Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Bebisar sover bättre i eget rum

Den amerikanska studien, som visar att nyfödda barn sover ”bättre” i eget rum, gäller bebisar som hunnit bli minst fyra månader gamla. Fortfarande är den gängse rekommendationen i både USA och Sverige att spädbarn bör sova i egen säng i föräldrarnas sovrum, till dess att de blivit 3-6 månader, för att undvika plötslig spädbarnsdöd.

Men resultatet från undersökningen kan ändå få betydelse för kommande vägledning, eftersom många småbarnsföräldrar kämpar med sömnbrist och/eller osäkerhet på grund av hur de sover, eller förmodas sova, med sina nyfödda. För vissa känns det jättejobbigt att natta bebisen i ett annat rum, medan andra anser att man bör vänja små barn vid att sova ensamma så fort som möjligt.

Efter sex månader kan bebisar sova ensamma
Studien, som genomfördes bland 230 förstagångsmammor i Pennsylvania, tyder alltså på att man med gott samvete kan försöka få sina barn att sova ensamma relativt tidigt, i synnerhet efter att de blivit sex månader. När resultatet analyserades av barnläkaren Ian Paul fann han att fyra månader gamla bebisar som inte låg i sina föräldrars rum sov sammanhängande betydligt längre, i genomsnitt 45 minuter, än de bebisar som delade rum med mamma och/eller pappa. När forskarna följde upp undersökningen en tid senare uppvisade 2,5-åringar som fått ligga i eget rum från att de var nio månader liknande sömnvinster.Taggar: ,

Kommentera


+ fem = 9