Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ägglossning

Det är så svårt att tyda de där ägglossningstesten ibland. I förrgår fick jag ett nästan starkt utslag. Sen igår var det nästan helt borta. Idag var det fullt utslag. Varför blir det så?

Jag har tagit testen på eftermiddagen vid ungefär samma tidpunkt. Jag har försökt att inte dricka mer än vanligt. Samt hållit mig i mer än 3 timmar.

Först var jag väldigt öm på höger sida för att idag ha ont på vänster sida också. Har jag dubbel ägglossning?

Jag vet inte riktigt varför jag testar. Vi kommer ju inte att lyckas ändå. Men det är lite intressant ändå att se när det där fulla utslaget kommer. Idag kom det på dag 15. Alltså lite senare än vanligt igen.

Jag vet också att CB med glad gubbe är lättare att tyda. Men de är alldeles för dyra. Så desperat är jag inte. 😉

IMG_7339.JPG

4 reaktioner på ”Ägglossning

 1. Tack för info! Har aldrig hört att ett ägg kan bryta sig igenom livmoderväggen. Hur är det ens möjligt??? Antagligen har jag ingen fri passage i äggledarna. Det är kanske därför det gör mer ont på mig. Ofta får jag vätska i buken efter ägglossningen och det gör väldigt ont.

 2. Därför får du värk
  Det finns flera orsaker till varför en kvinna kan drabbas av ägglossningssmärta:

  Äggblåsor eller folliklar kan svullna i äggstockarna innan ägglossning. Medan bara ett eller två ägg mognar och släpps kan fler äggblåsor växa under den follikulära fasen av menstruationscykeln. Svullnaden kan orsaka värk på båda sidor av magen
  Bristningar i livmoderväggen. Detta inträffar när livmodern inte har några öppningar. Ägget bryter då igenom livmoderväggen. När detta händer kan ägglossningen göra ont
  Äggledarna drar ihop sig. Det kan göra ont när äggledarna drar ihop sig efter ägglossning
  Smärta kan uppstå när glatta muskelceller drar ihop sig. Smärtan kan vara relaterade till att de glatta muskelceller och dess ligament som finns i livmodern drar ihop sig
  En potentiell anledning till smärta är irritation. Vid ägglossningen frigörs blod och andra vätskor från den brustna äggblåsan. Detta kan orsaka irritation på bukhinnan

 3. som sagt, du testar ju bara för nyfikenhetens skull. Men jag ville bara berätta hur jag gör. testar med superbilliga från billiga tester ett par dagar i förväg och när strecket blir starkare testar jag samma dag senare på kvällen med ett clearblue med gubbe. då får jag svart på vitt och ett paket clearblue räcker i 7 månader. (det är bra för mig iaf, jag får aldrig riktigt fullt utslag utan lite svagare.)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *