Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Adoption

Vi har börjat prata mer om adoption igen. Det är väl lika bra att ställa sig i kö redan nu. Jag fick nämligen ett tips om att det inte bara är året från när man ställde sig i kö utan även månaden som avgör. Då känns det helt plötsligt lite bråttom. Vi har valt att lägga våra skattepengar på årsavgiften. Nu ska vi bara bestämma vilken vi ska ställa oss i kö på. Svårt!

Idag fick vi hem ett infobrev från BFA, Barnen framför allt. Så nu har vi att läsa. Vi funderar även på Adoptionscentrum. Hur tänker ni?

Jag måste nog börja följa lite adoptionsbloggar. Har ni några tips?

20140526-104034-38434470.jpg

4 reaktioner på ”Adoption

 1. Hej!

  Vad kul att ni börjar ta steget in i adoptionsvärlden, välkomna! =) Vi började med ett medlemsskap i BFA, ett år senare gick vi med i AC och till sist även i Barnens Vänner. Har ni möjlighet kan jag verkligen rekommendera att ni är medlemmar i minst 2 organisationer. På bara de här två åren som vi har stått i kö har det hänt massor i adoptionsvärlden, länder stänger, ändrar regler, köerna blir längre… Många tvingas tänka om när det gäller landval och därför är det väldigt bra att ha flera organisationer att välja mellan, och många länder har över ett års kötid för att få skicka sin ansökan till. Så mitt råd när det gäller adoptionsorganisationer, gå med i så många ni har råd med! Såg att en annan kommentator har rekommenderat Barnens Vänner, det gör jag med, de har varit supertrevliga och hjälpsamma, snabba och bra under vår process.

  Du ville läsa bloggar, jag har en del länkat på min,http://drommaromsmatt.wordpress.com/, sen finns en samlingssida med, den heter http://adoptionsbloggar.blogspot.se/

  Vill du bolla tankar eller har några frågor får du gärna höra av dig!

  Kram från mig

 2. Hej! Jag har följt din blogg av och till i lite mer i ett år. Förra våren fick jag missfall i v9 på vårt 4:e IVF försök ungefärsamtidigt som dig :( Har sedan dess gjort två till utan lycka. Nu under våren har vi gått adoptionsutbildning, det kan jag verkligen rekommendera om ni har tankar på adoption, man lär sig massor och träffar andra i liknande situation. Utbildningen är ju ett första steg innan utredningen hos socialen. Nu har vi bestämt oss, det blir adoption och detta kommer förhoppningsvis verkligen leda till ett barn tillslut! Vi står i kö i AC för de har många länder men har även tittat på Barnens vänner som inte har någon kö för tillfället.

 3. Jag gick och tänkte på adoption idag när jag var ut på min Power walk..ska prata lite till med min make om detta, vi har berört det tidigare. Men just ikväll får det vara för jag känner mig nere, deppig frusen och trött
  =,(

  Vilken tur då att jag å maken varit gifta i snart 3 år. Nått som är positivt :)

  Kraam fr B

 4. Är ni gifta? Annars är mitt råd gift er snabbt som tusan för det ska till en hel del år som gifta för att få adoptera. Sen är Barnens Vänner ett bra alternativ utan köer för att få skicka sina papper. :)
  Lycka till!

  Och när ni bestämt er för adoption finns en Facebooksida för adoptiv mammor du kan gå med i. Du ser min mail och kan maila mig om du har fler frågor…
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *