskestudent. Allt var alldeles finemang med lillebror men eftersom han vrider om sig lite då och då nu så kanske jag inte känner på samma sätt som innan på grund av hans läge.

Okidok, jag blev glad av att höra att allt var som det skulle iallafall. Och när vi gick därifrån hade han huvudet nedåt, heja lillebror! :) Innan har han visserligen rört på sig en hel del och bytt ställning ofta, men sätesläge har varit poppis även för denna bebis.

Jag har tänkt om angående vändningsförsök och vill gärna försöka vända om han inte fixerat sig i vecka 37 (eller när det nu är de kollar sånt på omföderskor). Visst, det är bara 25% chans att det lyckas och han stannar kvar nedåt, men jag har inte haft ont när BM rört på magen de senaste månaderna och jag vill gärna prova på en vf eftersom det verkar vara en så häftig upplevelse, och eftersom jag tog så lång tid på mig att komma tillbaka efter snittet sist.

Halsbrännan har kommit tillbaka lite smått, och jag måste äta små portioner mat för att slippa sura uppstötningar. Det börjar bli trångt nu, men samtidigt känns det mysigt. Jag längtar efter att gå hem från jobbet och bara boa. Tvätta bebiskläder, inventera prylarna, kanske börja bädda…

Publicerad i gravid,Längtan | Inga kommentarer
Taggar: , , , , ,


05
februari

Barnmorskan, 33+0

Skrivet av den 05/2/11 - 10:39

Igår var jag på ny koll av magen. Samma BM som mätte förrförra gången, när kurvan blev brantare uppåt.

Lite svårt det där, när man bara har tre mätpunkter och två olika mätare.

Men iallafall, gårdagens sf-mått blev nånstans mellan 33 och 34, och 33 följer kurvan exakt från förra veckan, så inte heller hon var orolig. Skönt. men har en ny tid om två veckor igen.

Blodtryck: 110/60

Glukos: 5,9

Hjärtljud: 145 slag/min.

Läge: säte, men fortfarande inte fixerad.

Tankarna jag tidigare haft om vändningsförsök har börjat omvärderas lite. Den här graviditeten, åtminstone de senaste veckorna, har det inte gjort så ont när man tar på magen, och det tillsammans med tanken på ett nytt snitt har gjort att jag är mycket mer öppet inställd till vändningsförsök. Det vore så häftigt att få uppleva en vaginal förlossning också, och jag hoppas ju att min kropp lättare läker om allt går som det ska. Med snittet hade jag ju ont i över ett år, och den skarpa paniksmärtan satt i i nästan åtta veckor, speciellt i den högra ändan där det spruckit lite i såret.

Jag skulle gärna vilja kunna gå ut och gå på promenad redan de första veckorna, och inte bara sitta platt i soffan och amma hela tiden. Nu kanske risken för just det är ganska liten, eftersom dottern/storasystern kommer vara nästan tre år när lillebror kommer och jag lär ju knappast få en lugn stund. :)

Publicerad i gravid | Inga kommentarer
Taggar: , , , , , ,


28
januari

Barnmorskan, 32+0

Skrivet av den 28/1/11 - 20:25

u knallar vi vidare i graviditeten och har kommit in i början av vecka 33, jag och lillpysen. Och idag var det dags för ett nytt barnmorskebesök.

Vi pratade förlossning (fast egentligen är det inte dags för det riktigt ännu, men vi fastnade där lite..) och mätte magen och tog blodtryck. Jag tyckte också att barnmorskan kunde berätta för mig när han har tänkt att komma ut, men det kunde hon förstås inte. :) Undrar om ”min” graviditetslängd är samma för båda barnen eller hur mycket det varierar. Var ju inte helt beredd på att dottern skulle titta ut i vecka 38+2, när vi hade fått tid för snitt 38+6… och de flesta jag pratat med i min totalt ovetenskapliga undersökning har fått det andra barnet tidigare eller ungefär samma tid i graviditeten som det första. Så kanske kan man hoppas på mitten av mars? När han är precis lagom färdigbakad. :)

Total viktuppgång idag är 11,9kg sedan inskrivningen.

SF-mått: 31cm. Magen växer på, men det ser ut att ha planat ut litegrann. Dock är det två olika barnmorskor som har mätt, så kanske är det där variationen ligger. Ska dock få komma lite tidigare på nästa besök (om två veckor istället för tre) och mäta magen igen, för att se att lillebror växer som han ska. Ligger måttet stilla då så blir det tillväxtultraljud.

Blodtrycket har gått upp lite: 120/75, men är fortfarande helt normalt.b

Publicerad i gravid | Inga kommentarer
Taggar: , , , , ,


28
januari

Utmanad

Skrivet av den 28/1/11 - 20:22

Fina Mama Malin har utmanat mig, och såklart måste jag ju ställa upp! :)

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?

”ADD-Reklambyrå Box 955, 195 05 ARLANDASTAD” (Lokala telefonkatalogen)

Vad var det senaste du såg på tv?

Daily cooks challenge på BBC Lifestyle idag runt lunch

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Handbollsmatch på TV

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Promenaden med dottern från bilen och in i huset efter förskolan

Vad har du på dig?
Svarta mjukisbyxor, raggsockor och en säckig T-shirt

Vilken var den senaste filmen du såg?

Minns inte. Orkar inte se klart en hel film nuförtiden 😉 Eller jo, det var nog The Book of Eli som vi hyrde på Headweb i december.

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Innan vi skaffade barn kunde jag det, men nu känns allt så stabilt och bra här.

Publicerad i Uncategorized | Inga kommentarer


23
januari

Längtan till efteråt

Skrivet av den 23/1/11 - 17:25

Det är ju helt fantastiskt att vara gravid. Ett mirakel varje gång det lyckas och fortlöper.
Trots det kan jag komma på en massa saker att längta till när graviditeten är över. För det är fan inte kul.

Kanske smärtan i händer och fötter försvinner om vattnet försvinner ut ur kroppen? Kanske kan man tugga ordentligt utan att bita i den svullna tungan varje gång?

Kanske kan man slippa blödande tandkött, näsa, slemhinnor i allmänhet?

Kanske kan man ligga på vilken sida man vill? På mage tillochmed?

Kanske kan man ta en promenad utan att få ont i hela magen?

Kanske kan man kan man gå ordentligt utan att det strålar ned i rumpan och benen?

Kanske kan man slippa äta mediciner mot halsbränna och vakenperioder på natten?

Kanske kan man sova ordentligt när man väl får chansen att sova?

Kanske kan man slippa smärtan av att ha ätit mat?

Kanske får man vara själv i sin egen kropp utan nån som bökar runt och trycker?

Men den största längtan till efter graviditeten är förstås och absolut att få ha ett levande friskt barn i famnen. Dofta, se, andas sitt barn.

Publicerad i gravid,Längtan | 1 kommentar


10
januari

Lillebror

Skrivet av den 10/1/11 - 16:12

I fredags var vi och tittade på bebisen i magen på Tittut Ultraljudsklinik. 45 minuter bebisgos med bebisen kvar inne i magen! :) Mormor och morfar var med, och mormors sambo med.

Storasysters reaktion var jag ju lite osäker på innan, men hon stortrivdes. Hon tittade på skärmen, pekade och sa: Det där är min bebis! Och det verkar som att hon faktiskt har förstått att det är en riktig bebis inne i magen som kommer att komma ut sen. Trots att hon haft feber de senaste dagarna så var tempen låg på morgonen, och hon dansade runt som en tokig i rummet och hoppade runt mellan mormors och pappas knän.

Bästa ögonblicket var nog när lillebror i magen (för nu råder inga som helst tvivel längre) lipade! Då lipade storasyster tillbaka och busade ännu mer! :) Jag kan knappt bärga mig tills han kommer ut och storasyster får gosa med honom på riktigt! Hon har pussats och kramats ännu mer med magen efter att vi var där.

Rekommenderar verkligen ett besök på Tittut om du är gravid, det är verkligen en upplevelse och ett minne för livet.

110107_lillebror

Publicerad i gravid,Längtan | Inga kommentarer
Taggar: , ,


06
januari

BM 28+4

Skrivet av den 06/1/11 - 12:34

Dags för nästa BM-besök igår. Det tredje i ordningen. Hos en annan barnmorska då jag varit tvungen att boka om tiden och vår vanliga inte kunde. Hon var jättemysig hon med, jag kände mig trygg.

Inget hb-värde, inget urinprov togs.

Glukosvärdet var 6,nånting.

Vikten 107,0 (dvs +10kg)

sf-mått: 29 (eller 28,5, men hon beslöt sig sedan för 29), och jag frågade också vilket värdet var sist. 24. Alltså +5 på fyra veckor.

Bebis läge var lite svårbedömt, liksom det var för storasyrran. BM klämde och kände, buffade och puffade, och så sa hon först att han hon är fixerad i ansiktsbjudning, men sen blev hon osäker. Nä, det är nog rumpan som är nedåt. Och när vi efter många om och men hittade hjärtljuden så visade det sig att bebis var i säte. Precis som storasyrran. Nu kan han ju säkert ändra sig en del under de sista veckorna, men jag frågade BM om nåt jag fått för mig/hört; om det förekommer att man kan ha en speciell form på livmodern så att ”alla” ens barn lägger sig i säte. Och visst, svarade hon. Det finns de som har en lite mer ”hjärtformad” livmoder, då barnen gärna lägger sig åt samma håll. Min vet jag inte vilken form den har, men jag vet att den är lutad lite år höger. Tydligen rätt vanligt. Och det är på höger sida bebisen ligger. Har ännu aldrig känt honom vända sig sådär helt om, det borde vara bergochdalbana i magen då, så han kanske också blir ett sätesbarn. Men vi får se. Jag har ännu förhoppningar om en vaginal förlossning.

Hjärtljuden var efter allt klämmande ganska höga. Först 150, sen uppemot 158-160.

Och imorgon är det dags för 3D-ultraljud! Ska bli himla häftigt. Den här gången har vi med oss mormor och morfar också. :) och Storasyster, undrar hur hon kommer reagera på detta?

Publicerad i gravid | Inga kommentarer
Taggar: , , , , ,