Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

3 dagar till BIM?

På nyheterna idag pratar de om att tatueringar kan störa reproduktionen. Har ni några tatueringar? Är ni rädda för att detta kan vara problemet? Jag har det men tror inte det är mitt problem. Men man vet ju aldrig. Kanske färgen kan göra något negativt med äggen. Hjälp!!!

Det börjar närma sig torsdag med stormsteg. Då borde mensen komma. Oj vad nervös jag känner mig. Men samtidigt lite upprymd. Hur kommer den här behandlingen sluta? Positivt så klart!!! Jag blir bara nervös att min dumma gallgång kommer att ställa till det. Jag väntar just nu på att kirurgen ska ringa upp mig. Jag vill veta mer om vad som gjorts och om det ska fortsätta vara så här. Vad man kan göra? Jag ska fråga efter en snabbsänka för att utesluta att något stör.

Idag mår jag OK än så länge. Yoggi med müsli brukar inte göra ont. Vi får se hur det blir efter lunchen. Igår kväll fick jag ta en Spasmofen. Hoppas den lugnade ner kramperna. Jag vill må bra nu. Jag ska samla positiv energi nu ju. Inte negativ.

Denna veckan ska jag försöka utesluta gluten. I alla fall när mensen kommer. Då blir det totalförbud på gluten, socker, mediciner, alkohol och laktos. Allt för äggens bästa. Till helgen ska jag testa att enbart äta Raw Food. Får se hur mage och galla reagerar på det. Hmmm!

Är där någon mer där ute som börjar närma sig en ny behandling? Maila mig gärna om du vill ha extra stöd. Det är bara roligt och givande för mig själv också. :)

Nu ska jag spana in Menopursprutan. Har faktiskt inte packat upp medicinerna.

8 reaktioner på ”3 dagar till BIM?

 1. Håller alla tummar och tår att det ska gå vägen för er nu. Längtar tills vi ska göra fet och fortsätta försöka (men om en månad ska jag ta vi ta kontakt med kliniken!).
  Kram /Hedwig

 2. Hahaha, alltså, jag orkar inte ens ta det på allvar! Då är jag nog rätt körd med alla mina stora tatueringar! Det pratas så mycket om både det ena och det andra, det ska renas, man ska köra akupunktur, man ska bara äta si eller så. Nej, jag tror att man får göra det man själv tror på om det hjälper en till en bra psykisk inställning, för jag tror att om man mår bra så blir det bra. Vilket sätt man väljer är upp till en själv! :))

  Kram

 3. Stina: Tack så mycket! Nej jag tycker också det låter märkligt. Jag vet många med tatueringar som fått barn. De vill väl hitta en källa till all ofrivillig barnlöshet som snurrar i media just nu. 😉

 4. S: Jag tror nog inte riktigt på det heller. Vi har båda och vi har ju lyckats halvvägs. Vårt fel beror på något annat. 😛

 5. Hej!
  Jag tycker att det låter lite märkligt det där med tatueringar och reproduktion.
  Jag har stora tatueringar på både lår,armar och rygg och har ”ändå” 2 barn.
  Jag hittade din blogg av en slump för rätt länge sen och hoppas så innerligt att det kan få bli eran tur nu.

  Mvh Stina

 6. Alltså, njä… jag tänker som så att det finns så mycket som ”kan påverka” det ena och andra på olika sätt enligt nyheter. Jag har tre tatueringar och detsamma har maken och ingen av oss är direkt oroliga att de är ”felet”. Han har vetat om att hans spermier inte är av fullgod kvalitet sen innan han gjorde den första. Själv är jag fullkomligt normalfertil enligt utredningen. Vi kanske är naiva, men nu sitter de ju där de sitter… :-)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *