Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

2:a advent uppdatering

Godmorgon på er alla!
Jag skulle egentligen ha paus men eftersom det händer en massa vill jag skriva av mig. Jag kommer att ta en paus efter tisdagens blodprov. Hur länge vet jag inte ännu. Men känner att jag behöver komma ifrån allt som har med bebisar att göra. Ska även hålla mig ifrån alla forum. På minbebis har jag varit aktiv i mer än 3 år så det kommer nog att kännas konstigt. Men säkert väldigt nyttigt. Ska fokusera på annat. Jag har räknat på mina cykler lite och som det såg ut innan så tänkte vi göra ett ÄP runt vecka 10. Men nu vill svärmor ge oss en resa i julklapp där vi ska åka iväg tillsammans i vecka 8 så då vill jag skjuta på det lite till. Vill vara medicinfri då. Så antagligen börjar jag spraya i vecka 10, börjar med sprutorna i vecka 12 och har ÄP i vecka 14. Ett tag tills dess men jag behöver vila upp mig efter allt som hänt. Det känns helt galet att så mycket skit kan hända en och samma person.

Idag mår jag lite bättre. Redan igår så började faktiskt blödningarna avta lite. Känns skönt. Men jag är väldigt öm i hela nedre magen. Jag har aldrig haft ett missfall så vet inte hur det känns. Hur har ni andra haft det? Jag började ju blöda i måndags. I tisdags tog jag ett blodprov och hcg låg på 12. På torsdag började jag blöda mer samt fick ont. På fredag blödde jag väldigt mycket och hade så fruktansvärt ont. På lördag lite mindre ont men ringde gynakuten som tyckte det lät som ett tidigt missfall. Idag öm i och runt livmodern och blöder lite. På tisdag nytt blodprov. Det borde absolut ha gått ner. Ett X trodde inte sköterskan att det var då det oftast inte upptäcks förrän i 6:e veckan. Jag skulle bara varit i 4:e nu.

Jag har sjukat mig idag och imorgon men tror att jag kan jobba på onsdag igen. Sen är jag långledig. Då ska det julshoppas för julen är nära nu. Imorgon är det bara 2 veckor kvar. Vad snabbt tiden går.

Återkommer på tisdag eller onsdag då jag har fått svar på blodprovet. Hoppas ni alla får en mysig söndag.

20121209-100042.jpg
(Lånad bild)

6 reaktioner på ”2:a advent uppdatering

 1. Du gör helt rätt i att koppla bort ivf, forum och bebisar i stort, njut av att julen är nära och eran ev resa av svärmor 😀 rätt var det är är det mars och ni kan sätta igång igen, med ny kraft och energi! Kram

 2. Usch vad kämpigt du har det och har haft det! Men du verkar vara en stark person, heja dig! Det är ju såklart nyttigt att skriva av sig när man tänker och känner mycket, och du skriver verkligen på ett fängslande sätt! Kommer att sakna dina uppdateringar men att ta en paus helt är nog väldigt välbehövligt. Ta hand om dig och din relation. Vi i cyberspace finns här som stöd när du gör ett nytt försök.

  Tror förresten att vi kommer att börja nästa IVF ungefär samtidigt (min första) och kommer säkert att börja skriva om det själv…vi får stötta varandra när det är så dags, ha det så bra så länge och VIIIILA mycket!

  Kram Maria

 3. Skickar en kram till dig från mig! Inte nog med ett minus, så ska man behöva blöda och ha ont också! Låter som en väldigt bra idé att åka bort och ha det skönt ett tag. Man ska vara snäll mot sig själv.
  /kram

 4. Tråkigt att du fick missfall gumman, vet precis hur det känns och det gör ont! Till mig sa Repro att missfall känns som förvärkar vid en förlossning! Jag hade grymt ont den dagen som min kropp tog bort embryot men jag blödde aldrig så mycket utåt men det beror ju på min sjukdom! Jag hade ont i cirka 2-3dagar men kunde ta ett negativt gravtest en vecka senare! Det positiva för dig är ju att du har lätt för att bli gravid, det är ju alltid en tröst i detta dystra mörker som annars finns! Jag hoppas så att våren blir din tid att lyckas!
  Önskar dig en så bra 2;a advent som du kan ha. Kram från din bloggvän Janet

 5. Jag har haft 2 st. Ett i v 12 & ett i v 5. Det som jag hade i v 12 påminner om den blödningen du har nu. Ont/öm i magen och stor blödning. Jag blödde i ca 2 v. I v 5 var det som en mens +. Inte så farligt ont. Blödde i ca 1 v.

  Det kanske är extra mycket på dig med tanke på alla hormoner. Hoppas det lägger sig snart.

  Mysigt med en resa. Rå om varandra och hitta nya krafter.

  Kram

 6. Skönt att smärtan har lättat, jobbigt att behöva vara så orolig. Men det låter trevligt med en resa där man bara kan vara utan en massa måsten. Trevlig andra advent önskar jag er. Linda
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *